| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pejskaři versus maminky aneb zakálený Žižkov

[<<Předchozích 210] Příspěvky 211220 z 273 [Dalších 53 >>]
januska.1
4.3.2010 11:07:11
100 % souhlasím.Poplatky se vybírají a služby nejsou prakticky žádné..
Petra Neomi
  • 
4.3.2010 11:02:15
To se koneckonců už stalo při první vlně zvyšování poplatků. Mmch, i útulky jsou placeny z městských daní.

Pokud by se měly poplatky zas zvýšit, muselo by město poskytovat nějaké reálné služby. Pojistku, víc košů, místa, kde psi mají zaručený výběh bez vodítka, mhd pro psa zdarma, očkování zdarma... ano, pak jim za to dám čtyřikrát tolik a budu mít pocit, že si něco kupuju a že to má smysl, protože pokud jde o úklid, hradí ho stávající pražské poplatky dokonale. Praha 7 vybere na poplatcích přes pět milionů a to jeden chlap na mopedu ročně opravdu nestojí.
4.3.2010 10:57:23
Omluva, myšlena toxokaroza, člověk se nakazí po polknutí vajíček škrkavek, která psi nebo kočky vylučují se stolicí.viz. cls.cz (Parazitární nemoci častého výskytu,Autor: Doc. MUDr. Alena Lobovská,CSc.,Spoluautor: RNDr. Eva Nohýnková, PhD..
Pes je u toxoplasmozy mezihostitelem.
januska.1
4.3.2010 10:56:51
Nejlépe přivázat psa k boudě,že?:)a jsou plemena,která jinak než v bytě chovat nemůžete.Je to vše o lidech,pokud pes kálí na chodníku,či upraveném trávníků,uklidím to.Pokud kálí někam do roští nechám to,rozloží se to samo.A každý pes,chovaný i v sebemenším bytě je radši(pokud chodí na dlouhé vycházky,cvičák)a spokojenější než pes na řetězu u boudy,kde si ho nikdo nevšimne..
Je to možná o tom,jak psa naučíme hygieně a čistotě.Moje fenka se například na chodníku nevykadí.
Binturongg
4.3.2010 10:54:43
Chtělo by to vymyslet nějaký projekt typu "psí domobrana."
Prostě by se pejskaři i nepejskaři střídali v hlídání venčitelů a nejvýznamnější ignorantské osobnosti by třeba 2x ročně musely splnit nějaké hodiny veřejně prospěšných prací ~t~

Nicméně vážně - obávám se, že zvýšení poplatků nebo jakékoli sankce vůči pejskařům by u těch "hodných" způsobily pocit křivdy a u těch "zlých" buď lhostejnost nebo by začaly praskat ve švech útulky (v lepším případě).
Nekteří lidé jsou kreténi a považují (bohužel zcela v souladu se zákonem) zvíře za předmět bez duše a schopnosti cítit bolest psychickou i fyzickou, takže kdyby jim přestalo přinášet jakýkoli užitek a ještě by si kvůli němu připadali pronásledovaní, okamžite by se ho zbavili - a věřte, tyto typy mají ve zbavování se zvířat bohatou fantazii :-©

4.3.2010 10:51:08
...chválím za sbírání, ale ta poznámka k nošení bobků... to je tedy argument...!!! přece když sis pořizovala psa, tak jsi přece musela vědět, že budeš muset ty hovínka sbírat,ne?? no tak proč to komentuješ...já bych taky moc ráda nějaké zvířátko na mazlení, jenže bydlíme v pze na sídlišti a když to sečtu kolem a kolem, přineslo by mi to víc starostí, než radosti...tekže ho prostě nemáme...

A když jem si pořizovala dítě, taky jsem předpokládala, že ho budu přebalovat i venku a že tu plínu taky budu muset někam (do koše) vyhodit a ne se durdit, že když ho zrovna venku dopřebalím, tak v dosahu 5-ti metru není koš, prostě jsem ji schovala a vyhodila později...a někdy se mi stalo, že jsem ji zapomněla v košíku v kočárku a vozila ji třeba celý den s sebou... ale to je prostě jen a jen můj problém...moje odpadky...

je to přece úplně stejné, jako když sním venku (v lese, ve mněstě, kdekoli) cokoli, co je v obalu - ten obal taky nehodím na zem, když v blízkosti není koš, ale schovám a vyhodím, až mám možnost....u mě - sklerózy - tedy spíš, že si to odnesu až domů, ale jsou to přece MOJE odpadky, tak s nimi obtěžovat okolí...
a očekávám totéž od ostatních...

jinak: třídím, nekupuju pety (mám filtrační konvici), pytlíky na pečivo beru raději papírové, když si můžu vybrat a tak vůbec ...
Petra Neomi
  • 
4.3.2010 10:44:03
Jo, já jsem pro to,aby se zvířata chovala v bytech :) Moje fena spí s mou dcerou v posteli, ač se nedá říct, že bych jí vysloveně dávala přednost. Když něco provedou, zpohlavkuju obě :D
ALianan
4.3.2010 10:42:46
Optimální, to je krásný argument.

Neumím si představit pro některé rasy psů a koček opimálnější prostředí než byt či dům. Fakt máte v rodině veterináře, poptej se ho na to.
Petra Neomi
  • 
4.3.2010 10:41:36
Jasně, že bych nebyla jediná, kdo nesbírá, ale takových lidí není zas tolik, kolik si myslíte. Prostě jen na stejné místo chodí pravdidelně a pes vyprodukuje tři bobky denně, vynásob si to a máš výsledek. Kdyby všichni pražští pejskaři přestali sbírat hovna, za dva dny nebude na chodníku místo.

Ad placení úklidu... pejskaři ho přeplácejí, ne, že to nestačí, pokud se o to zajímáš, podívej se na vyúčtování příjmů a výdajů své městké části.

A k tomu ostatnímu... pokud nemáš ohledy k ostatním, nebudou je mít oni k tobě. Netoleruješ babce psa, ona netoleruje tvé řvoucí dítě. Tímhle stylem bychom se tu za chvíli povraždili.
karma
4.3.2010 10:40:26
Sama mám psa, velkého, setra. Nedovolím si nechat ho... ležet. Natož na chodníku. Všema deseti jsem pro zostření pravidel.
MMch Před měsícem se proti mě v parku loudaly 2 městské strážkyně v měst parku. Nesla jsem dítě v nosítku na zádech, pes mi šel na metrovém vodítku u nohy (nikoli na volno), okolo nás nikde ani noha, buzerovaly mě, že nemá náhubek. Je u nás vyhláška, vím o ní, de jure, de facto nikým nedodržovaná, že v parku musí mít pes vodítko+náhubek. Nikdy jsem neviděla, že by policie někdy zakročila proti všude se válejícím exkrementům, které taky nepadají z nebe.
[<<Předchozích 210] Příspěvky 211220 z 273 [Dalších 53 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.