| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pejskaři versus maminky aneb zakálený Žižkov

[<<Předchozích 250] Příspěvky 251260 z 273 [Dalších 13 >>]
4.3.2010 9:41:34
I když tohle je pro mě na první pohled dost drastická metoda, asi se k ní taky uchýlím. Můj čtyřletý mi totiž nedávno na moje upozorňování, aby dával pozor na bobany, lakonicky odvětil, že SE to přece umyje. Až zakusí, jak SE to myje, snad začne dávat bacha.
Jinak tady u nás v Holandsku jsou bobky taky, ale jen občas - chodí tu totiž tak ob tři dny taková asi desetičlenná četa, která uklidí celý město.
Dalila, kluk 4r + holčička 9m
  • 
4.3.2010 9:39:17
To si teda nějak neumím představit ani u čtyřleťáka.... Každopádně i Zahradní Město (Praha 10) je teď po oblevě plné hov_n. Je to fakt děsný a to řeším jen svoje boty, synovy a 4 kola kočárku. Malá ještě samozřejmě nechodí, naštěstí. Ale musím podotknout, že takto katastrofické je to jen teď co slezl sníh. Jindy to ujde. Jezdí tu maník na čtyřkolce a vysává - což v těch sněhových haldách moc nemohl. Takže já doufám, že se to zase srovná.
Amy
  • 
4.3.2010 9:36:49
Ne hlavně z koček, ale z masa (zvláště kralíčího) a zeleniny. Předpokládá se (nejsou na to výzkumy), že hl.zdrojem nákazy je právě ta zelenina. Svým způsobem je to logické, protože po úklidu kočičího (i jiného) výkalu si automaticky umyjeme ruce, maso zpravidla zamrazíme, než ho začneme připravovat a i během přípravy masa si myjeme ruce, kdežto zeleninu jen tak "ošplouchneme" a po mytí zeleniny si ruce tak pečlivě nedrhneme jako po úklidu výkalu.
lleennttiillkkaa a Vítek skoro 8 m
  • 
4.3.2010 9:28:52
Obce a městské části by ani nemuseli nikoho zaměstnávat, stačí pár nepřizpusobivých občanů na veřejně prospěšné práce. U nás třeba opečovávají městskou floru. Obec by to nestálo skoro nic a ty nepřízpusobivý by alespoň nelelkovali.
maja
  • 
4.3.2010 9:19:28
promiň, ale tvůj příspěvek mi příjde hodně zaujatý. Nemůžeš hodit všechny do jednoho pytle ...to jsi mě docela naštvala. My sbíráme poctivě a snažíme se . ...toxoplazmoza je hlavně z koček. Nebo ne?
maja
  • 
4.3.2010 9:17:02
jo a to odfukování listí jsem taky nepochopila, k čemu že to je dobré:)...to by se fakt líp vyjímali profi sběrači bobků
martinas
  • 
4.3.2010 9:15:09
ty oblizuješ kočičí hovínka?
maja
  • 
4.3.2010 9:14:56
Přemýšlím, kdy jsem viděla psa čůrat nebo kadit na dětském hřišti...mám asi štěstí, ale to jsem neviděla. Přeběhnout to jsem viděla , ale kadit, to ne. ( máme asi i štěstí, že jsou u nás většinou hřišťat oplocená. Ale spousta lidí nechává otevřená vrátka)
Jinak souhlasím s autorkou článku , je to děs. Bobky všude. Sama jsem pejskařka, bobky za naším psem sbíráme poctivě. Nějak jsem nepřišla na to, jestli se majitelé psů domnívají , že ve sněhu se bobek vypaří nebo co. Asi myslejí , že zahrnutím do sněhu "nehybernuje" , ale zmizí :)Protože sbírání bobků nečiní problém mě, tak si myslím, že kromě starých nemohoucích babiček a spol by bobek zvládl sbírat každý. Pokud by se zavedla např. vyšší daň na sbírání bobků u pejkařů, tak by mi to taky nepřišlo spavedlivé, proč mám platit za něco co nezpůsobuju, to by mohlo vést k tomu, že i sbírači by bobky po svých psech nechávali na chodníku s tím , že to někdo uklidí....jiná věc je, všimněte si někdy až půjdete, kolik je kde košů. Zkuste sebrat bobek a nést ho 10 - 20 minut do koše. To je u nás naprosto běžné. Koš nikde. U nás v ulici není koš ani jeden. Nejbližší klasický koš nebo popelnice je cca 500 metrů. ( bydlíme ve městě v blízkosti velkého sídliště, ve vilové čtvrti, popelnice má každý soukromé za plotem , ale chodí tady i lidi odjinud.)Mockrát jsem už přemýšlela nad tím, kam že mám ten bobek dát. Takže ho nosím v pytlíku sem tam . Věřím, že plno lidí by bobek sebralo, kdyby koš byl v dohledu.
Amy
  • 
4.3.2010 9:13:05
Co my jsme se s manželem naopakovali - koukej, kam šlapeš! Když byly synovi 2 roky, ruply mi nervy a řekla jsem - nekoukáš, kam šlapeš, myješ si to sám. A taky umyl, ještě u toho fňukal, jak to smrdí:-) Od té doby do ho*na šlápl jen jednou. U nás se to zdá jako dobrá motivace, jen by ještě někdo mohl motivovat i ty pejskaře, aby uklízeli.
Tutenstein
4.3.2010 9:12:45
Tady to nikdo nekontroluje....Jsme rada,ze v zime obec se snazila udrzet bez zaveji aspon hlavni chodniky:-)
Chtit aby jeste hlidali psi h...je asi utopie:-(
Hlavne ze platime poplatky za psa:-)))
Na druhou stranu kam s tim???
Verejne popelnice tu nejsou (mozna 3 kose na celou vesnici),nikomu do popelnice to nehodim (mne by se to taky nelibilo,kdyby mi nekdo neco rval do me popelnice...
A popelari pytel hoven desne miluji:-)
[<<Předchozích 250] Příspěvky 251260 z 273 [Dalších 13 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.