| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pejskaři versus maminky aneb zakálený Žižkov

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 273 [Dalších 223 >>]
olsche
9.3.2010 13:08:15
Proč fašista? Docela slušná finanční rozvaha. Kvůli kouření se tady také už hodně napsalo a lidí naštvaných kvůli psím hovnům je opravdu většina. Tak proč s tím něco neudělat? Pán místo nadávání rovnou podal návrh řešení....a řekla bych velmi rozumný ~R^
Moty
9.3.2010 12:54:52
Jako majitelka dvou psů a jednoho malého dítěte musím říct jen jedno - když si nebudu sbírat psí exkrementy na naší zahradě, bohužel po ní za chvíli nebudeme moct chodit. Stejně tak by to měli dodržovat i majitelé psů. Bohužel - mám kamarádku, která nechá svého psa dělat cokoliv kdekoliv se slovy - "platím poplatky, tak ať se město stará" a svým způsobem má pravdu. Za co by jinak platila několik tisíc ročně za malého yorkšíra ???
hana
  • 
9.3.2010 11:42:37
To jste asi uz dlouho do zadneho nestoupla. Ja kazdy den cistim kolecka od kocarku, protoze vzdycky nejake sebereme. Pejskari jsou strasne bezohledni :(
9.3.2010 11:36:33
Mám jen jedno dítě- tříleté a bez kočárku, ale uhlídat se i to dá těžko. Na procházky do sídliště a parku raději nechodíme, raději do lesa, tam je toho míň. Mimochodem jednou jsem počítala kolik těchto exkrementů je na trávníku mezi dvěma panelákovými vchody- bylo jich 52~q~ a byla to ulice vzdálená cca 100m od obecního úřadu-Brno Nový Lískovec.~Rv
Třeba si to přečte někdo z odpovědných úředníků.
9.3.2010 10:34:01
Tak tohle už je moc. Pán je tak trochu fašista, což?! Už týden tady s úžasem sleduji, co jsou lidé schopni nadrbat kvůli ho.nu... A co až se začnou lidi podobně organizovat kvůli:
- špatnému parkování a nočnímu/rannímu tůrování aut pod okny
- kouření na veřejnosti a v obytných domech
- netřídění odpadu
- vesele pobíhajícím a žvatlajícím dětem pod okny
- vaření držkovky a plíčků na smetaně
- více než dvěma dětem v bytě 2+1
- atd.
To pak budeme na nějakých hanba-stránkách viset všichni a dvakrát týdně se navzájem udávat na policii.Takhle si rozhodně občanské soužití nepředstavuji ~q~
Dlouhý
8.3.2010 21:21:29
A nebo při žádosti o slevu povinně skladovat a odevzdávat :)
Dlouhý
8.3.2010 21:20:04
Ještě k hrazení útulků: Prostě povinné čipování a tetování psů už je, takže by prostě stačila centrální evidence psů (z krámu nebo ze stanice by nemělo odejít štěně bez identifikace, včetně identifikace majitele). Převod psa by musel být povinně písemný a registrovaný na úřadu. Halt to bude stát další peníze - odhaduju nejméně 500 Kč za změnu identifikace (na tom se samozřejmě napakuje nějaká IT firma).

A kdo odloží psa a bude vypátrán, úřad mu vyměří náklady na péči a pokutu.

Obecně bych to viděl v Praze na poplatek ze psa 3500 Kč/rok, 500 Kč za změnu položky v registraci (oproti evidenci obyvatel by to mohli zprostředkovat i firmy, hlavně obchody), až 50000 Kč za chov neevidovaného psa, až 300000 za převod neevidovaného psa, u firem až 1000000 Kč, 2-10 000 Kč za nodklizení výkalů, násobky při opakování a při 3 a dalším prohřešku (například za 2 roky) vyslovení přestupkového zákazu činnosti - chovu psa.
Dlouhý
8.3.2010 21:00:44
Nevím, s pejskaři máme jako rodina zkušenosti jen ty nejhorší. (Jinak chováme také zvířátka, hlodavce, osmáky degu, a děti se o ně od mala starají).

Pes nějakého bojového plemene vlekouc svého pána za sebou prostě vyrazil ze dveří od baráku, které pán právě otevřel a vrazil mi do nohy čenichem vší silou, když jsem ty dveře zamyšlen míjel.

Můj syn byl oblíbený terč psů. Běžně se stávalo že se rozběhli klidně na 50-100 m a porazili ho (jako předškolní dítě). Tuhle zkušenost jsme měli nejmíň se 3 psy, v různých oblastech, náhodně (poprvé) na procházkách. Zda jim nějak smrděl, nebo to měla za vinu jeho neurologická porucha motoriky (LMD), nevím. Príma byl velký vlčák důchodkyně o francouzských holích.... Vytrhl se, běžel přes uhlopříčku parku odhadem 100 m. Podobně nějaké větší plemeno studentky v jiné části města. 40m po chodníku. Já jsem se mu postavil do cesty, mně oběhl a začal dorážet na syna - 5 let. Mít zbraň, tak už psisko není a to zcela legálně...

Dlouhý
8.3.2010 20:48:07
Vytvořit "hnutí", něco ve stylu "Maminky (a tatínkové) s foťákem proti psím h....m". Webovou stránku, nebo facebook, kam se budou dávat fotky pejskařů a psů porušujích předpisy.

Dál si myslím, že by se opravdu měly vyrovnat práva dětí a psů. U nás v sousední čtvrti, žel spravované stejnou radnicí, je prostě normální, že park 200x100 m obsahuje oplocené hřišťátko pro děti o velikosti cca 15x15 m, s něčím, co kdysi byl písek, a pak oplocené cosi, co má být asi meditační prostor tak 80x60m (kdysi tam byl bazének), nijak neoddělený od betonových cestiček... A pak řadu sektorů do celé plochy kde pobíhají psi, atd. Člověk by si tam představil třeba prostor pro volné dětské hry, možná dva kůly na volejbal apod. A místo to zasraný trávník. Psům by přitom v klidu stačili okraje.

V Holandsku jsem viděl vždy jednu stranu ulice s přeškrtnutým psem. (Zvlášť tam kde byli trávníky.) A ty druhé trávníky 1x denně luxovala obec. Za mastné poplatky ze psů...


Pro odhad poplatků: Bydlíme v bloku, v němž (pracoval jsem u voleb) žije cca 1200 lidí. Je tam cca 20 domů. V našem domě žijí cca 4 psy a to je spíše méně. To je cca 90 psů na blok. Uklidit přilehlé komunikace 1x denně od hovínek by mohlo trvat firmě tak 2 hodiny, to je 1 člověk a technika, odhadem 250 Kč/hodinu. 500 Kč za den, tj. 180000 ročně, čili jen za úklid by mělo jít z místních poplatků 2000 Kč. Když započítáte náklady výběru a evidence (určitě 500 Kč/rok), náklady na údržbu dalších ploch apod., náklady na piktogramy, koše (nikdo i tak nechce aby ho... ležely až do druhého dne), náklady na všeobecná veterinární opatření, nějakou solidaritu s důchodci(jeden pes) a invalidy, tak si myslím, že minimální poplatek ze psa by měl být od 3500 Kč měsíčně. A pak by se dalo uvažovat, že budou místa, kde to člověk nebude povinnen vyhodit.

Ale stejně by většina městských parků měla být bezepsích.
Karin Š.
  • 
8.3.2010 20:25:55
Jano, ono to bohužel není jen v Praze. Na sídlištích v Novém Jičíně je to zcela stejné =(. Psi opravdu za nic nemohou, žel většina lidí exkrementy nesbírá, platí sice radnici poplatek minimálně 1000,-/ ročně, tak za co? Když ani radnice nezajistí úklid? Být to na mne, tak pejsky opravdu na sídliště zakážu, ač jsem sama jeho vlastníkem! Ale do bytu už si nikdy dalšího pejska nepořídím - to vím na 100%. Navíc se najdou i maminky, které se svým hafanem jdou rovnou i na dětské hřiště, což mne nadzvedává hodně a cedule zákaz vstupu psů je vůbec neruší. Naše sídliště bych charakterizovala, jako skládku odpadků, na každém druhém kroku opravdu hovna od psů, takže pustit dítě do trávy je nemyslitelné, kontejnery neustále probírají cikáni - prostě opravdu skvost. A policie - to je opravdu jen výsměch. Když jdou náhodou po chodníku a na dětském hřišti sedí výrostci s alkoholem a vykřikují sprostá slova, tak jen projdou a hlavy otočí na druho stranu. Pokud je k něčem zavoláte, tak mají vždy něco, čím odůvodní své laxní chování a přístup. Co s tím chcete dělat? Když to mají všichni ti, kteří by mohli něco zlepšit evidentně "na háku"?!
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 273 [Dalších 223 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.