| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pejskaři versus maminky aneb zakálený Žižkov

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 273 [Dalších 193 >>]
jary
  • 
7.3.2010 8:44:33
Nesouhlasím. Pes se vykadí sám od sebe
1) na trávu, je to pro něj přirozené - jde jen o to, zda ví, že tu možnost bude mít (taky jsem viděl bobky na chodníku hned vedle louky, a byly od velkýho psa. Jsem si říkal "chudák pes, že majitel ho nepustí z vodítka ani neumožní se natáhnout nad trávu"
2) vydrží nějakou dobu nekadit, i když se mu už chce - prostě když má povel jít, tak jde. Nevydrží to tři hodiny, ale čtvrthodinu spolehlivě
3) Pochopitelně těm ignorantům je jedno, jaký návyky má jejich pes a kde co udělá, takže se neobtěžují.
Ostatně, jedna známá taky k dobru přidávala historku, jak její postarší pes někde někomu v bytě ochcal roh - jakože zábava a že on je starší a bla bla. Udělat to můj pes, tak být u toho, dostane pořádně za vyučenou a to tak, že příště už to nezopakuje (přiměřeně, ale dostatetečně. Jednou takhle načnul novou rohožku, a když byl u toho pak přistižen, dostal s ní přes čumák, takže pak čekal na povolení, zda si na ní smí lehnout. Nikdy nekousal boty a obyklé tkaničky a nohavice nechal na pokoji dost brzo - prostě to nebyla sranda a hra vypadá jinak (legrační a zábavné to bylo, ale prostě jsem nechtěl, aby to dělal, až vyroste, to by asi byla nohavice fuč, takže takto ne.)
Dáňula
7.3.2010 8:43:19
No u nás v malém městečku na severu čech je poplatek za psa 100kč a každý rok bych vyfasovala zhruba 1000sáčků na hovínka. Vzala jsem je jen ten první rok a už další 4 roky z něj žijeme :-D a furt nějak nedochází(pravda, zas tak často s ním do města nechodíme, spíš je na zahradě, nebo ho muž bere na vycázky do lesa). Jako jo, hovínka se tu občas vyskytnou, ale město si z dlouhodobě nezaměstnaných utvořilo cosi jako Technické služby města, takže ob den se tu uklízejí chodníky(teda uuklízejí se denně, ale celé město se nestihne najednou). Takže co se hovínek na chodnících týče, u nás není na co si stěžovat.
Matouška
7.3.2010 6:37:06
to Vás Jano upřímně chápu, že Vás to rozčiluje~o~, ale bohužel, lidi nezměníte.Mám stejnou zkušenost, a to bydlím na vesnici.Je to totéž.Teď,když slezl sníh, tak to nějak víc vykouklo.I kdyby se navýšily poplatky na několik tisíc, doplatili by na to ti zodpovědní pejskaři.Takže jediné, co můžeme udělat, je vychovávat v tomto směru naše děti~p~.
Chochomůrka
7.3.2010 0:50:19
No, já bych tedy ty veřejné práce nařídila přímo neuklízejícím pejskařům místo pokut... To je samozřejmně utopie. Jinak jsem minulý týden padla na policejní dodávku, zaparkovanou vedle zasr.n´ho chodníku a s foťákem namířeným na blízkou silnici a s jedem v oku jsem se dotazovalak, zda číhají na pejskaře neuklízející pejsčí exkrementy. Vylezší opistolovaný drsňák mi sdělil, že nikoliv, že mají jiný úkol ~z~~z~~z~(patrně velmi tajemný a nebezpečný) a že to mám zkusit na místní služebně. Když jsem mu řekla, že tam jsem už to dvakrát zkoušela~e~ a výsledek mu leží u nohou, poradil stěžovat si v Korunní (platí pro Prahu), kde je jakási jejich ústředna a že nestíhají kontrolovat celou Prahu a tak kontrolují jen tam, kde si lidí nejvíce stěžují. Tak hurá do toho..~n~
6.3.2010 21:59:56
Určitě souhlasím, ale to je věc, kterou nedokážu ovlivnit. Ač máme policejní stanici cca 300m od baráku a já policajty i zkusila upozornit na to, že by jejich obchůzky a pokuty mnohé řešily, nikdy jsem tam žádného nepotkala. Takže když se nemůžu spolehnout na nikoho jiného, zkusím aspoň trošičku sama, i když je to v tom počtu jehlička...aspoň něco...když to tak bude dělat více lidí, už to tak málo nebude.
6.3.2010 18:55:43
Nejspíš se mnou nebudete souhlasit, ale troufám si poznamenat, že u na v Českém Těšíně je to ještě mnohem horší. Něco takové jako sáčky na psí exkrementy? Co to je? ejskaři neví kam by nechali své miláčky kálet, takže je naprosto běžné, že chodí venčit psi např. na školní pozemky.
Mnohem horší a nebezpečnější je pro mě fakt, že naprtosto beztrestně chodí se psisky bez náhubku.

Jenže proč by měli pejskaři něco měnit? Nejsou pokuty, nejsou tresty. Tolerujeme si to sami. A bojíme se něco říct, protože jsou schopni na nás svou zvěř poštvat....
DENISA
6.3.2010 16:48:25
No Lidul, vzhledem k poctu pejskaru a hoven je tvuj zpusob reseni docela naivniho razu. Uz se vidim, jak ja (introvert), budu nekoho slusne a nenapadne navadet, aby zacal sbirat. Psa pochvalim kdekomu, psi miluju, ale na nejake figle nemam cas a casto ani odvahu, jeste by me nekdo serval. Ja rozhodne nezastavam nazor se s nimi mazat, jsou to cunata, tak bych sazela pokuty az by zmodrali. A rozhodne na kazdeho pejskare nekoukam jako na nepritele a nehazim je do jednoho pytle. Proste je delim na slusne a cunata.
6.3.2010 15:55:52
To si děláš srandu ty,ne? Za odpadky taky platíme a házíme je po ulici?? Já platím za psa 1000Kč a i kdybych platila třeba dva, tak si to h.... vždycky zvednu. Bohužel tady se pozná kdo to nedělá ten se vždycky ozve. ~q~
Alisee+2
6.3.2010 14:44:21
To si děláš standu, ne ????? PROČ by se vůbec za psa mělo platit ? Když po svém psovi vše uklízím, platím mu veškeré jídlo, veškerá ošetření, a on neničí životní prostředí (jako zrovna to auto), proč mám vůbec COKOLIV platit ?????
A jen tak mimochodem- myslíš, že když se zvednou poplatky na psy, myslíš, že jich bude v útolku míň ??? ~e~ Žiješ vůbec alespoň trochu v realitě ??? ~Rv
Petra B.
  • 
6.3.2010 8:45:30
My jsme pro změnu z Plzně a je to tu stejné. Někdy říkám, že je to horší než na vesnici.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 273 [Dalších 193 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.