| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pejskaři versus maminky aneb zakálený Žižkov

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 273 [Dalších 183 >>]
Snehulka
  • 
5.3.2010 21:59:21
Ty jo, tak to se mi teda jeste fakt nestalo, ze bych nekde potkala detskou plenu... no ale kazdopadne je to humus, pokud to tam takhle vypada, to je opravdu ostuda maminek...
Sněhulka
  • 
5.3.2010 21:51:56
Praha 7 je na tom uplne stejne:((. Jsem sama pejskarka, psy zboznuju, ale za pejskare-cunata se tedy fakt stydim. Bohuzel mi prijde, ze jich je velmi valna vetsina :((. U nas se po chodniku s kocarem vubec neda jit, to je fakt slalom, o tom, ze bych maleho pustila nekde v parku na travnik nelze ani pomyslet... ach jo:(.
My uz pro to doma dokonce mame termin - HOHO (to jako HOlesovicke HOvno), manzel v zoufalstvi planoval, jak zridi www stranky hoho.cz a rozjede tam nejakou aktivitu v tehle oblasti, ale skoncil na tom, ze nevymyslel jakou (zda vtipnou ci vaznou ci burcujici apod...). Tak aspon nemusim rikat "bacha na ten psi exkrement", nechci-li pred detmi mluvit sproste a rikat to natvrdo, a zkratka reknu "bacha, hoho"...
5.3.2010 21:38:09
Jsem titiž jak pejskař tak maminka a musím čistit jak botičky, tak tlapičky, pak taky dávat pozor na tlapičky kdekoliv je sklo, dráty,... Nesnáším pohledy nerudných rodičů, kteří se na mě dívají jak na blázna s nějakou příšerou...u nás je pes vlastně první dítě, takže je třeba se na to podívat i z tohoto pohledu. Jakmile někdo chce rozpoutávat válku, pak přijdou oběti...Ty prasata to just neuklidí...
Nebylo by lepší dívat se kolem sebe, zastavit se, pochválit jak je ten pejsek hezký a při příští procházce si všimnout, "jejda, vy nemáte sáček, to já Vám půjčím, mám tu jeden od piškotů" a rozvinout debatu na téma jak je nepříjemné brodit se ve výkalech a že to jistě musí být nepříjemné i pro toho krásného pejska...a zvláštěpak když pejsek příjde domů... Příště si ten člověk co neposbíral pořádně rozmyslí, zda to zvedne a odnese do koše. Nosím pytlík někdy i kilometr...je to mazec...ale problematika košů se tu už taky řešila.
Psi ale v Česku nemají téměř žádná práva, jen jsou nepejskaři nenáviděni... nepochopitelně...prasata jsou lidi a ne ti psi. Takže trocha všímavosti a kritičnosti...ale diplomaticky sdělena podle mého jistě bude užitečnější než nenávistné pohledy a vyhlašování nějaké války...chcete aby Vaše děti znaly trávu, potůčly, klacíky, ale hned jim dávaáte vzor nenávidět psi...to nejbližší zvíře člověku.
Jíťa
  • 
5.3.2010 18:36:04
Já myslím, že o tohle se s tebou nikdo přít nebude. To mě taky vadí, že psi jsou proti jiným zvířatům diskriminováni poplatky. Proč se neplatí z koček? Z králíků, akvarijních rybiček...?
Jíťa
  • 
5.3.2010 18:19:45
Máš naprostou pravdu.

Nejde vůbec o to "co z čeho se platí". Jde o postoj pejskařů: "Já platím, můžu svinit."

Kuřáci si taky platí! Vždyť z cigaret se platí nemalé spotřební daně. Takže podle téhle zvrácené logiky i oni mají právo znečišťovat okolí.
5.3.2010 18:10:58
Velmi razantně bych zvýšila poplatky ze psů a z těchto peněz bych platila úklidové čety. A taky by psů nebylo tolik, bydlím na vesnici a okolo mají v každém domě 1 až 2 psy, a ten štěkot se dlouho snášet nedá.
Irena
  • 
5.3.2010 18:05:55
Bydlím v Plzni na Lochotíně, kousek od nás jsou krásné rybníky a lesy k procházkám, prostě prima pro děti a i ty pejskaře. To že si pejskaři po sobě neuklidí mi také vadí zvlášť v sídlišti, ale co mě drtí a kolikrát se stydím za ostatní mamky. To že kolem rybníků a na cestičkách je naházeno plno papírových plen. Neumím to pochopit. Šlápnout do hovínka je velice nepříjemné ale po dešti se časem vytratí ale ty plenky hrůza. Myslím že maminky versus psíkaři 1:1 ale my maminky jsme v tomto případě přeci trochu minusové.
maja
  • 
5.3.2010 17:29:11
Nechci vůbec vstupovat do konfliktu jestli to poplatky zaplatí nebo ne, ale není každý pejskař také plátce "daní" obecně? Nemalých daní. A není to tedy stejné jako když někdo odhazuje vajgly od cigaret, lístky z MHD, papíry a binec všeobecně? Stejné jako když někdo uloží vedle popelnice lednici, starej gauč nebo pytel se starým oblečením? Všichni jsou to čuňata, s tím rozdílem, že pejskaři platí oproti nepejskařům ještě NAVÍC poplatek za psa. Žádné vajglovné jsem nikdy nikoho platit neviděla a stejně někdo musí jít a ten bordel sebrat....a mohla bych klidně říct " já nikdy vajgly nevyhazuju, nechci aby se za moje daně uklízely". Myslím, že třeba u nás na sídlišti poplatky za psa nebudou v celkové výši zrovna zanedbatelná částka. Budou to miliony ročně. Tak si myslím, že by za to alespoň těch košů mohlo být víc.
Je tu někdo kdo ví, jestli se ploty u hřišŤ platí z poplatků za psy?( respektive měly platit). Já myslím , že ne. Že to se platí z jiných fondů.
Jája
  • 
5.3.2010 17:17:39
Dámy, dobře jste se rozohnily.
Já netvrdím, že nemůžu uklízet po čoklovi, i když třeba zrovna u nás nejsou chodníky a čokl lítá po louce.
Já se jen divím, proč je zpoplatněn zrovna čokl. Proč ne třeba kočka.
Proč je zpoplatněn čokl, který jakživo na ulici
nevkročí.
Hlavně že máme hromady tzv. nezaměstnaných, placených státem. Oni jsou chudáci tak přetížení, že nemůžou vzít do pracek košťata a dělat nějakou smysluplnou práci.
To byl hlavní směr mého příspěvku.
maja
  • 
5.3.2010 17:06:39
viz moje předchozí příspěvky...VÍC KOŠŮ SEM DEJTE
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 273 [Dalších 183 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.