| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náš příběh o pěstounské péči – 8. díl: První víkend u nás

 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]
Mateří-Douška
  • 
14.4.2010 18:50:19
My čekali přesně rok od podání žádosti. což bylo myslím hodně rychlé. Ale znám i pěstouny, kteří čekali na dítě pět let. Měli ale požadavek světlé, malé, zdravé dítě. Vy se určitě dočkáte brzy.
Jana, 2 holčičky
  • 
9.4.2010 20:18:34
Mateřídouško, jsme v "čekací" fázi na PP a stejně jako píšeš, i naše čekání se zdá nekonečné. Nezadávali jsme téměř žádná "kritéria" na děťátko až na věk. Přijmeme i děťátko postižené, ale chceme malé. Zajímalo by mě, jak dlouho jste čekali vy, případně i ostatní. Už je to rok od podání žádosti...
21.3.2010 23:34:06
Máte úplnou pravdu měli ba se zamyslet nad tím co dělají. Máme totiž podobný příběh. Jen máme rok v péči dva sourozence kluka a holku. Klukovi budou 4 roky a holce 3 roky. Kluk je velice divoký a dosti těžce zvladatelný,ale výsledky jsou i když velice pomaličku.Chce to pevné nervy a hodně štěstí,že se vše rychle zvládne.~;(( Takže můj názor také je ten,že nedržet děti v dětských domovech ,ale dát je do rodiny kde mají zájem se o tyto děti postarat. Znám další rodiny co mají zažádáno o pěstounskou péči už několik let a pořád dítě nebo děti nemají.~x~
20.3.2010 21:28:13
Reaguji na diskuzi o deprivačních projevech - opravdu je dobré mít možnost popovídat si o konkrétních věcech s lidmi, kteří mají zkušenost s přijatými dětmi. Pokud by měl někdo z vás zájem zúčastnit se našeho tradičního setkání adoptivních a pěstounských maminek, napište mi na mejl. Teď bude 9.-11. dubna v Jestřábí v Krkonoších. Jinak bližší informace najdete na www.detipatridomu.cz.

Maceška
20.3.2010 10:48:31
Krásný dojemný příběh,přeji celé vaší rodině hodně moc zdravíčka,štěstíčka a lásky~;((
  • 
19.3.2010 17:29:48
Nějak se podivuji nad názorem o nevhodnosti návštěvy prarodičů.
Docela mě to udivilo. My si jeli pro Barunku do kojeňáku v plné sestavě.Babička,děda,tetička(moje sestra),manžel a já. Všichni jsme v autě cestou domů buleli štěstím.Bylo to naše první dítě v celé rodině.Když jsme si jeli pro naše "druhoadoptovaného" synečka, tak jsme hned jeli ukázat ho k našim.(Ale popravdě hlavním důvodem,ale bylo, že babička chtěla vědět, jak moc je černý:-)))No byl a je trochu víc kakaovější než je v našich končinách zvykem..-))Ale i přes to nebo možná proto je to babičky největší miláček.A můj taky..-) )
Proboha, proč by babička s dědou neměli být u toho zasadního okamžiku? Proč by to mělo špatný vliv na dítě? Jsou to taky jeho lidi. Čím dřív dítě zapadne do milující rodiny tím lépe.
Do porodnice za miminečkem taky přijde plno lidí.To je přeci normální.
  • 
19.3.2010 17:19:07
Vybavily se mi naše cesty z kojeňáku, kam jsem 2 měsíce jezdili za "naši" holčičkou. Naštěstí jsem vždy bulela jen já. Malá byla ještě hodně malá, tak to ani moc nevnímala. A když už šla domů, tak už jsme ji nikdy nikomu nemuseli vracet.
Ani snad není pravda, že ta naše malá holčička oslaví v pondělí 16 té narozeniny.Chjooo.To to letí.
19.3.2010 12:45:11
Bohuslav, máte-li chuť, napište mi na mail, zkusíme spolu něco vymyslet, abyste se mohli na někoho osobně ¨nakontaktovat. Jestli bydlíte blízko, klidně i s námi :-). Existují různé kluby náhradních rodičů, nasměruji Vás.
19.3.2010 9:09:21
ahoj,

nejdříve moc díky za vaše zkušennosti. V kontaktu s jinými náhradními rodiči nejsme. Teda vlastně naši dobří známí mají shodou okolností také osvojené dítě.Pravdou je, že jsem se dozvěděla, že mají také tyhle večerní rituály, ale oni na to nenahlíží nijak drasticky, prostě to tak je a časem to přejde.
Já jsem se spíše znepokojovala tím, abychom něco nezanedbali, aby se malá nějak vnitřně netrápila, prostě měla jsem obavy.
Za kontakt budu vděčná, pravda je, že tyhle problémy nejsou až tak všedním chlebem pro všechny rodiny. A na druhou stranu, i já ráda přispěji, pokud budu mít čím.
Yuki 00,03,07
19.3.2010 8:13:27
jj, přesně tak, teď má snahu se prosazovat ve dne, o to víc se projevují deprivace z ústavu v noci
 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.