| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bezplenková komunikační metoda je i pro nevidomé

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4148 z 48 
Renata, kluci 8 a 3
  • 
22.3.2010 12:56:35
No určitě tam nějaká chyba byla a už se jí bude těžko zbavovat. Myslím, že každý by měl nejdřív prostudovat dostupnou lieraturu nebo se poradit s někým, kdo to zdárně zvládl.Jinak to může napáchat víc škody.
22.3.2010 12:46:01
Napadá mě, jestli ta vaše kamarádka nedávala dítě na nočník moc často a ono si na to nezvyklo, takže se nenaučilo "využívat příležitosti", když těch příležitostí bylo tolik. Zpočátku se dá vycházet z určitého biorytmu a dávat dítě čurat po probuzení a dál v určitých intervalech, i když nerozpoznáváme žádné signály, ale časem by se měla určitě objevit nějaká komunikace - ze strany dítěte "teď musím" a ze strany rodiče "teď můžeš". Škoda, že se tomu u nás nevěnují odborníci, kteří by mohli rodičům v případě problémů poradit.
Renata kluci 8 a 3
  • 
22.3.2010 12:17:49
O této metodě jsem četla, ale nepřikládala bych jí takovou váhu. Moje mladší dítě si říkalo samo od sebe na nočník v 10 měsících a bezplenkovou metodu jsme nikdy netrénovali.
A naopak mám kamarádku která touto metodou a neustálým dáváním dítě čurat, dosáhla toho, že si do dnes 3,5 roku neřekne a pokud ona ho nedá tak se v klidu počurá.
Je to asi dítě od dítěte a každé je jiné. V každém případě autorku článku moc obdivuji a myslím, že zrovna jí tato metoda přinesla usnadnění v péči o dítě. Do budoucna přeji s Vašíkem jen samou radost
22.3.2010 10:57:36
Zrovna sepisuju článeček na podobné téma. Protože naposled se tu o nočníkování s miminkama psalo před rokem a soudě podle diskuse zůstalo v podstatě nepochopeno. A nám se to zrovna s dvouměsíční holčičkou tak daří, dokonce se od ní starší bráška (do nedávna rovněž naprostý ignorant) inspiroval :o))

Smekám, že jste to zvládli i s vaším handicapem. Inu žádná překážka není nepřekonatelná a když se chce, jde to. Ať se vám daří, i pejskům ;o).
helena + veverčátka
22.3.2010 9:54:17
Když se malá narodila, bylo krásné léto a já se těšila, že zkusíme alespoň částečně BKM, leč moje dcera buď byla naprosto totální ignorant, kterému počuraná plína nevadila nebo já totální ignorant, že jsem nikdy nepoznala včas..
Jíťa
  • 
22.3.2010 8:52:01
Bezplenkovku neznám, takže se vyjadřovat nebudu.

Jen tolik, že lidi většinou skutečně neřeší, že se někdo odlišuje. To je jenom zvědavost a snaha navázat kontakt. Přece nemůžu přijít k neznámému člověku a zeptat se ho, jestli četl Shakespeara...

Mě osobně odlišnost druhých lidí obohacuje. Tak se nedivte, že se někdy zeptám "jak to zvládáte s... (dvojčaty, šátkem, bezplenkovkou, bílou holí, invalidním vozíkem...)".

Jste jiní, měli byste na to být hrdí a neřešit, jestli na vás někdo kouká! Kouká a vždycky, protože jste zajímavější než všichni ostatní.
Hilly.
22.3.2010 8:43:22
Tak mně dítě čůralo každých deset minut a dost dlouho od narození...nechci si teď vymýšlet, protože už si to přesně nepamatuju, ale bylo to určitě několik měsíců od porodu...No a potom se ta frekvence prodlužovala velmi pozvolna.Přes hodinu vydrželo až v roce a půl. Jednou jsem pozorovala jednu paní co BKM provozovala v MC a chodila s dítětem snad co 15minut. Nechci tvrdit, že je špatné ji provozovat, ale pro mě to není, přijde mi to moc časově náročné.A co v zimě při mínus desti? Jsem ráda že je dítě zabalené v teple kočárku, a že mu nemusím nahatou prdelku co půl hodiny strkat na mráz.
Paní obdivuji jak všechno zvládá, ale není to nic pro mě.
22.3.2010 8:07:34
Přiznám se, že jsem nikdy neměla touhu tuto metodu zkoušet, ať už z lenosti, nebo prostě z domnění, že je to zbytečné. Tedy v rámci napjatého finančního rozpočtu by se to asi hodilo, ale jiný důvod nevidím. Paní obdivuju, že se jako nevidomá pouští ještě do takových věcí, je moc šikovná. Ale jinak teda nevím, jak bych to praktikovala se třema dětma, když "honím" po ulici dvě rozjívená dítka na kole a odrážedle a miminko by zrovinka chtělo čůrat :-)
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4148 z 48 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.