| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rozvod je horší než rakovina

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 196 [Dalších 126 >>]
mamula
5.4.2010 18:42:40
Jenže ten nadpis je jeho vlastní pocit z toho, co sám prožil. Já jsem viděla tu třináctou komnatu, takže mi to nepřijde až tak mimo a docela jsem se s tím dokázala i ztotožnit. Každý si pak samozřejmě může udělat svůj žebříček "priorit", ale autor to prostě cítí takto a já to respektuji.~;)
Ecim
5.4.2010 18:23:56
Milá Markéto Melicharová,

1.Jsem žena, ale to nevadí, chápu, že to z mého nicku není poznat.

2.Moje maminka před mnoha lety na rakovinu málem zemřela. Byla tehdy mladá a my s bratrem jsme byli ještě malí. Podařilo se jí rakovinu překonat nejen díky své nesmírné statečnosti, ale i zásluhou jednoho z největších specialistů v republice. Dodnes má trvalé následky. Během svých četných pobytů v nemocnici se seznámila s několika mladšími ženami, rovněž maminkami malých dětí, které navzdory své snaze bojovat i snaze lékařů boj s rakovinou prohrály. Ležela na pokoji s malým dítětem, které také na rakovinu zemřelo. CO JE NA TOM VŠEM SAKRA OZDRAVNÉHO?! Je mi z vašich příspěvků nevolno.
Jana a Petra
5.4.2010 18:17:50
Ale to jsou jen konkrétní příběhy, ne obecná pravda.
Ananta
5.4.2010 18:13:31
Ne, já ne... jen to vnímám kolem sebe, čtu ty příběhy a docela mě to štve.
madelaine
5.4.2010 16:54:27
Ananta to zobecnila, určitě nikdo nebude obětovat manželství kvůli blahu dalších generací, ale uznejme, že mít na výběr dlouho nebylo samozřejmostí a ani dnes ještě není.
Jana a Petra
5.4.2010 16:22:50
Ananto a ty vedle sebe máš takové muže, jaké tu popisuješ?
Já mám doma tvými slovy slušného a citlivého partnera, kterému nesloužím, můžu být sama sebou, máme hezký vztah. Mě to přijde normální. S jiných bych si nepořídila dítě.
Proti čemu bojuješ? Jestli máš vedle sebe někoho takového, jako popisuješ, tak uteč dokud je čas, ale takoví nejsou všichni muži. Zrovna tak jako všechny ženy nejsou skvělé.
Ananta
5.4.2010 15:58:43
"Nebo je to každá, kterou domácnost těší a nežádá to, co někdo jiný považuje za spravedlivý podíl práce manžela? A je tohle skutečně "primitivní chování"? Podle mě to je hrst předsudků."

Tohle to určitě není, když se na tom společně dohodnou :-). Jde přece o to, aby to vyhovovalo oboum.
sovice
5.4.2010 14:23:50
madelaine,

já osobně ty obavy nemám, protože jsem poměrně nepečující typ, ale Anatiny formulace byly dost zvláštní, z mého pohledu, reagovala jsem na tohle:

Možná to bude znít pateticky, ale pokud chceme, aby další generace žen měla vedle sebe již slušné a citlivé muže, tak budeme muset lecos obětovat a to často i maželství. Každá žena, která po sobě nechá šlapat je vinna z toho, že podporuje návrat zpět a utvrzuje muže v zastaralých vzorcich chování.

Opravdu si nemyslím, že je nutné leccos obětovat, třeba manželství, abychom neutvrzovaly muže v zastaralých vzorcích chování. Naopak cesta IMHO vede skrz to, že neobětuji sebe sama ničemu, čemu nechci - ani "budoucímu blahu žen" jako celku, ani "domácnosti", pokud mě nebaví, ani "kariéře", pokud mě baví víc domácnost.
Kislice
5.4.2010 13:39:21
souhlasím...osobně bych své milované švagrové přála radši ten rozvod (i když veřim, že by to pro ní bylo taky hrozné...)~l~...než tu mrchu která jí zabíjí...:-((((((((( úplně jsem se při tom nadpisu nadzvedla ze židle!!!
madelaine
5.4.2010 13:11:36
Přiznám se, že mě vždycky zaskočí obavy některých žen, že emancipace by jim chtěla vzít pečující role. Tak to přeci vůbec není. Emancipace znamená, že dnes si už můžu připustit, jaká mám očekávání, a pak je naplnit, a ta škála je od vrcholové kariéry po třeba zcela se obětující ženu, pokud jí to opravdu dělá dobře. Ale tu roli si volím sama, neurčuje mně ji společnost, a ani milující partner.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 196 [Dalších 126 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.