| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rozvod je horší než rakovina

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 196 [Dalších 116 >>]
sovice
5.4.2010 11:40:29
Ananto,

mně se násilí taky příčí. A právěže tradiční model nemusí být založený na násilí. Jen mě zajímalo, co si představuješ pod tím "nechá po sobě šlapat". Je to fyzické a psychické násilí? Nebo je to každá, kterou domácnost těší a nežádá to, co někdo jiný považuje za spravedlivý podíl práce manžela? A je tohle skutečně "primitivní chování"? Podle mě to je hrst předsudků.
štěpánka
  • 
5.4.2010 11:24:18
Markéto Melicharová,
Tyhle nemoci tu byly vždy. Autoimunitní onemocnění se jistě vešly pod označení úbytě a lidé na ně dříve nebo později zemřeli. Na cukrovku I.typu se umíralo pár let(měsíců) po jejím propuknutí než se zjistila příčina a lidé začali vyrábět inzulín. (za diabII.typu si často můžou dnešní lidé sami) Alergie a ekzémy bych z valné části připsala spíše horšímu prostředí, možná i některá nevhodná medikace je může způsobit. Infekční nemoci byly často fatální nejen pro svého nositele, ale i pro jeho široké okolí. Jak se medicína podílí na šíření AIDS? Fakt tomu teda nerozumím. Řada lidí má rakovinu ve vyšším věku, dříve by již byli v 70ti letech po smrti na úbytě nebo šlak~;).
Nikde jsem nenapsala, že moderní medicína zvládne všechny nemoci. Prastaré léky našich babiček ale zjevně taky ne. Proč tedy nekombinovat obojí?
A proč se někteří lidé dožijí 120 let? Nevím. Ale kolik jich je a v jakém jsou stavu? Ti kteří se dostanou do médií velmi často o moc velkém štěstí nevypovídají. Nejspíše tam bude zdravý gen.základ, zdravá životospráva, možná zdravé prostředí a hlavně "velká klika".~3~~3~~3~~3~
Ananta
5.4.2010 11:01:03
Omezené je spíš myslet si, že tě nic dalšího nečeká, na to stačí studovat fyziku, třeba zákon o zachování energie :-)
Ananta
5.4.2010 10:53:12
Je potřeba si uvědomit proč po sobě tyhle nešťatné ženy nechávají šlapat a když půjdeš ke kořenům, tak zjistíš proč jsem napsala co jsem napsala.

Jinak jistě, svět je barevný a ne černobílý a vždycky tady budou ženy, které bude uspokojovat primitivní chování. To se nedá nikomu odepřít.

Tradiční model muž-žena nemusí být přece založený na násilí ze strany muže.
sovice
5.4.2010 10:44:04
Ananto,

Možná to bude znít pateticky, ale pokud chceme, aby další generace žen měla vedle sebe již slušné a citlivé muže, tak budeme muset lecos obětovat a to často i maželství. Každá žena, která po sobě nechá šlapat je vinna z toho, že podporuje návrat zpět a utvrzuje muže v zastaralých vzorcich chování.

Aha, takže ty nešťastné holky, které nemají dost sebevědomí ä skutečně se nechávají pošlapat, třeba i týrat, ještě navíc obviníme z osudu dalších žen? Nebo tyhle opravdu nešťastné nepočítáš a počítáš jen ty víceméně smířené nebo spokojené se svým životním stylem? A kde je to měřítko "šlapání", kdo ho stanoví? Smím obskakovat svou rodinu, když mě to baví, nebo musím v rámci zájmu příštích generací a celé společnosti zatnout zuby a nutit chlapa luxovat půl na půl se mnou?

Promiň, ale připadá mi to jako pitomost.
Ananta
5.4.2010 10:19:28
Myslím, že my jsme ta generace žen, která ještě odnáší složitý přerod vztahů mezi ženou a mužem. Po tisíciletí útlaku se postupně emancipujeme. Právně a teoreticky zde emancipace už je, ale muži, jak známo nejsou příliš pružní a tak se nám děje to, že mnoho z nich ještě nepochopilo, že žena zde není od toho, aby jim sloužila, snášela milenky a další různé rozmary a nechala se otloukat. Možná to bude znít pateticky, ale pokud chceme, aby další generace žen měla vedle sebe již slušné a citlivé muže, tak budeme muset lecos obětovat a to často i maželství. Každá žena, která po sobě nechá šlapat je vinna z toho, že podporuje návrat zpět a utvrzuje muže v zastaralých vzorcich chování.
Markéta Melicharová
5.4.2010 1:07:18
A vyššího věku se dožíváme díky medicíně? A proč se někteří lidé dožijí 120ti let? Vážně musíme být v sedmdesáti opotřebovaní?
Alergie, eksémy, autoimunitní onemocnění, cukrovka, rakovina, AIDS..... - s tím si umí moderní medicína poradit? Nemohla tyto onemocnění svými zásahy právě medicína způsobit?
Já si nejstem odpověďmi jistá. Vy ano?
štěpánka
  • 
5.4.2010 1:00:13
Jdu dál - zatím zodpovídám i za zdraví svých dětí (manžel se vymknul~t~). Bohužel 100% zodpovědnost nemohu přijmout, jsou tu i vnější vlivy...
A bohužel vím, že jsou i nemoci, se kterými si neporadím a ani moje snaha je nevyřeší...Bohužel. A navíc, já si od býlých plášťů poradit nechám. Ale nemám doktory dogmatiky, kteří mají na vše jediný a jedině správný postup. Ale dalo to hledání....
Teď odcházím~h~~h~~h~
štěpánka
  • 
5.4.2010 0:57:02
A s genetickou zátěží rodin si většina lidí neláme hlavu - vidím kolem sebe. Jsem exot, chci vědět na co umřeli mí i manželovi předkové. Navíc, vliv genetiky na výskyt rakoviny nebo i jiných nemocí není zase tak dlouho znám (u laické většiny - kam též patřím, určitě ne)
Markéta Melicharová
5.4.2010 0:56:09

Štěpánko,
myslím, že se shodujeme ve spoustě věcí. Ve všem snad nemusíme? Jsem ráda, že si za své zdraví odpovídáte sama a nedelegujete odpovědnost na bílé pláště. Tak jako bohužel většina.:-)
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 196 [Dalších 116 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.