Hana |
• |
29.4.2010 3:37:25
"O esteticke strance nemluvim, doktori musi byt zvykli na horsi veci nez jsou bubaci." Tak o co ti teda jde, Deniso? Uvažuješ trochu? A až bude móda holení hlav, tak bude taky absolutní fujtalblíček pro citlivečky, když bude mít někdo na hlavě chlup, protože tohle prostě smrdí a ty to chuděro musíš čmuchat? Já sama se taky holím, ale souhlasím tady s normální většinou, že nevím, proč by mělo být mou celoživotní svatou povinností chodit za každých okolností vyholená dohladka. Chápu, že někomu to ani v určitých fázích nejde, přes velký břicho bych to taky úplně nedala. A někomu zarůstají chloupky a dělají se mu boláky a ani se úplně holit nemůže. A někdo je třeba invalidní a nic jiného mu nezbývá, to je jako kvůli tomu opovrženíhodný? Dost chlapů kolem čtyřicítky nahoru má úplně vyholené přirození za něco pedofilního a normální ženská má podle nich bobra. A co tvoje matka, holí se? A je taky fuj? Přiblížíš se k ní na metr? A co třeba nějaká starší porodní asistentka při porodu? Myslíš, že ta se holí? Spíš ne - co ty na to, upozorníš ji, že ji teda nebudeš čmuchat a ať zavolá někoho vyholenýho? Víš, mně tvůj postoj připadá nejen pěkně vyholenej, ale taky vymaštěnej.
|
Bumbi&05,08,10 |
29.4.2010 0:11:59
no, ono asi záleží, jak normálně "srůstáš". Jsou lidi, co se jim hojí zranění dobře a lidi, co se jim všechno hojí dýl a hůř.
A mě teda kdyby se zeptali na cokoli 2 hodiny před prvním porodem, nedostali by žádnou odpověď - už jsem nemluvila, stálo by mě to moc sil... U druhého porodu jsem naopak byla v pohodě, i jsem volala na doktorku "nestříhat, nechci stříhat!" |
Bumbi&05,08,10 |
29.4.2010 0:09:35
ne, i dvojčata se můžou rodit vaginálně. Dokonce i v ČR a třeba i v ÚPMD Podolí.
|
Bumbi&05,08,10 |
29.4.2010 0:08:55
tak to neviděl ten můj druhý, kdy jsem už byla sebevědomá rodička a nenechala jsem si do toho od zdravotníků moc mluvit
Ale teda musím říct, že to bylo hodně ale hodně právě o tom sebevědomí, že znám své tělo, vím, co se děje, vím co dělám, vím, co je s miminem, nepleťe se mi do toho, teď rodím já! |
Bumbi&05,08,10 |
29.4.2010 0:00:41
Deniso, počít dítě znamená i vzít na sebe zodpovědnost, že dítě to nemusí přežít. Nemám nikde dané právo na zdravé a živé dítě. Až se toto naučíme přijmout, bude se nám rodit lépe a zodpovědněji. Nebudeme přenášet zodpovědnost na nikoho jiného, na lékaře, PA apod., zůstane na nás, matkách.
|
Bumbi&05,08,10 |
28.4.2010 23:58:54
Kiko, ano žádný porod není bezpečný, proto musí lékař z matky dítě zachránit.
ouvej, ouvej... |
Bumbi&05,08,10 |
28.4.2010 23:54:53
z blízké zkušenosti ti můžu bohužel napsat, že porodit mrtvé dítě, které "nespolupracuje" je sakra těžké, ve vzpomínaném případě bylo nemožné, skončilo CS.
|
Bumbi&05,08,10 |
28.4.2010 23:53:16
Kiko, já vidím rozdíl mezi monitorováním typu, že mě na půl hodiny připnou na pás a nesmím se hýbat, chcípu bolestí a je mi zle, a mezi tím, kdy někdo kontroluje při kontrakci doplerem ozvy miminka.
Dopler mi přijde dostačující, neomezuje mne v pohybu a polohách a miminko je sledovaný, takže problémy se zachytí včas. A já spolehám ještě na svůj instinkt - u syna jsem věděla, že jsou potíže asi o 10 kontrakcí dřív, než se to ukázalo poklesem srdeční akce na dopleru. |
Bumbi&05,08,10 |
28.4.2010 23:47:17
osobně dám předost riziku šití 33%... obzvláště po dvou porodech bez nástřihu a šití (a to první dítko byl přes 4 kila, a nenatrhla jsem se díky porodníkovi, který masíroval brutálně hráz a hlavičku na dvě kontrakce zbrzdil, aby hráz ochránil, byť dítko mělo už trochu potíže. Za jeho osobní odvahu jsem mu vděčná).
|
Bumbi&05,08,10 |
28.4.2010 23:37:43
od té doby, co jsem viděla na pitevně holé staré ženy (ne oholené, prostě jsou tam dole už tak holé věkem) mi holení na přirození přijde úchylné. Jakoby se ženy vzdávaly svého plodného ženství. Protože přirozeně holá jsou nemenstruující děvčátka a staré ženy po menopauze.
Mě prostě přijdou směšné vyholené plodné ženy, co se za svoje ženství stydí a proto ho shazují? Nebo nevím, jak to jinak napsat. Hygienu do toho nepleťe, kdo se myje, nemá potíže ani jako neoholený. Zajímavé, že takhle to mám jenom s holením dole, neoholené nohy či podpaždí si neumím představit ani já (teda umím, ale mám z té představy osypky). |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.