Bumbi&05,08,10 |
28.4.2010 23:21:30
Zeldo, jak jste cvičili ten jazyk? To mi ještě nikdo neporadil. Dcera to má takový na hraně, ale vyplázne jazyk dobře a zatím mluví přiměřeně dobře svému věku. Je jí 20 měsíců. Uvítala bych radu, jak to zlepšit. DÍKY!
|
Bumbi&05,08,10 |
28.4.2010 23:15:54
to by mě teda taky zajímalo, proč mi pojišťovna posílá výpis, kolik stojí moje léčení, když to neplatí ZZ. Proč mi tam teda nepíše částky, které za mne opravdu hradí?
|
Bumbi&05,08,10 |
28.4.2010 23:13:48
no nevím - dcera měla po porodu jiný rh a jinou krevní skupinu a přesto nás z porodnice pustili domů, na kontrolu bilirubinu nás neupozornili. Za 5 dnů teda pediatra sama nechala dítě přeměřit, brali jí krev.
Obě děti byly oranžové 6 týdnů, ale zežloutly až 3. den po porodu, což pediatři považovali za "ok žloutenku", za kojeneckou a ne novorozeneckou. Tak nevím. |
DENISA |
28.4.2010 23:04:37
No vidis, ze to vis, jak muze pusobit prostredek proti poceni, tzn. neco co ovlivnuje vystup potnich zlaz, kdyz se k nim pres housti nedostane. Souvisi to samozrejme s hygienou, ale i umyty clovek se zacne rychleji potit kdyz ma chlupy a ty krystalky potu na nich zaschle pekne zasmradaji. Udivuje me, ze v soucasne dobe to porad jeste nekdo nechape. Ja si necham dvoudeni strniste a uz se poranu citim, brrrr.
|
DENISA |
28.4.2010 23:02:07
Ale jen do te doby, nez to musi cmuchat .
|
Binturongg |
28.4.2010 22:48:22
withep - jasně, to chápu, jen to na mě působilo tak, že zatímco zásahy do porodu mohou ovlivnit schopnost ženy starat se o dítě od začátku i její zájem starat se, u přirozeného porodu se to stát nemůže.
Může se stát komukoli cokoli, a to zcela v rozporu s tím, co si maloval nebo chtěl předtím... Pravda, nemusí si nic vyčítat, když pro ten "sen" udělá, co může. Ale za sebe - mě těhotenství, porod i mateřství s kojením tak překvapily svou subjektivitou, že to všechno dodnes považuju za zcela nepopsatelnou věc, tak individuální, že nechápu, jak se o tom můžou psát učebnice Zkrátka - absolutně jsem netušila, do čeho jdu, ač z toho všeho mám maturitu, zkoušky a reprodukční medicína byla i součástí dvojích státnic |
Kerria |
• |
28.4.2010 22:44:26
Napsala jsem svůj názor na věc a pokusila se vysvětlit, co mě k němu vede. Nesouhlasíš se mnou - tvoje právo. Nazýváš můj článek fantasmagorií a mě bloudem...
Ale nevšimla jsem si, že bys tu někde napsal nějaký argument, o kterém by se dalo přemýšlet, diskutovat a případně si opravit "mylný" názor. |
Dalila |
• |
28.4.2010 22:28:35
A proto se má zkusit počkat ne? Ne hned rovnou dělat takový drastický zákrok - br, úplně mě mrazí, když si to představím. Jsem šťastná, že nás hned doktorka neposílala.
|
Dalila |
• |
28.4.2010 22:26:09
Přesně tak jsem to myslela - vyčkat pokud není jiná možnost. A pro zajímavost: celkem by mě zajímalo, jak se to řešilo za časů našich babiček. Nevíte to náhodou Kili?
|
28.4.2010 22:15:42
No, ono něco jiného je porodit hladce a něco jiného přát si přirozený porod. Žena, která si přeje přirozený porod, si především přeje mít hned a pořád dítě u sebe. Zásahy do porodu mohou mít následky, které jí v tom zabrání (velké poranění, velká krevní ztráta nebo nakonec i sekce). Stejně tak se porod může sám od sebe nevyvíjet dobře a skončit stejně. Ve druhém případě to té ženě bude líto, ale přijme to jako fakt, v prvním to však bude vyčítat těm zdravotníkům a především sobě, že se neubránila. N. mluvila o "zájmu mít dítě u sebe", pravděpodobnější je, že taková žena nebude fyzicky při síle (nebo zdravotníci neuznají, že je při síle, a dítě jí prostě seberou... vesměs můj případ).
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.