gaudí |
28.4.2010 22:13:16
Hilly, já bych do toho neinvestovala. z nástřihu se dělá zbytečně strašák. Při obou porodech mě nastřihli, vůbec to nebolí, při šití ti to umrtví.... Prostě v pohodě. Jinak nástřih ti neudělají nikde bez tvého souhlasu, neboj. To tady pořád někdo vykřikuje, že tě nutí do rutiních procedur, ale je to naprostá blbost. Všude se tě nejprve zeptají, zda můžou. Takže v klidu
|
Binturongg |
28.4.2010 22:06:37
Nasuado - to už je hodně přitažené za vlasy. O dítě se nemusí zajímat ani přirozená rodička, záleží na desítkách okolností, tohle neberu...
Znám holku, která dítě, na něž se těšila, nechtěla ani vidět a dávali ji dohromady několik dní, protože měla pocit, že jí dítě chtělo zabít (porod rychlý, přirozený, hladký, oba zdrávi...), ačkoli věděla, že je to nesmysl a aspoň mu posílala odstříkané mléko Viděla jsem během praxe v porodnici ženskou, která porodila taky hladce a chtěla, aby jí dítě nosili jen na kojení, že si musí odpočinout... Viděla jsem ženskou po sekci, která se nemohla prakticky hnout a tekly jí slzy bolesti, jak se o své dítě pečlivě stará a snaží se (úspěšně) rozkojit... |
Binturongg |
28.4.2010 21:59:21
Že neviděl přirozený a hladce probíhající porod ani nepamatuje..
Já s ním statistiky neprobírám...Ale fakt by mě zajímalo, kde to bereš Ty a hlavně, co vše spadá do přirozeného, resp. nepřirozeného porodu (myslím, kdy je indikována sekce, popř. jestli se do nepřirozeného počítají třeba kleště atd.) To je totiž nějak mo jednoduché plácnout číslo a domnívat se, že není nic mezi a existuje pouze jedna kategorie... |
28.4.2010 21:56:52
Binturongu, ještě je třeba brát v potaz, že matka, která "jen" někdo něco nastřihne nebo píchne taky nemusí mít kvůli bolesti, omámení, hormonální nerovnováze atp. zájem mít dítě u sebe. Ono to podle mě spolu zkrátka souvisí.
|
Binturongg |
28.4.2010 21:53:37
Šmarjá, kdo má podobný extrémní názor?
|
Binturongg |
28.4.2010 21:52:13
Myš - ano, s článkem souhlasím, zvl. s tou částí o oddělování dítěte od matky a následcích - souhlasím po smutné zkušenosti.
To, že někdo někomu něco nastřihne nebo píchne, zdaleka nepovažuju za tak hrozné jako podceňování nutnosti kontaktu matky a novorozeněte. Ale o tom zdejší článek není... |
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 |
28.4.2010 21:49:19
Pravděpodobnost zda budeš nastřižená nebo ne můžeš ovlivnit výběrem porodnice. Jen je otázka, zda to opravdu natolik uvolní a pomůže u porodu. Myslím, že větší roli má pružnost tkání, která je daná a poloha u porodu a celkový průběh. Ale myslím, že balonek může dobře působit jako placebo efekt - pokud budeš používat, tak budeš klidnější u porodu a ten zase bude líp probíhat.
|
28.4.2010 21:09:05
Myš, dobrej článek...
|
myš |
• |
28.4.2010 20:59:32
Binturong
pravdu máš v tom, že pokrok prostě nezastavíš takže co se v jedné historické etapě zdálo jako skvělé (všem oxytociny, nástřihy, urychlovat pak zpomalovat, kapačky všeho druhu, porod vleže apod) a při pohledu z minulosti to skvělý pokrok opravdu je, tak jsme zas o něco dál a už se to tak bezva mnohým nezdá. Zvlášť pokud lze stejně dobrých výsledků dosáhnout i poněkud jinýma cestama, jak dokazují zkušenosti ze zahraničí. A to nálepkování fanatičkama už je poněkud ohraná deska. To bys pak fanatičkama musela nazvat i ty zapřisáhlé milovnice epidurálů a medicínských porodů. Hezký článek na podobné téma je z Respektu. A pozor! Psala to lékařka (alespoň to tak uvádějí), takže nejspíš žádná potrefená, fanatická, alternativní přírodnice . http://respekt.ihned.cz/c1-36339540-znovu-spolu |
28.4.2010 20:48:40
Binturong, já se ale necítím potrefená:), mě jen baví extrémní názory o téměř všech ženách snících o epi:).
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.