Binturongg |
28.4.2010 20:02:18
jary - to je možné, ale ač není to statisticky "směroplatné" , znám 3 maminky, kterým ta příoda zafungovala až v druhé době porodní - měly z toho dost trauma - příště volaly po klystýru...
|
jary |
• |
28.4.2010 20:00:50
Milášku, u vícečetných těhotenství se nedělá nástřih, ale sekce.
|
28.4.2010 20:00:29
Přirozený porod je správný, ano . Dokud to jde, když ne, je třeba tomu pomoct. Já brojím proti tomu, aby se "pomáhalo" preventivně, alespoň tedy těm, které o to opravdu nestojí.
|
jary |
• |
28.4.2010 20:00:04
Přesně. Ale ona všeobecně málo čte, jinak by věděla, že porodit se dá i v osvětimském lágru, porodit se dá ve stodole na seně po útěku z pochodu smrti, porodit se dá ZCELA bez hlesu a téměř bez dechu s gestapem za dvířky skrýše, porodit se dá v autobuse, v autě a leckde jinde. Nikde u toho porodník nebyl, maminky nebyly natržené a děti byly zdravé. A to některé z nich rodily úplně samy, bez pomoci. Jak je to tedy možné? Příroda není blbá, i Kijivu porodila jen tak, ale tu kupodivu nechaly, ale české matky nenechají.
|
28.4.2010 19:56:52
Kiko,
1. mně teda připadá nebezpečnější přecházet přes cestu 2. ano, přesně, miminko je považováno za pasivní předmět, který matka - rovněž pasivně, podle pokynů aktivního lékaře - vytlačí ven. Není to tak dávno, co byly mnohé schopnosti upírány i ženám . Miminko je aktivní účastník porodu a umí si hledat optimální cestu ven, pokud není oblbnuté léky, deprivované oxytocinem zesílenými kontrakcem či uměle píchlou vodou. Nemusíte se mnou souhlasit a klidně je můžete považovat za neschopné dalších 18 let, je to věc názoru a přístupu k dětem. 3. umíraly, protože nebyly porodnice a všechna ta naše moderní technika, která dneska umí pomoct, takže všechny, i ty rizikové, musely rodit doma; buďme rádi, že tu moderní medicínu máme, ale kde jí není třeba, může napáchat i nějakou škodu |
kili |
• |
28.4.2010 19:55:10
odinovat léky navíc z důvodu ekonomického zisku je úplná fantasmagorie, kdo něco takového říká je vskutku bloud
|
jary |
• |
28.4.2010 19:54:06
Co bys řekla na to, že u normální ženy a normálního porodu dojde včas k tomu, že se střeva náležitě vyprázdní? Příroda má nastaveno!
Je to stejný pravidlo, jako že mrtvýmu povolí svěrače. Bez zásahu. |
Binturongg |
28.4.2010 19:52:53
Ptala jsem se
Můžu se zeptat, odkud tato fantastická čísla čerpáš? Nebo z toho nakonec vyleze diskuse na téma Co je to patologický porod, jaký je rozdíl mezi patologikým, přirozeným, nepřirozeným či rizikovým porodem a ukáže se, co všechno těch 90% zahrnuje? |
Kerria |
• |
28.4.2010 19:52:51
Zdravím všechny a děkuji za komentáře.
Abych dodala pár slov na vysvětlenou. Hlavním tematem článku neměla být oprávněnost a správnost tzv. rutinních zákroků u porodu. Četbou diskuzí tady na rodině jsem (možná nesprávně) dospěla k názoru, že mnoho rodiček tyto zákroky považuje za neopodstatněné a možná i pro průběh porodu škodlivé. V souvislosti s tím byly lékaři nařčeni ze zkostnatělosti, odmítání nových poznatků a neochoty přijmout nové trendy. To vše může být pravda, ale myslím si, že v tomto případě to není jediný důvod. Podle mě v tom skutečně sehrává dost podstatnou roli také ekonomika. Stejně jako jiní diskutující, i mě bylo nejednou lékařem naznačeno že v některých případech skutečně není blaho pacienta na prvním místě, ale právě platby od pojišťoven. A nemusí se to týkat jen porodnic - i na jiných odděleních vám naordinují úplně zbytečné léky, nebo vyšetření... Já byla dokonce v nemocnici lékařem přesvědčována, že místo jedné banální operace (na kterou jsem byla odeslána) je nutné provést operace dvě! Zajímavé, že v jiné nemocnici s tím problém nebyl. |
jary |
• |
28.4.2010 19:51:30
U přirozeného porodu, kdy rodička může chodit, točit se jak chce, uhnout bolesti a přehazovat polohy a nohy libovolně, tak tím umožňuje miminku rotovat a sestupovat přirozeně, ke komplikacím s pupeční šňůrou prakticky nedochází. Pokud je matka nucena zaujímat jiné polohy než jí napovídá, tělo, instinkt, zejm. pokud musí být v poloze strnulé, což je u monitoringu, pokud je nucená být v té poloze pro ni nejnevýhodnější, totiž na zádech, miminko leze do kopce místo aby využilo gravitace a hlavně se těžko točí, protože matka mu svým tělem nepomáhá a nic neumožňuje.
Já neznám maminku, která by řekla, že ji v porodnici nechali chodit, jak chtěla, že si mohla porodit v kleče, dřepu, skrčená na boku. NAtažená záda a nemožnost pohybu jsou strašně špatně. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.