| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V(d)ěčné téma: Porody

[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 314 [Dalších 154 >>]
Jana+3 princezny
28.4.2010 19:13:02
:-©:-©:-©
DENISA
28.4.2010 19:07:39
Jak se doctes vyse, dela.
Marketa, dva kluci
  • 
28.4.2010 19:04:55
Naprosty souhlas. :-)
Jana Nová
28.4.2010 19:03:28
Jo a mimochodem, šanci, že se budeš mít třeba rupturu až ke konečníku mnohokrát zvyšuješ, když se necháš nastřihnout. Nepamatuju si přesně číslo, ale drtivá většina velkých ruptur vzniká jako důsledek nastřižení, ne naopak. Není nad to věřit pověrám ~;)
Jana+3 princezny
28.4.2010 19:02:45
Souhlasím..holení je v dnešní době základní hygienický návyk a kdo se neholí je přinejmenším exot.~:-D
Jít k doktorovi neoholená??To se dnes snad ani nedělá~a~
Jana Nová
28.4.2010 19:01:09
Binturong, tak třeba čísla? Devadesát procent porodů je fyziologických a dopadly by dobře kdekoliv. Zbývajících deset je patologických a vyžadují lékařskou péči a pomoc. Co z toho vyplývá si domysli sama. Že by zrovna člověk byl jedný savec, který není schopen porodit bez skvadry odborníků kolem? ~t~
Pokud jde o rutinní postupy jako je nástřih, klistýr, a pod., názor na jejich prospěšnost versus škodlivost je celkem jasný už dlouho. Jestli tě to zajímá, najdi si info třeba na stránkách WHO.
28.4.2010 18:55:33
Binturong to je ale melodrama:), jsou i tací, kteří mají odlišné představy než ty a jen proto ti to nedává opravnění nazývat někoho fanatikem~;). Hele jsi evidentně milovník tabletek a přístrojů všeho druhu:), přesto by mě nenapadlo titulovat tě stejně, přesto že tak vypadáš:o).
Binturongg
28.4.2010 18:43:31
Co je to v očích některých fanatiček přirozený porod?
To je sen každé rodičky od počátku věků a už tisíce let se daří rodit přirozeně jen určitému procentu matek.
I neandrtálkyně věděly, co mají žvýkat za svinstva, aby se oblbly a uklidnily, aby porod popostrčily... Už středověké porodní báby znaly různé fígle, které by se v tehdejší době (třeba oproti těm neandrtálcům) zdály nepřirozené...
Pokrok nezastavíš a myslím, že milióny matek v historii by daly místo života svého či života dítěte cokoli za monitor, oxytocin, opiáty, nástřih a jiné "zrůdnosti."

Zastánkyně přirozenosti, prosím, nebuďte zaslepené! Zaplaťpámbu za rutinní zákroky! Lepší zbytečný, než žádný. Většinou jde o drobnosti, nikoli o život.
Když pominu, že bych i příště nejraději rodila císařem v epi, přirozený porod si představuju tak, že do mě napumpujou vše, co půjde, píchnou epidurál, že budu na monitoru (protože mě to vždycky uklidňovalo), že mě nenechají potrhat a nastřihnou mě, a že mi dají klystýr nebo tabletku, protože po porodu si na záchod nedojdu velmi dlouho! ~t~
(trochu nadsázka, ale ne zas až tak velká ~;) )
Jana+3 princezny
28.4.2010 18:23:53
no někdy méně,znamená více...ale u porodu to byl asi jediný případ,kdy jsem byla spokojenější,než v ČR.Jinak to tam je fakt dost bída.
Jinak ten rajský plyn,namíchaný s kyslíkem je vážně super.Byla bych vážně pro to,aby se to zavedlo i tady.
Taky to byl druhý porod a šlo to mnohem rychleji a lépe.O vyholování(to jsem mimochodem zvládla rači doma s pomocí manžela),preventivním nástřihu a klistýru,si myslím,že bez toho se to taky dá zvládnout a mnohem lépe.
Kočanská
  • 
28.4.2010 18:11:12
Ženy, jak je tedy možné, že v hůře fungujícím systému v UK jsou ženy s porody spokojenější?
Možná to bude právě proto, že do toho systému teče méně peněz a proto ženu nikdo neobtěžuje tím, co je zbytečné, což kupodivu celému porodu dost pomůže?
[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 314 [Dalších 154 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.