| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V(d)ěčné téma: Porody

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 314 [Dalších 144 >>]
Kika
  • 
28.4.2010 18:09:38
Whitep, tomu můžeš věřit snad jen ty. Na natržení má vliv především vrozená elasticita tkání, velikost plodu a netlačení, když ještě není čas. Ty možná brojíš proti tlačení na povel - mně se u druhého dítěte chtělo strašně tlačit, skoro jsem tu potřebu nemohla přemoci, ale PA mi říkala, že zbývá jen malinký srpeček přes hlavičku, jinak se brutálně potrhám - snažila jsem se to vydržet a PA vydatně pomáhala srpeček přes hlavičku přetáhnout a v důsledku toho jsem nebyla poraněná a nebyl třeba ani nástřih.
Víš, Whitep, zdá se mi, že ty už fanaticky odmítáš všechno čistě z principu "jen přirozený porod je správný".
vetvicka
28.4.2010 17:50:04
Já si myslím, že záleží i na porodnici. Mně se taky na spoustu věcí ptali, např. i na to, jestli souhlasím s nástřihem. Souhlas jsem dala a jsem přesvědčená, že jsem udělala dobře (vzhledem k tomu, že jsem byla hodně potrhaná i vevnitř, nedovedu si představit, jak bych dopadla bez nástřihu). Osobně si myslím, že se z nástřihu dělá zbytečný strašák. Nepovažovala jsem to za problém, ačkoliv hojení hráze nebylo úplně ideální (2 stehy mi ruply dřív, než měly a aby jizva nebyla tak hrozná, nechala jsem si je došít, takže se hojení prodloužilo). Taky jsem byla vděčná za monitorování dítěte během porodu, vždy mě uklidnilo, když jsem se ujistila, že je v pořádku.
28.4.2010 17:16:36
Deniso domníváš se, že pokud má žena na prohlídce u gynekologa porodníka pubické ochlupení, že je to vůči lékaři neohleduplné?
28.4.2010 17:12:46
Jalto na to, že máš za sebou dva porody jsi tedy informacemi o porodech naprosto nedotčená, přečti si nějakou litaraturu o tom co je porod nebo nediskutuj o něčem o čem nic nevíš nebo mi napiš, že jsi dvakrát rodila sekcí, aby mě to uklidnilo...
DENISA
28.4.2010 17:09:50
Holeni je taky ohleduplnost k ostatnim, nemyslim jenom vystrkovani bubaka na doktory, ale za chvilku nam zacne teploucko a ty podpazicka v tramvaji, to je taky zuzo. Jestli ty neztracis cas holenim, doufam, ze nejezdis MHD. ~;)
Hana
  • 
28.4.2010 17:00:48
Eh, tak koukám, že Denisa je tady jediná správná a kultivovaná nekřovačka a vy se proti ní všichni musíte jít zahrabat. Deniso, bež se prosímtě holit ať jsi krasavice inteligentní a neztrácej čas tady touto diskuzí.
Kika
  • 
28.4.2010 16:59:12
"Proto je přirozený porod bezpečný. Jakmile se miminku nedaří dobře, organismus matky se to dozví a kontrakce se zpomalí nebo zastaví, dají mu čas a prostor, aby se vzpamatovalo, posunulo, uvolnilo utažený pupečník. Teprve pokud to miminko samo nedokáže, je zapotřebí pomoci lékaře."

1. žádný porod není bezpečný
2. nevěděla jsem, že dusící se miminko je takový "montér", aby si uvolnilo pupečník, tomu nelze věřit. Pupečník se může možná uvolnit tím jak dítě sestupuje do porodních cest, ale rozhodně to není o nějaké cílené vůli plodu - nejsem žádný porodník, ale tohle mi říká selský rozum
3. v minulých stoletích umírala u přirozených porodů spousta žen i plodů, právě proto, že chyběly vymoženosti současnosti jako monitory a ultrazvuky
4. Opravdu věčné vděčné téma:-))
kili
  • 
28.4.2010 16:58:43
Když už chcete takový příměr, tak neservírujte.
28.4.2010 16:53:29
Kili, pinčes nehraju, budete si muset najít jinou oběť.
emika
28.4.2010 16:49:39
Tak já se hlásím k těm maminkám, které nerodily klasicky na zádech, nýbrž na porodní stoličce. A to jsem si o ni ani nemusela říkat, byla mi prostě nabídnuta jako první možnost. A sestra, která rodila dvakrát, taky ani jednou neležela.
[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 314 [Dalších 144 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.