kili |
• |
28.4.2010 16:48:13
poněkud výrazně a nejspíše úmyslně jste zkresila mou nikoli Vám určenou odpověď na otázku, která měla další kontext.
|
kili |
• |
28.4.2010 16:46:19
nechce se mi příliš odpovídat na takovou otázku, nicméně já jsem psal něco jiného a ne Vám.
|
28.4.2010 16:45:38
A ano, porodnická lůžka jsou pořizována za horentní sumy, jak píše Kili, takže je potřeba jich využít, že..
|
28.4.2010 16:43:41
Renato, podle mě je důvodem porodů na porodnických lůžkách jen a jen rutina a neochota měnit zaběhané postupy...
Rodila jsem dvakrát a pokaždé v jiné poloze, nikdy jsem si nevybrala leh, sed nebo polosed, ale to bylo ve Vrchlabí, kde je možnost volit. A není to jediná porodnice, kde to lze, nicméně je jich pořád hodně málo... |
Cimbur |
28.4.2010 16:37:26
Mě dali ve Zlíně u obou porodů do ruky ovladač s tlačítky a já jsem polohovala a polohovala. Takže někde to funguje.
|
28.4.2010 16:28:32
Přijde vám výhodnější mít skoro 100% jistotu šití po preventivním nástřihu než mít 33% riziko, že bude třeba sešít hráz po spontánní ruptuře? Že vy nejste žena?
|
kili |
• |
28.4.2010 16:25:32
samozřejmě, že se používají, k čemu by se jinak za tak horentní sumy pořizovaly.
|
28.4.2010 16:24:52
těžko odhadnout. za cca 5 hodin mně kontrolovali ozvy jen 3x (šlo o klasické monitorování). Třeba by asistentka doma byla pečlivější, nevím. Nedokážu posoudit, do jaké míry to u nich byla snaha po přirozenosti, nebo cekové vytíženosti. Tj. když se kontroluje moc často, rodičky si stěžují, když ne, říká se, že personál je tak zaneprázdněn u jiných porodů, že ten náš porod vlastně odflákne a pak může být problém.
|
kili |
• |
28.4.2010 16:23:21
komunkace je vždy výhodná pokud plní svou funkci, o tom jsem nepsal, kdežto o těch údajích, z nichž plyne, že dvě třetiny ruptur, vyžadujících šití, jsou bez předchozí episiotomie
|
Renata + 2 piskoti |
• |
28.4.2010 16:19:52
Otazkou je zda se ty poohovatelne lehatka pouzoivaji. Za poslednich 6-7 let rodilo hodne mych kamaradek a i z rodiny a nepamatuji si, ze by nektere z nich bylo umozneno rodit jinak nez v poloze lezmo a nohy nahoru. Nidko mi neni schopen vysvetlit proc. Ano z diskusi vim ze v nekterych porodnich se lehatka pouzivaji a zeny rodi rekneme v polosedu. Nevzpominam si ze by nektere (nectu ale vsechny diskuse) maminka psal ze v porodnici rodila treba na porodni stolicce nebo ve stoje.
Ja bych v CR porodnictvi byla "probelemova"/hysterka nebo tak neco, protoze rodit na zadech nebo v pololehu jsem proste nemohla. Potrebovala jsem chodit a menit polohy. Nehlede k tomu ze kdyz jsem si lehla, okamzite jsme zvraela. Je nejaky duvod proc rodici zeny si nemohou vybrat "svou" polohu? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.