Renata + 2 piskoti |
• |
28.4.2010 15:40:46
Udaje ktera jsou uvadeny jsou z "aktualizovanejsi" doby nez jsem je mela ja. Ano vsechno se meni :)
|
Renata + 2 piskoti |
• |
28.4.2010 15:38:12
Ta platba je celkova platba za me, za porod. Rekneme ze jsme byla samoplatce. Dcera je obcan Aus, takze jeji vykony, osetreni/vysetreni bylo na pojistovnu.
Ale pro priklad: Ultrazvuk stal 120 Aud, kazda kontrola pred porodem u dr. 38 Aud, jeden krevni test stal 60 Aud. Ultrazvuk se tu dela cca v 5-6 tydnu a potom mezi tusim 16-20 tydnem. Dela se to na specializovanych pracovistich. Stejne jako odbery krve. Dr. vam vypise listek co potrebuje zkontrolovat a vy si zajede na spec. pracoviste. V okolich jich mame nekolik, takze si staci vybrat. Cakani je obvykle do 10 min. |
myš |
• |
28.4.2010 15:31:44
Oxytocin mi taky nejspíš dali zcela zbytečně. Rychlý, dvouhodinový porod, dítě bylo venku asi na třetí zatlačení, přesto mi stihli píchnout injekci někde mezi druhou a třetí kontrakcí. Asi aby si to mohli odškrtnout jinak nevím proč. Pak ještě následovala za minutku další injekce kvůli placentě, no spotřebu oxytocinu musí mít asi slušnou
A nástřih jsem si nepřála, přesto zase byl, druhý a naprosto bezproblémový porod, podle mě byl ten nástřih (i když jen velmi malý) zbytečný a rutinní. Můj názor je, že jde spíš o zaběhlé zvyky, než ekonomické záležitosti. |
connie3 |
28.4.2010 15:31:24
Deniso: já se taky víceméně holím, ale neberu to zrovna jako své životní poslání. Když jsem nemocná, mám moc práce, dokončuju něco a podobně, tak na holení peču. A zrovna tak v těhotenství moc vyholená nebývám, protože si tam nevidím a když to zkoušel manžel, byla jsem celá stažená strachy, že mě cvakne do živého. Hrdě se tedy hlásím k tomu že v těhotenství nosím "bubáka" a nevím, proč bych si kvůli tomu měla připadat nějak méněcenná a toužit po extra upraveném přirození - prostě nevím, proč se to řeší, snad jsou zásadnější problémy a ať si každá chodí jak chce a je to její věc. Víš - ono povinný holením přirození to začíná a končí to třeba povinnou červenou legitimací.
|
Renata + 2 piskoti |
• |
28.4.2010 15:30:53
Jeste dodatek. Z porodnice jsme neodchazeli po 3 dnech z duvodu financi. U syna jsme sli uz druhy den a cele to uz platila pojistovna. Zde je bezne po normalnim porodu jit 2-3 den domu a po cisari 5-6 den. Samozrejmne za predpokladu ze vsechno je v poradku.
Obe deticky mely lehkou zloutenku a doporucovali nam kontrolovat plinky jestli je dostatecne mokra a aby hodne pily. Na kontrolu jsme jezdili co druhy 2, dokud to nezmizelo .... u dcery 4 dny po odchodu z porodnice a u syna 5 den. |
kili |
• |
28.4.2010 15:30:03
ještě dotaz - ta úhrada je současně celkovou cebnou nebo jen to, co jste platila Vy
|
kili |
• |
28.4.2010 15:28:22
O počtu epiziotomií v Austrálii mám trochu jné informace, je tam i srovnání s jinými zem,ěmi
http://www.birth.com.au/Episiotomy-tearing/Episiotomy-tearing-in-Australia.aspx |
28.4.2010 15:26:05
To je mi moc líto :(. A kde jste rodila, v porodnici, doma...? Pečoval o vás někdo, lékař, PA? Pokud ano, žádnou komplikaci nezpozorovali?
|
Renata + 2 piskoti |
• |
28.4.2010 15:19:15
Dohledela jsme fakturu. Jedna se pouze o porod, nikoliv navstevy u dr. pred porodem. Doktor 1100 Aud, pokoj 1700 AUD, celkem 2800 Aud. V utery vecer jsem rodila, ale to se nepocitalo a v patek odpoledne jsme jeli domu, tzn 3 dny. Vyber jidla byl jak hotelu, jidelni listek na den dopredu, jidlo dostaval i manzel,ktery tam se mnou celou dobu byl. Jezdil domu pozde vecer akorat se vyspat. Pokoj jsme meli soukromy. Porod jsem mela "normalni". Polohu na rozeni jsem mohla dle libosti menit/volit, nikomu to neprislo divne, nakonec jsem zvolila porodni stolicku. Monitorovali me 1x, kdyz jsme prijeli do porodnice. Zadne vyholovani nebo klistyr se tu nekona. V prubehu jsem mohla jist i pit. Nemela jsem epidural, takze neni v cene. Nastrih nebyl nutny tim padem ani zadne siti. O nastrihu jsem pred temi lety cetla ze v Australii se dela jen ve 2% pripadu. Jake je statistika v CR?
|
28.4.2010 15:14:37
tak to jsem teda ta pověstná výjimka. Měla jsem totiž vždy porody totálně "napřírodno" a bez zásahu, v klidu, daleko od hluku a v intimitě. Instinktivně jsem zaujímala ty své polohy a všechno šlo jako nadrátku. Bohužel dítě se mi dusilo a moje intuice o tom neměla ani potuchy.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.