| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V(d)ěčné téma: Porody

[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 314 [Dalších 104 >>]
kili
  • 
28.4.2010 15:12:14
záleží ani tak na doktorce, jako hlavně na těch kanálcích, při jejich obstrukci na její příčině a míře
kili
  • 
28.4.2010 15:10:01
Nejsem porodník. Nevím io tom, že by se v ČR rodilo výhradně na vleže zádech. U nás dle volby rodičky, většinou na porodním lůžku, které je nastavitelné do různých poloh.

http://www.nemocnice-vs.cz/?sekce=oddeleni&text=operacni-obory&podtext=gynekologie-porodnictvi

kili
  • 
28.4.2010 15:05:27
No, poruchy postnatální adaptace nespočívají jen ve žloutence a žloutenka není nemoc, ale příznak rlůzných poruch zdraví. Většina novorozenců sice nepotřebuje léčebný zásah, ale to se ví až po těch dvou třech dnech zpětně, dopředu ani věštec nepozná, co bude nebo nebude za problém. Zpět na novorozeneckou stanici resp. na rooming-in přijmout nelze.
Dalila
  • 
28.4.2010 15:02:55
Tak teda konrétně - u obou dětí byly problémy se slznými kanálky. Naše doktorka řekla rovnou čekat, masírovat a do očíček kapat mateřské mléko. U obou dětí se to během pár dnů spravilo samo. Takže taky záleží na doktorce.
Renata + 2 piskoti
  • 
28.4.2010 14:59:45
Zeptam se teda jinak, proc se celkove v CR rodi v leze na zadech? Nejsem si ted uplne jista, zda i vy jste porodnik, pokud ano, muzete mi prosim sdelit v jake poloze se rodi v porodnici kde pracujete?
28.4.2010 14:58:51
žabátko, já zase oxytocin nedostala ani u jednoho a to dcera byla vyvolávaná, do žíly jsem nic nedostala, zavedly mi u malé tabletu - tedy přesněji myslím jen půl tablety čehosi přímo do vagíny a to mělo spustit porod.

Monitorování u syna, ač kontrakce byly po pěti minutách mi bylo víc nepříjemné - páč mě sestra nutila ležet na zádech a mě se strašně dělalo špatně.
U dcery vyvolávaný porod a stahy po minutě a minutu volno - monitoring taky nic moc.. ale točili ho jen občas a ležet jsem mohla jak jsem chtěla.

Jo a co se týče těch bobrů.. hihi...
tak u syna jsem přišla upravená, ale vyholili mě.. a u dcery jsem byla jen zastřihnutá a vyholená nebyla, protože jsem měla tak hrozně velké břicho, že jsem si dolů vůbec neviděla a tak obrovksý křečák na klitorisu a po jedné straně hráze, že bych si ho taky při holení mohla pěkně naříznout.
28.4.2010 14:58:51
Nám taky říkali v porodnici, že kdybychom po amb. porodu měli nějaký problém, nepřijmou dítě zpátky k nim na novorozenecké, ale normálně na dětské (což možná v Podolí ani nemají, takže asi na Vinohrady). Nevím no, každopádně málokterá žloutenka se řeší modrým světlem, normálně se jen měří a hlídá, dbá se na dostatečný přísun tekutin. Nenechala bych se tím zastrašit. I bez toho měření, myslím, se dá obejít, pokud rodiče znají příznaky a jsou přiměřeně ostražití.
kili
  • 
28.4.2010 14:58:39
no, zajímavé by bylo, kolik to v Austrálii stálo. Zde nedávno rodila paní, která předtím rodila v Chicagu, úhradu tam měla vzhledem k pojistce plnou, ale měla účet - 24 000 USD. Ohledně srovnání cen - jistěže platy jsou jiné, ale cena přístrojů léků, vybavení a režie vůbec (až na platy zdravotníků) je prakticky stejná.
Renata + 2 piskoti
  • 
28.4.2010 14:55:48
Kili, uvadela jsem ze tyhle cisla mohou byt trosku jina.
Jak ja to vidim ze svych zkusenosti, tak jsem si udelala usudek, ze mnohym ve zdravotnictvi jde predevsim o penize. Ano, nemusite s tim souhlasit vy ani pruzkum. Pokud to byl pruzkum jako si pamatuji, jak probihaly ve meste pred par lety, tak bych rekla, ze pro me vysledky mohou byt relativni. :) A bohuzel v mem okoli se casto stava ze jedni dr. odkazuji pacienty aby jim prasky nebo vysetreni napsali druzi dr., obvykle obvodaci. Vy jako lekar mozna rozumite o co jde, mi to ovsem prijde tak, ze maji/mate nastavene nejake limity na leky a kdyz jsou prekroceny tak nedostavji lekari tolik penez od pojistoven ..... nevim mozna se mylim. Treba mi to vysvetlite, proc se to tak deje. A proc pacient musi behat od jednoho dr. k druhemu, nehlede ze vsude se plati poplatek. Byt je to 30,- Kc, tak proc platit za stejnou vec 2x?
sára+3kulíšci
28.4.2010 14:54:18
liško..souhlasím stebou. já nástřih měla u prvního, u druhého se mě ptali kolikáty je to porod a nástřih nedělali, že to zkusí bez...bohužel mě museli šít, protože hráz byla natržená...u třetího porodu bez nástřihu a v pohodě... a s tím klystýrem taky souhlas...u všech porodu mi jenom pomohl... a mužu říct že i urychlil porod!~z~
[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 314 [Dalších 104 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.