| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V(d)ěčné téma: Porody

[<<Předchozích 210] Příspěvky 211220 z 314 [Dalších 94 >>]
28.4.2010 14:52:33
u syna s nástřihem tak dlouho otáleli, až jsem byla ve vnitř tak příšerně rozervaná že u 35 stehů stále vevnitř jsem přestala počítat.
Nástřih prováděla doktorka, jejíž jsem byla druhý porod a do dnes si tu bolest pamatuji, synovi bude za dva měsíce 8.
Byl to pro mě tak hrůzný zážitek, že jsem u druhého porodu vysloveně napsala, že si nástřih nepřeju, pouze v případě, že bude dítě v ohrožení.

Ač se PA snažila jak chtěla, masírovala, tak moje hráz prostě je tak pevná, že nepovolila a musím říct, že i to samotné masírování a pomáhání prořezání hlavičce je doooost bolestivé, nakonec jsem se nástřihu stejně nevyhla a ještě na stejné straně jako prvně, protože na druhé jsem měla ooobřííí křečák a kdyby mě fikly tam, tak bych jim tam pravděpodobně vykrvácela.

Nicméně ale nástřih provedly s dr tak jak se má a já ho vůbec necítila a i následné šití bylo o moc lepší, protože díky tomu, že se to nenechávalo nezkušeně až na poslední chvíli, tak mě dcera nestihla potrhat ve vnitř i přesto, že měla 4 kg a 53 cm.
Zašití taky bylo mnohem lepší, jen asi na 5 stehů, což je nepopsatelné.
Čekám teď třetí a skoro je mi jasné, že se nástřihnu nevyhnu, prostě proto, že moje kůže není tak elastická, abych normálně odrodila svoje děti, ale rozhodně to není tak, že jsem přišla do porodnice a hned mě stříhali.
Renata + 2 piskoti
  • 
28.4.2010 14:45:53
Deniso, na Vizitu nekoukam, neb 6 let ziju mimo CR, a kdyz priletim tv me zrovna moc nebere :). Kolik nas stal prvni porod v AUD Vam klidne mohu dohledat protoze jsme to platili. U tohoto porodu jsem mela sveho gynekologa, ktery je ale bezne placen pojistovnou. Nevim kolik stoji pece v USA, ale mam pocit ze tohle zdravotnictvi je celkem dost desive. Vim kolik me stoji tady co, protoze i kdyz uz mam pojistku, tak vse u dr. platim v hotovosti a nasledne jdu s fakturou na pojistovnu, kde mi spocitaji co mi zaplati a co si platim sama. Je ale nutne si uvedomit, ze neni mozne prepocitavat na Kc platby co jsou v zahranici, protoze tam maji i jine platy.
Co se tyka odbornosti ceskych lekaru, myslim si ze v Cechach je dost lekaru na spickove urovni.
28.4.2010 14:36:36
Pokud by šlo o zdravotnictví jako systém, tak se obávám, že tam není vůbec.
Ale naštěstí pořád ještě existují dobří lékaři, jen najít je je někdy dřina.
Markéta s párkem
  • 
28.4.2010 14:34:54
Měla jsem na pokoji maminku, která si jen tak odskočila porodit. Bylo to druhý dítě, nebyla ani odřená, hned po porodu bez problémů chodila i seděla. Ptala se, jestli by nemohla domů. Řekli jí, že je třeba sledovat bilirubin dítěte. Kdyby vyskočil, muselo by jít na ozařování, ale kdyby ho vezla z domova, šlo by na infekční! zatímco v porodnici ho mají na šestinedělí mezi zdravými dětmi.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08
28.4.2010 14:29:17
To je pěkná blbost. Záleží na tom kde rodí a v jaké poloze. Ani prvorodička bezmála čtyřkiláčka nemusí mít šití. Každý je jinak pružný. ~y~
DENISA
28.4.2010 14:28:15
Po lidske strance maji nasi doktori a personal opravdu co dohanet. Po te odborne si myslim, ze si vubec nemame na co stezovat, oproti svetu, kor ti, co maji moznosti jit do spickovych prazskych zarizeni. A system uhrad je problem vsude na svete. U nas je asi problem v cenach plneni, jestli u nas hradi pojistovny par stovek za porod, tak v jinych statech si uctuji tisice dolaru. A je to se vsim, nejen s porody. Jestli koukate na Nove na Vizitu, tak tam vzdycky s vykulenyma ocima vycisluji cenu. Za jednu 8mi hodinovou, narocnou operaci srdce, v hodnote pul mega, byste v US v nekterych nemocnicich poridili tak maximalne dva bezne porody, u kterych se jednou zjevil dr. zeptat se, jak se mate.
28.4.2010 14:26:18
Že vy hrajete ping-pong? ~t~ Už se tím netrapte, zapomeňte na to.
Markéta s párkem
  • 
28.4.2010 14:26:05
Já si taky myslím, že je to hlavně zvyk, neochota dělat něco jinak než jak mě to naučili. Panuje to všude, v každém oboru, v každém zaměstnání. Kolikrát už jsem na otázku "Proč to děláte takhle?" slyšela odpověď "No tak se to dělá vždycky.". A to je argument, aby se to tak dělalo dál.
kili
  • 
28.4.2010 14:25:23
nevím, jak se polohy v jednotlivých porodnicích liší a tím méně mohu vědět proč. Na to se ptejte v těch porodnících.
kili
  • 
28.4.2010 14:23:41
peníze na prvním místě - i kdyby to tak bylo, tak stejně je to jeho povídání kolik za co je¨nesmyslné, a to jak v absolutních číslech, tak i ve vzájemných relacích cen výkonů, nemluvě už o výkonech agregovaných, kdy j zklediska výnosu je úplně jedno, jestli jsou nebo nejsou provedeny. Chlapík Vám valil klíny do hlavy, to je vše. Anketní průzkumy svědčí proto, že většinapacientů má dojmy opačné než Vy.
[<<Předchozích 210] Příspěvky 211220 z 314 [Dalších 94 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.