28.4.2010 14:22:50
Právo rodičky odmítnout zásah je často jen teoretický. Odmítnout holení, klystýr - to snad personál respektuje. Dokonce se mi podařilo odmítnout oxytocin, byť mi řekli, že v tom případě určitě vykrvácím. Odmítnout kontinuální monitor se mi už nepodařilo, přinesli reverz se slovy, že ohrožuju svoje miminko, a to jsem nebyla schopná rozlišit, jestli je to objektivní informace o tomto mém konkrétním miminku a jeho aktuálním stavu nebo citové vydírání za účelem prosadit si svou rutinní praxi. Vnucení polohy v leže na zádech a tlačení na povel je taky zásah, a vy se podvolíte, protože nevíte, jestli oni na to potřebují vidět proto, že se s miminkem opravdu něco děje, nebo proto, že je jim tento úhel vidění nejpohodlnější. A odmítnout odnesení zdravého miminka fakt nestačí, leckde byste se o něj musela porvat.
|
kili |
• |
28.4.2010 14:17:32
neprovokuju otázky, sdělil jsem, že zdrav. zařízení nemá poskytnutou péči hrazenou tak, jak uvádíte¨a hlavně, že to, co máte za evidentní důvod, pro který se porodnice brání ambulantním porodům, není žádným důvodem pro něco takového, vůbec už ne ekonomickým. Pokudse Vám neche prostudovat úhradovou vyhlášku, pak se způsob úhrady těžko dovíte.
|
Markéta s párkem |
• |
28.4.2010 14:14:42
Tak to je sen většiny žen. Tedy ten bezbolestný porod, ne porod na záchodě.
|
remus |
28.4.2010 14:12:45
No také jsem se pobavila! Obzvláště z té myšlenky, že čím míň toho dr. nakonec udělá, tím víc dostane peněz, tak to by pak oparvadu pak jsem seděl v nějaké -pokud možno- uzamčené místnosti a na pacienta ani nekoukl, za to by pak mohl brát přímo milióny!
|
Renata + 2 piskoti |
• |
28.4.2010 14:09:36
Kili, vy delate v zdravotnictvi, poprosim Vas o zodpovezeni otazky. Proc v nekte porodnicich mohou zeny rodit v poloze ktera je jim prijemna (na porodni stolicce, v klece, ve stoje, ......) a v mnoha ceskych porodnicich jedina mozna poloha je v leze na zadech? Dekuji za odpoved
|
28.4.2010 14:07:09
Je vidět, že o porodu a lidském těle mnoho nevíte. Zrovna ten krevní oběh společný nemají. Ale sdílejí např. hormony a hormony porod řídí (pokud jim do toho nemluví lékař a jeho hormony umělé a jiné zásahy), jejich organizmy spolu komunikují. Proto je přirozený porod bezpečný. Jakmile se miminku nedaří dobře, organismus matky se to dozví a kontrakce se zpomalí nebo zastaví, dají mu čas a prostor, aby se vzpamatovalo, posunulo, uvolnilo utažený pupečník. Teprve pokud to miminko samo nedokáže, je zapotřebí pomoci lékaře. Pokud lékař zasahuje dřív, problémy způsobuje, ne řeší. Nebo ano, pak je i řeší, jen si myslím, že je obecně lepší problémům předcházet než je pak řešit, často s nejistým výsledkem.
|
28.4.2010 14:01:35
Já jsem se bohužel nevyhla vyvolávanému porodu, přesto mě ale zbytečně nenapojovali na monitor. Monitor mi udělali na příjmu, pak po dvou hodinách po zavedení tablety, kdy jsem měla jen velmi slabé kontrakce. Potom už vždy PA přišla a zkontrolovala srdičko během cca jedné minuty, kdy mi v jakékoliv mnou zaujmuté poloze přiložila sondu od monitoru na břicho.
|
Jana+3 princezny |
28.4.2010 13:58:25
no tak nějak...zlaté České zdravotnictví já ho chválím,kudy chodím.
Ale Češi si pořád na něco stěžují..je to národní zvyk |
28.4.2010 13:53:13
Jo, v podstatě s těbou souhlasím.
|
Jana Nová |
28.4.2010 13:52:13
Jak by řekl kili, nepatřičně předjímáš. Jestli máš takovou prapodivnou vlastní představu za jakýsi důkaz, tak to o něčem vypovídá - určitě tedy ne o jiných ženách.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.