| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V(d)ěčné téma: Porody

[<<Předchozích 240] Příspěvky 241250 z 314 [Dalších 64 >>]
Jana Nová
28.4.2010 13:35:36
Ještě pro zajímavost doplním, že mojí kamarádce při porodu praskla děloha. Byla přitom zrovna napojená na monitor a přítomný zdravotnický personál jí nadále tvrdil, že je všechno v naprostém pořádku. Až její muž musel hledat pomoc u jiného personálu, který byl ochoten a schopen záznam z monitoru správně interpretovat. Dítě i kamarádku naštěstí zachránili, ale měli oba na mále.
Jana Nová
28.4.2010 13:32:07
Kiko, prosímtě, co to pořád meleš? Moje zkušenost je taková, že jsem nebyla při porodu monitorována kontinuálně, spíš nahodile. Nevidím moc velký rozdíl mezi občasným monitorováním a občasným dopplerem. Vždycky je riziko, že se přijde pozdě na to, že má dítě potíže a je celkem jedno, jaký způsob sledování plodu k tomu bude lékaři použit.
DENISA
28.4.2010 13:30:49
No pobavit te to muze, ja proste myslim, ze by se sitim jaksi mely pocitat. Asi se nevyjadruju podle tvych predstav, mozna proto, ze nad timto ani neuvazuju. Jit neoholena na gyndu nebo k porodu by me osobne proste nenapadlo ani ve snu.
Kika
  • 
28.4.2010 13:30:13
Omoluvám se, ani ten krevní oběh nemají společný.
Kika
  • 
28.4.2010 13:28:40
"Copak nejsou matka a miminko jedno tělo?"
Ne - jsou to dvě těla, společný mají pouze krevní oběh. Neznamená, že když bije srdce matce, bije plodu taky.
A mmch i já u porodu cítím značný nekomfort, takže na jakési mimosmyslové vnímání není místo. Mně je vždycky tak blbě, že nemám ani tužku....
Jalta
28.4.2010 13:24:39
Když opomenu to, že každá rodička má právo tyto zásahy odmítnout, musím nesouhlasit s tím, že by byly zbytečné! Mám za sebou dva porody. První syn měl velkou hlavu, jsem si jistá, že nástřih byl nutný, nerada bych dopadla jako babička, která se roztrhla až po konečník... U druhého syna dělal doktor psí kusy, aby mě nastřihávat nemusel a opravdu se to povedlo. Holím se sama i když nerodím, ale i kdyby ne, nezdá se mi oholení kvůli porodu nijak hrozné. V případě šití se bude doktorovi lépe pracovat a matka se bude lépe hojit. Na klistýr se mě u druhého porodu porodní asistentka zeptala a já ho rozhodně chtěla. Zaprvé bych se propadla studem, kdyby při porodu, u kterého byl manžel, došlo k nehodě, zadruhé po porodu se hodí nemuset jít pár dní na velkou. Klistýr ani trochu nebolí. A časté monitorování dítěte? Pro dítě je porod taky náročný a během něj mě vždy uklidnilo, když si asistentka přišla poslechnout jeho srdíčko. Kdyby dítě začalo mít během porodu problémy, jak by na to asi doktoři přišli, kdyby ho pravidelně nemonitorovali? Všechny tyto zákroky mají podle mě svůj význam a nařknout doktory, že je dělají jen tak z plezíru, aby se nenudili, je podle mě vůči nim dosti nespravedlivé. Jsou tam od toho, aby se narodilo zdravé dítě a matka zůstala v pořádku.
Kika
  • 
28.4.2010 13:24:00
Ano, věřím, že mrtvé dítě lze porodit vlastními silami, tedy aspoň v některých případech.
28.4.2010 13:23:57
Já jsem jenom na tvém příkladu chtěla ukázat, že není třeba jaksi "ohrnovat nos" nad rodičkami, které si neuhájí to co chtěli. Ty jsi chtěla klystýr, oni ti navrhli čípek, ty jsi s ním neměla dobré zkušenosti a přesto si se podřídila (nevím jak jinak to nazvat), nakonec to bylo lepší než klasický klystýr, tak fajn to je dobře. Já přišla do porodnice s tím, že chci Yal (který jsem si sama přinesla), přesvědčili mě na klasický klystýr, já se podřídila, bohužel nedokážu říci zda to bylo lepší nebo horší než s přípravkem Yal, ale zcela určitě to nebylo dobré pro průběh mého porodu.
K estetickému cítění se nechci vyjadřovat, každý to máme nastavené jinak. To, že by prvorodičky měly být rozumné a přijít do porodnice oholené mě pobavilo.
28.4.2010 13:21:32
Copak nejsou matka a miminko jedno tělo? To opravdu málokoho napadne, že pokud cítí nepohodlí matka, cítí dítě nepohodlí taky? Pokud vůbec lze hovořit o pohodlí při porodu, protože alespoň já při něm zažívám neskutečnou bolest. Matka nejlépe pomůže dítěti ven, když se bude pohybovat, ne když bude ležet/sedět spoutaná sondama.

Když svým tělům tak nevěříte, dobře, vychutnávejte si všechen ten technický komfort a pocity bezpečí vyvolané přístrojem, který dělá "pink". Ale proč máte něco proti tomu, aby ty ženy, které chtějí rodit v klidu a vlastními silami, rodily v klidu a vlastními silami?
28.4.2010 13:10:33
neblázni, copak nevíš, že přístroj co dělá "pink" je u porodu to nejdůležitější~k~
[<<Předchozích 240] Příspěvky 241250 z 314 [Dalších 64 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.