| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V(d)ěčné téma: Porody

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 314 [Dalších 274 >>]
Iren
  • 
30.4.2010 14:58:53
Na můj dotaz, proč mě nastříhli (bez upozornění a souhlasu), se dotyčný dr. urazil. Prý ať si představím látku - co se líp švadleně šije, když se to roztrhá nebo rozstříhne? No samo že rozstříhne. Ale mě je úplně u prde... jak co se panu doktorovi líp šilo, já si zakusila několik měsíců hojení a bolesti (protože se nástřih roztrhl) a to nemluvím o estetické stránce.Připadám si teď hodně méněcenná a kdybych se rozešla s manželem,jiného chlapa bych si do postele kvůli jizvě pouštěla ztěží (jestli vůbec -tak mě napadá, zda se tyto mrzačení - obřízky, nástřihy,pásy cudnosti - nedělají všechny kvůli tomu, aby nás chlapi měli pěkně pod palcem a jisté)?Zkrátka dr. umělec. Četla jsem někde rozhovor s mladým lékařem na téma epizotomie, který narovinu řekl, že dokud nerodila jeho žena, stříhal každou. Až rodila ta jeho,chtěl ji pochopitelně co nejméně poškodit.Není to o tom, že jsou doktoři řezníci, ale prostě si jedou ve svých kolejích, bez empatie k cizím. Ono také cítit empatii ke každé rodičce, museli by se zbláznit.Takže je to jen na nás, (spíše na doprovodu) vybojovat, co chceme a nechceme (včetně polohy) Taky se mi nezdá, že by cca 90% žen bylo ohroženou rupturou 3 a 4 stupně (jen v těchto případech se má na doporučení WHO nástřih provádět). Že by jsme my Češky měli tak špatné hráze, když v cizině tolik nástřihů není?
enny
30.4.2010 14:11:42

Mno, moje kamarádka takto porodila druhou dceru v porodnici na chodbě.. sanitka s ní přispěchala v poslední chvíli.. jenže sestřička si nenechala vymluvit, že je ještě času dost.. Ale jinak to byla sestřička šikovná, protože malou, která vyklouzla chytisla do pleny.. Mimochodem - tato kamarádka říká "zlatý porod", menstruaci má prý bolesivější..
Kika
  • 
30.4.2010 13:44:49
Uznávám, že máš pravdu. Slova o přirozeném porodu mě svedla k domácím porodům a hned jsem viděla rudě. Ano, ta moje poznámka k přirozenému porodu nepatří.
zuzini
30.4.2010 13:40:30
V porodním domě se dá očekávat zásah lékaře?

Nevšimla jsem si, že tato dikuse je o porodu doma. Přirozeně rodí nebo chtějí porodit i ženy v porodnicích.
A ty jsi napsala: "přirozený porod není pro ženu, která má raději dítě než sebe" Můžeš mi vysvětlit jak jsi na to přišla?

Kika
  • 
30.4.2010 13:32:59
Když melu, tak melu:-)
Ale když si to přečteš ještě jednou, tak tím říkám, že racionálně uvažující ženě strach o dítě nedovolí zbytečně riskovat jeho život při domácím porodu. Nestydím se za to, že jsem zásadně proti porodům doma. Neřeknu porodní dům, kde se dá očekávat zásah lékaře, když nastanou komplikace.
Ale porod doma v českých podmínkách je prachsprostý hazard. Omlouvám se za poněkud militantní vyjádřování, ale tohle mě doopravdy točí, kdykoliv se na rodince tohle téma probírá.
DENISA
30.4.2010 13:07:05
Ale ja netvrdim, ze bych si neprala, aby se zdrav. personal choval k pacientovi jako k cloveku. Ja jen rikam, ze kdyz to nejde, tak se mame ozvat. Porad je jeste videt, jak moc jeste lidi k doktorum pristupuji se svatou bazni. Urcity respekt je fajn, ale vseho moc skodi na obe strany. Ja osobne jsem mela konflikt ve zdravotnictvi (obecne, nejen porodnictvi) jen jednou, kdy jsem byla presvedcena na 100 pro o sve pravde. Jinak jsem se v mnoha a mnoha dalsich pripadech dokazala slusne dohodnout a dojit zaveru k oboustranne spokojenosti, kdyz se muj nazor s dr. ruznil. Zdaleka ne vzdy je to arogance dr., kdyz nechteji vyjit pacientovi vstric, dost casto je to blbost pacientu, kteri pozaduji nesmysly. Znam dost lidi, popisovanych vyse, kteri se nechaji od dr. deptat a ponizovat, znam dost takovych, kteri si na netu vyctou nesmysl a pak vsude prohlasuji, jaky je dr. idiot, protoze on to vi lip. Je to vzdy o komunikaci a o dvou stranach pohledu, takze to nikdy nebude optimalni, byt v nasem zdravotnictvi je pristup personalu casto fakt na ~o~.
zuzini
30.4.2010 12:56:34
??? co to meleš?
Kika
  • 
30.4.2010 12:31:55
bla, bla, bla
....přirozený porod není pro ženu, která má raději dítě než sebe.
30.4.2010 12:26:34
Porodila jsem dve dcerky s vetsim casovym odstupem (8,5 roku). Pravda, oba porody byly dost rychle. Presto, ze jsem rodila ve velke fakultni nemocnici, nemela jsem nikdy pocit, ze by kdokoli ze zdravotnickeho personalu delal jakykoli ukon navic. Naopak, pri druhem porodu jsem prosila!!! o klystyr, ale uz na nej nebyl cas. Nasledne povoleni sverace pri druhe dobe porodni mi bylo nesmirne neprijemne. Osobne,nedovedu si predstavit, jak vykonny by musel byt personal, aby si mohl v tom stresu jeste "vymyslet" ukony navic, jen aby byly body ??!!
Jsem fyzioterapeut a videla jsem, jak se omezila pece o matky a novorozence z pohledu me profese. Jeste pred temi 8 lety chodil fyzioterapeut denne na pokoje nedelek a ukazoval jak cvicit po porodu ci sekci, jak masirovat miminko, jak na prdiky, jak polohovat... Ted na to nejsou penize a zvlast u prvorodicek tato pece chybi.

Proto me polemika na tema "jak nas v tech nemocnicich zbytecne vysetruji a obtezuji, aby nahnali body" prijde trochu nemistna...
Jalta
30.4.2010 11:29:48
No jasně, rodila jsem císařem a doktor ten nástřih hráze provedl jen tak pro svoje potěšení z utrpení pacientek. Jestli se chce někdo přiblížit přírodě, tak ať rodí doma s porodní bábou, nic proti, ale jestli se svěřuje doktorovi, tak ať to nechá na něm. Ty jsi studovala medicínu, že toho víš tolik? Opravdu bych tě chtěla slyšet, jak bys mluvila, kdyby nějaký z těch zbytečných zákroků zachránil život tvého dítěte. Doufám, že tyhle bláboly nečte žádný doktor, který je tak vstřícný, citlivý a šikovný jako byl ten můj!!! Samozřejmě uznávám, že jsou nemocnice a doktoři, s jejichž praktikami a chováním bych taky nesouhlasila.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 314 [Dalších 274 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.