| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V(d)ěčné téma: Porody

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 314 [Dalších 264 >>]
30.4.2010 0:20:36
Deniso, mě by zasvěcení nikdy nepodezírali z podpory domácího porodu na Rodině a v reálu jsem oráchlá až hanba. Ale, proboha, jsme snad lidská společnost, loktaření jako způsob obrany a sebeprosazení jako osobnostní kvalita a kontrapunkt k nesvéprávné blbce?

No potěš.

Lidi, kteří nepotřebujou dupat nožičkama či jiným způsobem dokazovat svoji "asertivitu" jsou daleko dál než my tvrďáci.

Porod je situace, kdy by měl být člověk člověkem a měl by mít kolem sebe lidi, není to fotbalový zápas ani fronta v hypermarketu na elektroniku v akci.

Formálně vychází mnohá porodnice vstříc různým věcem včetně toho, že jsou sestry školené na to proklientsky vyhovět dámičkám, co jsou stavěné na dobrou artikulaci svých požadavků.
Je to ale akceptace potřeb rodící ženy?
Zelda,2+4
  • 
29.4.2010 17:14:37
Rozhodnuti je na vas, obe moznosti maji sve vyhody i nevyhody, co pisete zni take velmi rozumne. Ja jsem proste dala prednost logopedii pred narkozou a rozhodne se tim nic nezkazilo. Zda bude mit kratsi uzdicka vliv na vyslovnost je podle naseho logopeda individualni, v jednom roce se to tezko pozna. A co se tyka rozvoje jazyka a vicejazycnych deti, to je take ruzne. Starsi dcera mluvi tremi jazyky a v rozvoji reci ji to podle mne nejenze nebrzdilo, ale naopak vyrazne posunulo dal, take v uvazovani. Mladsi to stejne. Nektere deti holt mluvi drive a nektere pozdeji, ale obecne mezi rodinou a znamymi nepozoruji zadne zbrzdeni reci diky vice jazykum a ze mam s cim srovnavat.
Jana Nová
29.4.2010 16:34:35
Ještě si neodpustím malé doplnění v reakci na tvé rozhořčení ohledně definice žen, pro které není vhodné uvažovat o přirozeném porodu (všimni si, že přirozený porod se nerovná porod doma, je uskutečnitelný třeba i v porodnici. Opět chybně hledáš souvislosti tam, kde nejsou).
Najdeš-li někde výčet nějakých podmínek, zdaleka to neznamená, že musíš splńovat VŠECHNY uvedené podmínky, aby se tě určitá kategorie týkala. Úplně stačí jedna. Třeba postoj píchněte mi všechno, co tady máte, jenom a´t to mám za sebou ~;) (to by se dalo vztáhnout třeba na poslední bod - touha po bezbolestném a urychlovaném porodu)
Jana Nová
29.4.2010 16:28:46
Deniso, ještě jednou tě prosím, abys mi sem zkopírovala větu, ve které dávám do souvislosti tvou inteligenci a tvé případně oholené podpaží. ~t~
Jana Nová
29.4.2010 16:27:28
oprava... nenapsala
Jana Nová
29.4.2010 16:26:57
Deniso, opět dedukuješ něco, co jsem neřekla, respektive nenapsal, ani to z mého textu nelze dovodit.
Jana Nová
29.4.2010 16:25:41
Deniso, to ty pořád spojuješ čisté a nesmrdící spoluobčany s tím, zda jsou oholení. Přečti si po sobě svoje příspěvky - jasně to z nich lze dedukovat.
Jana Nová
29.4.2010 16:24:42
Deniso, já jsem o tvém oholeném podpaží nenapsala ani slovo. Pokud jsi někde něco podobného našla, bu´d tak hodná a zkopíruj mi to sem.
DENISA
29.4.2010 16:14:06
Boleslavko, vidim ze si budeme rozumet i jinde nez u holeni.~:-D Ve vetvi "Porad to same" pisu o tom, ze nic z rutinnich zakroku nemusi zena mit, pokud je sebevedoma, dokaze se brat za sva prava a obhajit si sve postoje. Ze me se to podarilo a nemusim ted skuhrat, ze mi v porodce slapli na kuri oko. A ty jsi to cetla, ovsem o kus dal me radis mezi zeny uzkostne, ustrasene, psychicky labilni, verici slepe doktorum. Teda nevim z predchozich diskusi jestli jsi obhajkyne domaporodu, proto je pro tebe kazda zenska, co jde do porodky, nesvepravna blbka.
DENISA
29.4.2010 16:06:18
Boleslavko, mozna bychom se mohli bavit o tve primitivnosti. Alespon cist by te mohli naucit, kdyz ve vete: "kteri maji radi hygienu, ciste a nesmrdici spoluobcany," ctes neco o holeni.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 314 [Dalších 264 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.