zuzini |
29.4.2010 12:01:25
epiziotomií
|
zuzini |
29.4.2010 11:58:09
Potrhání uvnitř mnohdy souvisí s nedorotováním dítěte
|
zuzini |
29.4.2010 11:55:04
Jak tedy vysvětlíš, že v některých porodnicích je počet epizotomií přes 50% a jinde pouze 2-3%?
|
zuzini |
29.4.2010 11:30:17
Kdo ví, jestli spíš není exot člověk s takovým názorem.
Víš třeba o tom, že existují ženy, které se holit jednoduše nemohou, protože mají např. problémy se zarůstajícími chloupky nebo alergii na kov? |
zuzini |
29.4.2010 11:26:48
:)) Deniso, přijde mi, že si nic z předchozích diskusí nepamatuješ. Pořád ty samé otázky.
|
Markéta s párkem |
• |
29.4.2010 11:02:11
Já měla holku mírně přidušenou. Měla pupečník otočený dvakrát kolem krku. (Dali ji hned pod kyslík a po 3 hodinách už to bylo OK, už ji přinesli na kojení.). Rodila jsem CS pro konec pánevní a nepostupující porod. Přenášela jsem 14 dní. Do doby než jsem ulehla na operační stůl jsem se pohybovala jak jsem chtěla.
|
zuzini |
29.4.2010 10:59:39
A?
|
zuzini |
29.4.2010 10:59:13
Helis, já když rodila své první dítě, volala jsem na PA, která byla ve vedlejší místnosti, že už rodím a ona mě bez vyšetření přesvědčovala, že rodit ještě nemůžu. Nebýt druhé PA, asi bych dceru porodila na dlaždice.
|
Markéta s párkem |
• |
29.4.2010 10:47:53
Já bych tedy novorozeneckou žloutenku nepoznala. Spolubydlící mimčo jí mělo a nezdálo se mi až tak moc žlutý (ani oči). Naopak můj syn se mi zdál "opálený", ale doktorka zhodnotila, že je úplně v pohodě. Takže nechat to na mně na doma bych si netroufla.
|
29.4.2010 9:05:27
Pracuji v nemocnici a vím, že jednotlivé položky jako holení apod. se neproplácí pojišťovnou zvlášť. Platí se pouze 1x porod nebo 1 den pobytu v nemocnici. Úkony se proto neprovádějí pro finanční zisk, ale spíše ze setrvačnosti a v dobré víře, že pomohou. Mě osobně při porodu klystýr nijak nevadil (trochu by se mi ošklivilo kdyby někdo viděl odchod stolice při porodu), ani holení nevidím jako problém (provádí se v místech, kam maminka si stejně ani nevidí, v současné době je stejně holení v tého oblasti běžné). A samozdřejmě je možné tyto úkony odmítnout.
Do ceny různých vyšetření se promítá i např. osvětlení a topení v budově, praní prádla, sterilizace, opotřebení nástrojů, nutná práce dalších osob (uklízečka, vrátný..), skutečnost, že např. porody nelze v nemocnici naplánovat po 15minutách jako plánovaná vyšetření pacientů a proto lékař často musí ve službě čekat na práci (přesto tam musí být). Vůbec si nemyslím, že by se pojišťovny přeplácely. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.