| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V(d)ěčné téma: Porody

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 314 [Dalších 224 >>]
Jana Nová
29.4.2010 8:53:56
Ještě jsem našla tady informaci... "A také jde o to, aby lékaři unesli fakt, že u 90% porodů, které probíhají normálně, bez komplikací, není potřeba jejich zásahů, a aby byli připraveni odborně zasáhnout teprve ve chvíli, kdy se něco pokazí. Současná mediální polemika mezi zastánci lékařsky vedených porodů a zastánci přirozených porodů se netýká porodů patologických, kterých je méně než 10% celkového počtu porodů, a které se bez diskuse řeší medicínsky" http://www.pdcap.cz/
Jana Nová
29.4.2010 8:43:10
Binturong, ještě tvojí pozornosti doporučuju tyto stránky www.porodniplan.cz. Jsou celkem vyvážené, najdeš tam spoustu videí, na kterých se vyjadřují lékaři, PA i rodiče.
Jana Nová
29.4.2010 8:38:50
Deniso, význam byl úplně jiný. Když otěhotníš, musíš prostě počítat i s variantou, že to těhotenství nedopadne porodem zdravého a živého miminka. To je bohužel realita, před kterou tě neochrání ani nejmodernější medicína.

Jana Nová
29.4.2010 8:36:09
Binturong, tak třeba tady http://www.normalniporod.cz/, cituji "Porod je normální, přirozený a zdravý proces, který bez komplikací a zásahů může prožít až 90% žen za předpokladu, že k tomu mají odpovídající podmínky".

Nějaká příručka WHO snad hovořila, pokud si dobře vzpomínám o 84,5%, ale tu momentálně nemůžu nikde najít, respektive tam, kde byla dostupná, už dostupná není :-).

Na českých porodnických serverech běžně najdeš info o nekomplikovaných 70-80% - tyto údaje jsou, řekněme "střízlivější", ze zřejmých důvodů.

A´t vezmeš v potaz jakýkoliv dostupný údaj, faktem zůstává, že drtivá většina porodů JE nekomplikovaných.
DENISA
29.4.2010 8:33:52
No tak to je hodne drsne vyjadreni. Nemam nikde dane pravo na zive a zdrave dite, tak je nejlepsi se s tim smirit a nedelat s tim vubec nic. Proc vyuzivat vydobytku moderni mediciny, kdyz praclovekyne to taky nejak porodila. Z poloviny to sice umrelo, ale to je preci priroda, ze? Myslis, ze si to mysli i ti, co jim dite umrelo?
Cimbur
29.4.2010 8:21:27
Diskuze se zvrhla, ale nemyslím si, že díky Kilimu...
DENISA
29.4.2010 8:21:09
To je tvuj nazor Hano, stejne jako ja mam svuj. Nastesti i starsi generace pochopila, ze svet se zmenil a uz i moje matka by se za neoholene nohy v lodickach fakt stydela. Ano, vysvetlila jsem ji to ja a kdyz si poprve oholila podpazi, tak si uvedomila, jak je to fajn a jak se min citi. Ja se taky dole neholim porad a dohola, vis? Taky mam problem se zarustajicima chloupkama, ale jednou, dvakraz za zivot kvuli porodu to snad neni takovy problem. Teda pro me, pro nekoho jak vidim jo. A fakt je mi jedno jestli se lidi holi nebo ne, jestli nekomu pripadaji hezke chlupy trcici ze silonek, je to jeho vec. Jenom zastavam nazor, ze lidi, kteri se holi podpazi, mene smrdi, je to jednak tim, ze se deodoratn dostane az na kuzu a mozna u nekterych je to i tim, ze pokud neni liny si oholit podpazi, dba o svou hygienu celkove, uziva antiperspiranty apod. A ty se tady nad mym nazorem muzes rozcilovat jak chces, kdyz ti v lete MHD nevadi, nemas zapachajiciho kolegu v kanclu ci se ti nedela nevolno, kdyz se nad tebou v ordinaci sklani nevonici zubar, tak to opravdu neni pro tebe problem.
Hilly.
29.4.2010 8:19:58
No já se nástřihu nebojím, spíš se bojím, že mi to špatně sešijí a nebudu moct sedět, vést sexuální život(to nejvíc~e~) a tak:-). Teď jsem se o tom bavila s kamarádkou, které to sešili dost nešikovně a měla kvůli tomu problémy, nemohla půl roku sedět. Její gynekolog dost nadával, že je to sešité fakt blbě, takže si to nevymyslela...vlastně znám víc takových případů(ještě jedna kámoška-její gynekolog dokonce psal na nemocnici nějakou stížnost). Tudíž...ať si klidně šmiknou, když to bude nezbytné, ale slátají to dobře ~t~
Balónek fakt kupovat nebudu, je to hrozně drahé, přitom nechápu proč..dala bych za to asi tolik jak za nějakou sadu na domácí klystýr, zkusím to ručně..navíc třeba budu mít zase CS, což by byla totálně debilní investice~d~
kili
  • 
29.4.2010 8:10:45
troufnu si s úspěchem pochybovat, že pediatři nepovažovali žloutenku, vzniklou třetí den, za novorozenckou. To jste si asi nerozuměli.
kili
  • 
29.4.2010 8:07:10
Nenazval jsem Váš článek fantasmagorií ani Vás bloudem, reagoval jsem na Váš příspěvek, v němž píšete m.j. :

" i mě bylo nejednou lékařem naznačeno že v některých případech skutečně není blaho pacienta na prvním místě, ale právě platby od pojišťoven. A nemusí se to týkat jen porodnic - i na jiných odděleních vám naordinují úplně zbytečné léky, nebo vyšetření... "

Tedy píšete co Vám nějaký lékař naznačil a pokud to tak je, pak onen lékař je bloud a káže fantasmagorie
a Vy to jen reprodukujete.

Ve vlastním článku jste uvedla platby jako evidentní důvod, proč se porodnice brání ambulantním porodům. K tomu jsem Vám dříve napsal, že je to nesmysl a pokud byste znala úhradovou vyhlášku, věděla byste i proč je to nesmysl. Pokud o úhradách péče nemáte ponětí, pak zveřejňujete své intuice, představy nebo výmysly, které nemají se skutečností společného zhola nic a jsou spíše šířením polašné zprávy. Je na Vás dokazovat co tvrdíte, ne na mně dokazovat, že to tak není. Pro ilustraci - pokud tvrdíte že ta která houba je jedlá, je na Vás to dokázet, ne na někom jiném, aby třeba pozřením prokázal, že Vaše tvrzení je mylné a že ta houba je smrtelně jedovatá.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 314 [Dalších 224 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.