| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme zvítězili nad příkrmy

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 76 [Dalších 36 >>]
Lenka, 7m dcera
  • 
31.7.2010 21:05:52
Nejdříve poděkování za povzbuzení!
Ráda bych poprosila o radu, potýkám se s podobným problémem, že malá málo jí a málo přibývá na váze. Narodila se 3,35kg, 50cm, plně jsem kojila, nyní má 7,5měsíců, a má přesně 7 kg. Nikdy nebyla velký savec, stále bojujeme s dolní hranicí váhové normy, prosím neporadíte někdo? Trápí mě to, paní doktorka má také mírně zdvižený prst, že by to chtělo více přibírat :-(. Ale jak? Jak ji jen přesvědčit :-) Začala jsem v 6m s příkrmy, malá si oblíbila kašičku Sinlac, ráno a večer si dá těch 150ml+kaši, a tím svůj apetit víceméně vyčerpává, na oběd zeleninové a masozelnin. příkrmy víceméně odmítá, když do ní dostanu tak 70ml, tak je to hodně, přesnídávky také moc nechce. Kojí hezky v noci, přes den si vezme jen trošku mlíčka. Za minulý týden nulový váhový přísrůstek, dělá mi starosti...
31.7.2010 20:47:33
Souhlasím.

Jistě jste si všimly jedné zajímavosti, která se jako červená nit táhne těmito tématy: názory okolí, kamarádek, babiček, maminek, tetiček a všech, co to s námi myslí "dobře" jsou někdy fajn, ale často mají spíše stresující dopad a maminka, která by mohla být se svým miminkem v pohodě, a dělat věci jeho tempem je neustále znejišťována okolím.

Každá doba je jiná a nese sebou jiné poznatky. Já jsem si "musela" (nemusela samozřejmě, ale vlastně musela) své odhodlání, že budu PLNĚ kojit do konce 6tého měsíce velice tvrdě hájit mnoho měsíců před svojí jinak velice milou maminkou a několika tetkama.

Takže dámy - kojení, příkrmy, dokrmy, hmotnost... nenechme se stresovat ostatními. Miminko samo nejlépe ví. Hodně zdaru a síly!

31.7.2010 19:20:49
hm :) dcérka si v do minulého týždňa mýlila pápá (kývanie) s papať (jedlo) (o pár dní má 10 mesiacov). teraz síce nerozpráva o papaní (jedle), ale pri kývaní povie pá a vždy, keď vyslovíme my, že sa ide papať, alebo jedlo, alebo ham-ham, tak začne mľaskať a otvárať pusinku ako rybka ~6~
narma
31.7.2010 16:04:40
~;)milé dámy,
musím se přidat, mému synovi je patnáct a teprve v pubertě mi začal něco jíst.
Do 14ti měsíců pouze kojení a ve velice dobrém rozmaru mrkvové pyré- dodnes pamatuji slovo ,,neceš,,~t~ od názorů lékaře - vyhladovět ( nefungovalo), až po názory rodiny, že jsem špatná matka - jsem vytrvala( v mém dětství jsem měla stejné problémy a nepomohlo nic) se slovy ,, ztloustnout může vždycky. Po mrkvi jsme začali jíst sýr, těstoviny, rohlík, kečup.
Do desiti let jsme se stravovali - ryba,špenát,polévky( bez kousku masa) jablka,mrkev, sýr v jakékoli podobě, rohlíky, ( sýrová pizza)suché přílohy a kečup, jogurty, mléko ( mléka je schopen vypít průměrně litr denně)- ~t~ například dovolená v bulharsku - špagetty..špagetty a špa~t~
Do současné doby jedenkrát angína, neštovice, jedna zlomená ruka při pádu na rampách ( 2m výška o kraj betonu), zuby bez jediného kazu, výška 170- váha 58 kg,~y~ postava sportovní ( ani sport ho nedokázal vyhladovět) stále jsou jídla co by nesnědl, ale jídelníček se nám rozrůstá. Tak jsem asi měla štěstí, nebo jeho tělo vědělo co mu stačí a opět hlásím ztloustnout muže vždy.. nechme je tak...
31.7.2010 14:45:06
HM, nemyslím si, že jak píše Jíta, že to není normální. Já kojila do 2 let a 3.měsíců. Nechtěl se mlíčka prostě vzdát, nic nepomáhalo, přelepila jsem si bradavky náplastí, že mám bebí, a stejně nic... pak sám od sebe přestal. A nemyslím si, že by mu něco chybělo. Hrála jsem si s ním dost, mazlila taky, nic mu prostě nechybělo. Normální jídlo jedl ale pít vodu, nebo nějaké šťávy, to do něj nešlo dostat. A to máme problém do dneška, kdy už mu jsou 3 roky. Když vypije přes den 2 hrnečky, považuji to za úspěch.
Helena Novotna, 2 deti {4,5 a 2 roky}
  • 
31.7.2010 12:30:07
bohuzel, take patrime do teto kategorie spatne papajiciho decka. Synovi je 4.5 roku a trapime se porad. Ano a take me napada, ze problem je zakopany nekde kde ho neni treba na prvni pohled videt. Zkousime ted metodu vyhladoveni, trochu frfna ze ma hlad, ale kdyz mu nabidnu neco co by mu uplne nejelo pod nos, tak to odmita i kdyz ma pravdepodobne hlad. Jeho jistotou je druhy den rano snidane. Hodne me to trapi. Je par jidel, ktera ma rad, ale velikanska spousta toho co mi odmitne.
Kočanská
  • 
30.7.2010 20:18:34
předesílám, že si nemyslím, že je to Váš případ jen mě to při čtení Vašeho příspěvku napadlo. Syn mojí sestry také údajně nejí - je jako vyžle ale jaké jsou důvody:
1. až do cca 3 let věku dostával v noci lahev s mlékem - posléze se zjistilo, že je na mléko alergický. Takže v noci si naplnil bříško něčím, co mu v podstatě ubližovalo, ale měl ho plné, tudíž už o ostatní tolik nestál.
2. teď už mléko nesmí a podle mě jí moc hezky, ale u jídla ho stále napomíná většinou dědeček a to by otrávilo každého.
Můj závěr: když ho vidím já a je při jídle v klidu a v pohodě nebo ho dokonce někdo vlídným slovem povzbudí, jí moc hezky.
Jsem prostě přesvědčená, že i přesto že každé dítě má potřebu jídla trochu jinou a jiné chutě, na úplně nežravé děti nevěřím a myslím, že někde je chyba a většinou ne na straně dítěte ale nás dospělých.
30.7.2010 16:05:58
Veveruse, jenze u miminek-superzroutu je nekdy problem naopak dotahnout 6.mesic pouze na mlece, proste jim to prestava stacit at uz MM nebo UM.
PetraK
  • 
30.7.2010 12:30:23
Nebo ze zvyku dlabe u televize a PC až do obezity ...... jasně, přeháním, ale i tak...
Molly.
30.7.2010 11:50:02
Je mi to jasné.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 76 [Dalších 36 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.