| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme zvítězili nad příkrmy

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 76 [Dalších 26 >>]
30.7.2010 10:11:23
Vyvrhování natrávené potravy u lidí je asi vyloučené, ale předžvýkávání je v některých "přírodních" kulturách naprosto normální... U eskymáků či indiánů se to oběvovalo běžně - sousto se rozžvýkalo a pak přesunulo přímo "z pusy do pusinky". Věřím tomu, že u "praotce Janečka a pramáti Janečkové" to bylo běžné také...
Simča ~b~
Jíťa
  • 
30.7.2010 9:50:41
Předžvýkávání potravy mláďatům je v přírodě naprosto normální. Dokonce je normální i jakési předtrávení, kdy matka vyvrhne mláděti již pozřenou potravu. Nevím, proč by pravěké matky měly být vyjímkou.
Jíťa
  • 
30.7.2010 9:39:00
Nezlob se na mě, ale to už mi nepřijde normální. Dvouleťákovi by mělo už stačit jen ráno a večer. Přes den snad normálně jí a pije, takže potřeba to určitě není. Asi mu něco chybí, možná víc kontaktu, pomazlit, nudí se.... Nevím.
Colombi
30.7.2010 9:26:51
tak obezity se nebojí, syn je vyžlátko už od narození, ale jak říkám, postupně jsme to odbourali
Lucka 345
30.7.2010 8:39:19
Vítej mezi nás, nežravce!!! ~t~~t~~t~
29.7.2010 22:34:19
Taky jsem si kolikrát říkala, že příkrmy od 6 měsíců jsou proti přírodě - pochybuju, že by pravěké mámy ty kořínky předžvýkávaly~a~. O speciální stravě pro miminka ani nemluvím. Ale fakt je, že dřív se kořenilo minimálně a jedly se potraviny a ne výrobky chemického průmyslu~q~ . Homeopat a pediatr, ke kterému jsme jeden čas chodili, mi ohledně příkrmů říkal i o švédském modelu, kde se začíná přikrmovat později (tuším okolo 10. měsíce) a do konce 1. roku prý dávají jen zeleninové polívky, maso myslím až později. Já jsem začala staršího přikrmovat až od 7. měsíce - byl narozený o 2 týdny dřív, měl ekzém a do 7 měsíců neměl venku žádný zoubek. Mladšího jsem chtěla přikrmovat taky později, ale jelikož se mu zoubek vyklubal už v 5 měsících, byl v té době bez ekzému (ten se mu objevil až kolem 1,5 roku a nejspíš trochu souvisí s plenkami, bohužel látkovky mi bojkotuje a úspěchy s nočníkem jsou zatím pouze částečné~d~) a narozený byl 2 dny po termínu, začali jsme standartně v 6 měsících. Ale do 8 měsíců jsem do něj stejně moc nedostala, papal výrazně míň než prvorozený. A taky se hodně zakuckával a doteď má sklony přecpávat si pusinku, když mu jídlo nenalámu nebo nerozkrájím na kousky a jí sám.
29.7.2010 22:21:44
Jen tak mimochodem, já jsem slova "penis", "varle", "pochva", "děloha" a tuším i "vaječníky" poznala až ve 12 letech o prázdninách při prohlížení nově vyfasované učebnice biologie pro 7. třídu~e~
29.7.2010 22:18:14
U nás papám i já s manželem~f~. Ale zato moje děti nikdy nedělaly a nebudou dělat ee ani lulat, ale kakají a čurají, nikdy nehapaly, ale jednom spadly, nikdy nehačaly, ale jen seděly, a nikdy neměly bebí, ale jenom se bouchly, škrábly apod. Že to říct neuměly nikomu ze zúčastněných vůbec nevadilo~2~. Jo vlastně ještě dělaly a menší ještě někdy dělá hají, starší už jen leží. Jo a staršímu (téměř 5 let) už jsem dnes na otázku "Proč se pindíkovi říká pindík" řekla, jak se správně jmenuje penis a varlata a asi před týdnem i k čemu jsou a dokonce jsem se ani nezačervenala, ani nezakoktala ~k~ (ovšem obávám se, že to ještě budeme muset několikrát probírat, jelikož jak ho znám, místo aby pořádně poslouchal, už si v duchu určitě chystal další "proč" z úplně jiného soudku~d~).
29.7.2010 22:06:57
No, čekám, kdy zapomene na kojení můj za týden dvouleťák~2~. Starší ode mě přestal chtít mlíko ze dne na den krátce po dovršení 20. měsíce. Mladší měl podobně odmítavý postoj ke kojení jeden nebo 2 dny v devíti měsících, to se mi zdálo dost brzo na úplné odstavení, tak jsem ho vyloženě přemlouvala, ať si mlíčko dá. A teď to vypadá, že pokud to neutnu já (což zatím neplánuju - momentálně začal z ničeho nic koktat, tak si myslím, že by to teď nebyl dobrý nápad), dotáhne to až do školky~d~. Kojíme ráno, dopoledne, po obědě, někdy i po odpoledním spaní, večer a obvykle i jednou v noci (pokud výjimečně nespí celou noc).
petra
  • 
29.7.2010 21:15:39
My jsme take mirne hypotonicky, ale az ted se to resi. Jinak se taky zakuckavala, jeste ted ji caj i mlicko ztuzujeme, aby to nemela tak tekute, kousky, jak co, ale vesmes vsechno mix.
mela tzv opozdeny polykaci reflex, slaby saci reflex a abnormalni davivy reflex. Byl to boj, ale jsme bez sondy. Hrozil nam i peg, a diagnoza tady bylanechutenstvi.....
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 76 [Dalších 26 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.