| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rakovina duše

[<<Předchozích 90] Příspěvky 9199 z 99 
luca
  • 
3.8.2010 10:51:20
chtela jsem jeste poprosit, aby ste za cas treba zase napsala, jak se vam dari bojovat.jo?napisete jeste ...treba se vam ulevi...
3.8.2010 10:10:47
Rakovina duše je velmi trefný název. Trpím jí asi od 13 let. Léčím se. Někdy je to dobré, někdy ne. Někdy je dost uvěřitelné že druhý den už prožívat nebudu. Někdy jsem šťastná, ale radovat se neumím. Někdy žiju uplně normálně, někdy je pro mne těžké vyjít z baráku pro rohlíky. Bohužel nemám podporu rodiny, zvlášt jako mladší jsem jí potřebovala, i ze zákona byla nutná účast rodičů na mém léčení, ale naši tomu nevěří. A podpora je potřeba.
Držím palce, at je lépe. Mne se stalo, že to jeden čas uplně odeznělo samo, prostě jsem měla najednou silný životní elán a skoro tři roky jsem byla bez problému...
Chce to také dobrého lékaře. Jeden čas jsem se svěřila do péče psychiatrů v obvodní nemocnici, po druhém sezení jsem si podřezala žíly- daly mi letáček do YMCY abych se nenudila a smály se mi.
Asi nejsem moc schopná na toto téma napsat něco konstruktivního a tak svou troškou do mlýna končím a radši mlčím.
babi_
3.8.2010 9:46:21
Znám tu úlevu z myšlenky, že tu přeci nemusím být. A to ačkoli žádnou konkrétní spouštěcí událost depresí nemám. Žádný hrůzný zážitek. Prostě jsou (byly). Vypadá to, že jsem se z chuti se zabít dostala díky dobrému psychoterapeutovi (z Prahy) - má webové stránky, v případě zájmu mohu poskytnout odkaz.

Držím palce, ať je brzo lépe. Vydrž.
Tizi
3.8.2010 9:08:47
Nepřošla jsem tím, ale nikdy neodsuzovala. Myslím, že člověk má právo skončit s vlastním životem. Ale pokud máš dcerku, držím palce ať se vyléčíš kvůli ní.
Táník
3.8.2010 8:52:33
Rodinné konstelace mohou opravdu hodně pomoci, sama se jich taky účastním a vyřešila jsem si díky této metodě a samozřejmě i díky terapii dva velké problémy s bývalým partnerem a otcem mých dětí ~z~ Ale byly to jen "běžné" problémy, které má asi téměř každý. V případě psych. onemocnění je třeba u rodinných konstelací postupovat velmi opatrně, navíc na to musí být člověk v poměrně dobré kondici.
Táník
3.8.2010 8:44:18
Myslím, že dnes už spousta lidí ví, co znamená psychiatrické onemocnění, do nichž spadají i deprese se sebevražednými sklony a většina z nich to nepodceňuje. Ještě před dvaceti lety byla situace jiná, ale s rozmachem zájmu o psychologii a psychiatrii se tohle přeci jen hodně zlepšilo. Tím, že ses začala léčit jsi udělala velký krok, jak sama píšeš, už jen to rozhodnutí není žádná legrace. Zajímá mě, zda máš třeba nějakou pomoc k dceři nebo zda o tom vědí lidé v práci atd. Léčba deprese není vůbec jednoduchá a je to na dlouhou trať, navíc v určitých fázích není člověk schopen fungovat prakticky vůbec a bez pomoci se neobejde. Nicméně šance na vyléčení jsou velké a věřím, že Ty to dokážeš. Hlavně o tom co nejvíce mluv s lidmi v okolí, aby věděli, kdy tu pomoc potřebuješ nejvíce, i když se Ti do toho třeba vůbec nechce. Je to moc těžké, držím palce..
Džejna + Thomas *04
  • 
3.8.2010 8:39:11
Naprosto rozumím, sama jsem tyhle pocity zažívala několik let. Deprese se mi plíživě rozjela už po porodu, ale to se projevovala "jen" úzkostnými stavy a přehnanou péčí o syna. Naplno udeřila poté, co se provalila manželova "multinevěra", přišlo neplánované těhotenství a spontánní potrat. Pak jsem pochopila, že pokud se nezačnu léčit, zůstane synek bez maminky. Začala jsem brát antidepresiva, která díky Bohu zabrala (Trittico, Argofan)! Byla to neskutečná úleva!! Terapie u psychologa mi příliš nepomáhala, pak jsem ale začala chodit na rodinné konstelace, po kterých se mi vždycky výrazně ulevilo. Teď je mi - ťukám na zuby - dobře. Znovu jsem objevila chuť do života a moc si to užívám. Přeju Ti hodně sil a nevzdávej ten boj!!! Pokud máš pocit, že se nic nelepší, změň psychiatra, prober s ním dosavadní medikaci a zkus jinou kombinaci. Kdybys mi chtěla napsat, piš na xjgirl@gmail.com. A drž se!!!
3.8.2010 8:15:23
Léto před čtvrťákem na střední jsem byla v psych. léčebně, na vlastní žádost. Bylo mi jasné že buď tohle a nebo žádnej čtvrťák už nebude. Pro spolužáky jsem byla cvok, pro většinu rodiny simulant. Když pak viděli tu změnu, pochopili. Odmaturoval jsem, vdala se, před dvěma týdny se nám narodil druh syn. Přeju Ti, ať se z toho dostaneš a je Ti líp.~;((
3.8.2010 7:32:11
Ja Vas chapu.Take jsem si tim prosla a az uz jsem stala primo pred otazkou smrt,nebo zit,vybrala jsem si zivot.Vzala jsem si svuj zivot pevne do svych rukou.Teprve tehdy jsem pochopila,ze je to jen muj zivot a ze mi do nej nikdo nebude mluvit a rikat co smim,nesmim,mela bych,nemela bych.Ja sama si rozhodnu co a jak.Zadny clovek pod sluncem neni nic vic ani min,nez co jsem ja.At uz je to ucitel,doktor,reditel,uklizecka,bezdomovec.Zacala jsem se zajimat o psychologii.Smirila se se svym detstvim,odpustila sve matce(pochopila jsem ze to jinak neumela a neumi),ale nezapomela.Muzu se sni videt a bavit,ale rady do zivota od ni nehledam.Uplne jsem zmenila svuj pohled na svet.Beru jej,takovy jaky prichazi,stim ze mam sve cile.Po malych kruckach si za nimi jdu.Co bude v budoucnu nevim a nevi to nikdo.Resim pritomnost.
Odsouzeni druhych lidi beru tak,ze je to jejich problem.Nezapadam do jejich tabulek,tudis me neberou.Ani moji vlastni rodice.Poznala jsem jaci opravdu jsou mi znami.Odsouzeni druheho cloveka je tak jednoduche,ale pochopeni cloveka,to chce silu osobnosti.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 9199 z 99 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.