štěpánkaa |
29.10.2010 11:14:11
Anno, přesně tak. Nemám dceru, ale nesvěřila bych někomu o kom bych "věděla" ani své syny. Samozřejmě může být některý z jejich učitelů (učitelek) pedofilní a nevím o tom. kdybych to ale věděla, tak bych mu (jí) syny nesvěřila. Připadalo by mi to asi jako kdybch šahala do klece s hadem, který je sice jedovatý, ale lidem neublíží....
|
Anna |
• |
29.10.2010 11:12:40
Ano, znám. Na ZŠ jsme docela zaspali a o učitele se nezajímali, což byla chyba. Nebyli to špatní lidé, ale jejich práce je nebavila. Při výběru víceletého gymplu už jsme byli obezřetnější. Navíc ve třídě je dítě s mnoha dětmi, není s dospělým samotné. Psát o tom, jak jsme vybírali chůvu to by byl román, ta byla se synem o samotě a bylo nutné mít doopravdy spolehlivou osobu.
|
Apolena. |
29.10.2010 11:10:06
Anno,
byl to PŘÍKLAD. Asi jsem to blbě napsala, ale snažila jsem se tím naznačit, že nikdy nemáš jistotu, ani když víš, že ten člověk má "normální" sexuální orientaci. Znáš osobně všechny učitele, kteří učí tvé děti? |
Anna |
• |
29.10.2010 11:09:59
Sylvo, nemám dceru, ale prosím tě nechtěj mi namluvit, že kdyby si měla 10-letou dceru a začal se ti kolem ní točit její učitel, pak ti řekl, že jí miluje, klidně by si jakýkoli jeho kontakt s dcerou neomezovala a klidně je nechávala o samotě?! Pustila by si svou 10-letou dceru samotnou na dovolenou k mnohem strašímu muži, který by nebyl dlouholetým kamarádem tvé rodiny?
|
Anna |
• |
29.10.2010 11:06:58
Tak to já si tak jistá nejsem, dilema bych neměla, dítě je pro mě neuvěřitelně cenné, důležité, takže lidi, kterým ho svěřím, pečlivě vybírám a pokud mám na výběr pedofila (jedno jak inteligentního) a primitiva nesvěřím ho ani jednomu. Dítě jsem nenašla jednoho dne pod vánočním stromečkem, ani čáp mi ho nepřinesl. Když vynechám přirozené rodičovské pudy, které vedou k tomu dítě chránit, ukládá mi i zákon ho chránit a vytvářet mu bezpečné prostředí pro život - pod tím vnímám i pečlivý výběr osob, kterým dítě svěřím.
|
Apolena. |
29.10.2010 11:04:35
Anno,
srovnáváš nesrovnatelné. Dealer drog je člověk, který provádí trestnou činnost. Pedofil je člověk, který má jinou sexuální orientaci. |
Apolena. |
29.10.2010 11:02:56
No, radši svěřím dítě inteligentnímu pedofilovi, než primitivnímu heterosexuálovi. Tak nějak předpokládám, doufám, že inteligentní člověk (tím myslím přirozenou inteligenci, ne výši IQ) dítěti neublíží, kdežto u primitiva jakékoli orientace mám pochybnosti.
|
Anna |
• |
29.10.2010 11:02:50
Jasně, že dítě nenechám trávit volný čas s někým, s kým se cítí špatně - pokud budu mít na vybranou.
Markétce je s ním třeba dobře, ale ona svým způsobem nezná celou pravdu, nechápe o co jde. Celé mi to připadá jako kdyby rodiče svěřili dítě dealerovi drog, který trvdí, že drogu by dítěti nedal. Na jiném serveru píše Kasz o holčičce, kterou rodiče pustili k němu domů samotnou na dovolenou - nechápu. |
Anna |
• |
29.10.2010 10:56:51
Jeho příspěvky jsem četla, ale myslela jsem, že bych tu rodinu chtěla doopravdy poznat. Protože i když pro něj má jeho matka pochopení, je proti všem rodičovským pudům dovolit mu dítě takhle vídat a už vůbec nechávat je samotné.
Jedna věc je mít pochopení pro jeho orientaci (já nemám), druhá věc je svěřit mu své dítě |
Apolena. |
29.10.2010 10:55:18
Anno a Pawllo,
už o tom několik dní přemýšlím. Myslím si, že bych sakra dobře poznala, kdyby mému dítěti nebylo v něčí přítomnosti dobře. Pak by mi bylo jedno, co je dotyčný zač, prostě bych s nim dítě nenechala. Pokud se mému dítěti někdo bude věnovat a dítě bude spokojené (je poučená, co si k ní nikdo nesmí dovolit), je mi fuk, jestli ten člověk je levičák, pravičák, křesťan, muslim, rovněž tak mě nezajímá jeho sexuální orientace. Důležité je, že se s ním dítě cítí dobře. Ale je fakt, že bych asi dost znejistěla, kdyby mi ten člověk řekl, že je pedofil a moje dítě miluje, nevím, neumím si to představit. Což ovšem neznamená, že bych ho kvůli tomu zavrhla. Spíš bych byla opatrnější, víc ho sledovala...co já vím, těžko si to představovat. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.