Panímáma |
• |
29.10.2010 0:23:04
Kaszi, a kdybys žil v kultuře, která dovoluje sexuálně žít s dítětem? Vzal by sis Markétku za ženu už v deseti?
V některých tvých příspěvcích mi připadalo, jako by tvoje pedofilie vůbec nesouvisela s erotikou a sexualitou. Jako by tvoje pedofilie souvisela s Madoniným komplexem. A v některých příspěvcích erotiku připouštíš aspoň v představách. Myslím si, že umíš docela dobře manipulovat s lidmi a svoji pedofilii, úchylku, téměř postavit na piedestal. Nastínit ji tak, aby vypadala úplně nevinně. A to mi na tobě připadá nebezpečné. I tvůj hezky psaný dopis Markétce by člověka dojal, kdyby si nevzpomněl, že hřešíš proti jejímu dětství. Je otázka, jestli by se ti chtělo stárnout s Markétkou a dožít se její čtyřicítky...už by to nebyla ta malá nevinná holčička, ale zralá žena se vším všudy. Mě jsi neoblafl a dítě bych ti dobrovolně nesvěřila, pane Svatý. |
29.10.2010 0:13:36
Stejní odborníci ale taky píší, že "pedofilové se často velmi dobře uplatní v zaměstnáních spojených s kontaktem s dětmi a mohou být díky dobrému porozumění dětskému světu úspěšnými učiteli, vedoucími volnočasových aktivit či trenéry, což např. sexuolog Weiss považuje z hlediska sublimace jejich sexuálních potřeb za optimální."
A teď babo raď - mám se teda dětem vyhýbat a nebo naopak mám zkusit být jim nějak prospěšný a tím pádem pak i šťastný? Já si nedovedu představit, jakou jinou práci bych dělal, aby mě tolik naplňovala a dělala šťastným, jako to, že jsem učitel. Je mi úplně jedno, jaký za to mám plat, práci jsem si zvolil, protože jedině tady cítím, že můžu prožít šťastný život. S dětmi. Bez dětí bych rovnou mohl skočit z balkónu, můj život by neměl smysl. |
29.10.2010 0:06:46
Sylvo, je jasný, že kdyby mi někdo ve dvaceti stopnul život a řekl: Tak, teď máš možnost volby, buď budeš normální a nebo pedofil, tak bych asi volil první možnost. Pokud by existovala nějaká pilulka, která by dokázala pedofila změnit na "normálního" a přitom by teoreticky neměla žádné vedlejší účinky, tak bych si takovou pilulku nejspíš nevzal. Maximálně kdyby existovala nějaká pilulka, která by dokázala orientaci změnit dočasně, to bych si možná chtěl vyzkoušet, zase samozřejmě jen v případě, kdy by taková pilulka neměla žádné vedlejší účinky (což je nereálné).
Jenom pedofil, který není se svou orientací smířený, bude chtít tu orientaci změnit a byl by nejradši, kdyby žádná pedofilie nebyla. Ale ona tu je a zřejmě má nějaký evoluční smysl, jinak by ji příroda ze svého genofondu eliminovala. To už je otázka pro filozofy, odborníky... já si třeba myslím, že pedofilie je do určité malé míry přítomná v každém člověku (viz ty výzkumy Kurta Freunda... ), má třeba co dočinění s tím, že obecně jsou lidé citlivější k dětem (spíš je rozruší, když se ztratí 9tiletá Anička Janatková, než 35tiletá Ludmila Nováková), myslím si, že bude mít i co dočinění s mateřským pudem, vůbec obecně s láskou k dětem... i neerotickou. A jen u některých lidí se projevila v tak silné míře, že prostoupila celou jejich osobnost včetně sexuality... jen tito jsou ti tzv. pedofilové. Je to takové moje "komplexní kaszovské pojetí pedofilie". Někdo jiný zas bude tvrdit, co to plácám za blbosti... "nikdy nebudeš "normálně" sexuálně žít, nebo ublížíš nějakému dítěti." Já moc dobře vím, že v kultuře, ve které žiju, nemůžu s dítětem sexuálně žít. Jsem s tím seznámený, smířený, dokonce to považuji sám za dobré a prospěšné a souhlasím s tím, tedy morální normy kultury, ve které žiju, jsem si nejen osvojil ale dokonce zvnitřnil. Na druhou stranu - masturbace je taky určitá forma sexuálního života, které si ale můžu legálně užívat plnými doušky. Není to sice úplně to "pravé ořechové", ale rozhodně mi to ke spokojenosti stačí. |
Apolena. |
28.10.2010 23:52:07
Kazsi,
nemyslela jsem to nijak zle. Ale když to budu chtít vysvětlit, zamotám se do toho tak, že to nakonec nepochopím ani sama . Asi tak - domnívám se, že mít možnost volby, tuhle orientaci by si málokdo dobrovolně zvolil. Jako asi u žádné jiné orientace je tady totiž jasné, že buď nikdy nebudeš "normálně" sexuálně žít, nebo ublížíš nějakému dítěti. |
Panímáma |
• |
28.10.2010 23:51:27
Bože můj, a ještě jsi učitel...tak to je mazec. Proč asi odborníci doporučují, aby se pedofilové nevěnovali práci s dětmi? Možná ty to tak nevnímáš, ale to, že ses vůbec rozhodl studovat pedagogiku a pracovat s dětmi, je selhání. Nedokázal sis děti zakázat a udržovat si od nich odstup. Protože si myslíš, že ty nic špatného neděláš. Prostě mi to nejde do hlavy, že si myslíš, že je v pořádku, když se dospělý chlap zamiluje do holčičky. Zamilovaný člověk přece dříve nebo později musí začít myslet na sex. A já považuji za špatnost, když někdo byť jen myslí na sex s dítětem. Pokud to není tvůj případ a nemáš erotické představy o dětech, nejsi pedofil. Pak ale nechápu, proč sis tuto nálepku dobrovolně přilepil.
|
28.10.2010 23:42:10
Smím se zeptat, co pedofil prožívá a co si představuje (např. při sebeuspokojování?)
Představy jsou každého soukromá věc. Obecně si však představuju věci, které jsou pro obě strany příjemné a oboustranně chtěné. I když nereálné. A nemusí se nutně jednat vždy jen o sexuální aktivity. S Markétkou bych chtěl prožít zbytek života, takže si někdy třeba taky představuju, jak prostě mám rodinu, děti, jak spolu žijeme... Stejně pak nakonec skončím u jediného reálného přání, které ale zatím Markétce nemůžu ani sdělit: Markétko, dneska jsme si po týdnu zase hodinu a půl povídali. Těžce rozdýchávám tvou krásu, když od vás odcházím. Tolik bych ti chtěl vyznat lásku, ale nemůžu. Moc bych tě chtěl v životě udělat šťastnou vším, co jsem a co mám, ale taky nemůžu. Nemůžu to všechno do doby, než vyrosteš a než bys vůbec byla ochotná o takových záležitostech uvažovat. Nemůžu nic jiného, než Ti přát, abys byla šťastná, abys jednou třeba našla toho pravého kluka, se kterým budeš šťastná, a modlit se za to. Aby tě měl rád a ty měla ráda jeho. Možná někdy přijde den, kdy Ti všechno to, co jsem a co mám, nabídnu. Máš plné právo odmítnout a já to musím respektovat. Markétko, mám tě moc rád. Petr |
28.10.2010 23:37:23
"věřím, že i pedofilové by byli radši, kdyby žádní "pedofilové neexistovali. Kdyby byli "normálně" orientovaní, měli by mnohem jednodušší život..."
S tímto nesouhlasím, pokud pedofil přijme to, že je pedofil, naučí se s tím žít, nedělá mu to nějaké zvláštní problémy, které by ho nadmíru obtěžovaly, je tzv. egosyntonní, tak tento pedofil, dle mého názoru, je pedofilem rád, a nechtěl by to za žádnou cenu trvale změnit. Já bych nebyl radši, kdybych nebyl pedofil. Nevím, jaké to je, nebýt pedofilem, a taky vím, co pro mě děti znamenají. Nejsem si jistý tím, čím bych naplnil svůj život, kdybych nebyl pedofil. Je to kus mého já a rozhodně bych nechtěl, aby kus mého já ze mně někdo odstranil, už bych to nebyl já. |
28.10.2010 23:30:12
"Jako bych dovolila, aby ji svými hnusnými představami pošpinili."
Zase je zajímavé, že hned píšete o hnusných představách. Nemůžu zcela náhodou mít i představy, které jsou krásné? "Je mi jasné, že tohleto nikdy zřejmě nepochopíš." Nápodobně. Ale ne, já věřím, že kdyby mě každý osobně znal a já měl na každého dost času se mu osobně svěřit, tak by většina lidí pochopila a neodsoudila. Jinak to ani není možné, vždyť jsem se svěřil už tolika lidem (desítky lidí to jsou) a nikdo mě nezavrhl. |
Apolena. |
28.10.2010 23:30:06
Panímámo,
věřím, že i pedofilové by byli radši, kdyby žádní pedofilové neexistovali. Kdyby byli "normálně" orientovaní, měli by mnohem jednodušší život... |
Panímáma |
• |
28.10.2010 23:29:16
Smím se zeptat, co pedofil prožívá a co si představuje (např. při sebeuspokojování?)
Třeba se částečně zbavím strachu. Je pedofilní láska jako láska k vlasti, to je erotiky prostá? Tomu nemůžu uvěřit. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.