28.10.2010 23:25:17
"Vsadím se, že kdyby se vědělo o nějakém učiteli, že je pedofil, měl by na druhý den prázdnou třídu a výpověď na stole."
Já se vsázet nebudu (vsadit stokorunu je něco trochu jiného než vsadit holý život), ale nemůžu vyloučit, že se jednou třeba řediteli nebo některému z kolegů, když si s ním budu nějakým způsobem blížší, nesvěřím. Ze zkušenosti již pochybuji, že by člověk, který mě dobře zná, najednou zcela změnil na mě názor a udělal něco, co by mělo zničující efekt. (Koneckonců Markétku jsem v rámci praxe učil, a na stejnou školu chodily i děti jiné maminky, které jsem se svěřil - a kupodivu, prázdnou třídu jsem neměl.) Vždyť nakonec ani rodiče nejsou slepí a mají od svých dětí informace o tom, jací jsou jejich učitelé... a zda toho či onoho učitele má či nemá jejich dítě rádo a proč. Je jasné, že kdyby bez dalších informací někdo řekl: jsem pedofil, tak by se asi rodiče lekli, protože pod tím pojmem dnes hodně lidí chápe ztělesnění zla pro děti. Ne proto, že by pedofilové byli skutečně dětem nebezpeční, ale proto, že se ten pojem s nebezpečím pro děti neustále všude ztotožňuje. Kdyby se v médiích při každém znásilnění ženy psalo: Heterosexuál znásilnil ženu, heterosexuál zabil, heterosexuál zneužil dítě... atd., možná by se taky na heterosexualitu za pár let začalo nahlížet jako na něco potenciálně nebezpečného. |
Panímáma |
• |
28.10.2010 23:24:03
Ne, ty žádné děti do svých problémů nezatahuješ. Ty ses jen zamiloval do desetileté Markétky a docházíš za ní, ty sis nikdy nepředstavoval, jaké by to bylo, kdybys mohl...
Tvé maminky je mi líto, zachovala se ale jako správná máma, která stojí za všech okolností za svým dítětem. Ano, i já bych se mohla dostat do stejné situace a byla bych z ní velmi nešťastná a snažila bych se pochopit nepochopitelné a obhajovat neobhajitelné. A ano - byla bych nejraději, kdyby žádní pedofilové neexistovali. A vím, že s tím nic nenadělám a že se musím smířit s tím, že existovali a existovat budou. Ale zastávat se jich prostě nemůžu, protože v okamžiku, kdy se jich zastanu, bude to, jako bych dovolila, aby sexuálně smýšleli o mojí holčičce. Jako bych dovolila, aby ji svými hnusnými představami pošpinili. Je mi jasné, že tohleto nikdy zřejmě nepochopíš. |
štěpánkaa |
28.10.2010 23:17:43
ten odkaz co jste tu dal mi připomněla, že už jsem váš příběh četla - v tom týdnu a i tenkrát jsem nad tou maminkou Markétky kroutila hlavou.
|
28.10.2010 23:09:34
"Prožívám bolest, když si představím, že nějaký učitel nebo hodný strejda si moji malou holčičku představuje nahou a že s ní dělá různé věci... "
Proč by si pedofil musel nutně představovat vaši malou holčičku nahou a že s ní dělá různé věci? Já už si ani nepamatuju, kdy naposledy jsem si nějaké dítě ze školy představoval... Máte, bohužel, dost naivní představu o tom, co pedofil prožívá a co si představuje. A i kdyby - do toho, co si kdo představuje, nikomu nic není. |
28.10.2010 23:04:10
Já žádné děti do svých problémů nezatahuju, pokud sis nestačila všimnout. Ale zatahuju do svých problémů jiné dospělé lidi v různých diskuzích, mamky dětí, kamarády, známé, ale i třeba redaktory: http://kasz.sweb.cz/Tyden_06-2010.pdf
Dokonce jsem se nechal vyfotit. Já vím, někteří lidé by byli nejraději, kdyby pedofilové neexistovali, jenže oni tu byli, jsou a budou. Proč tu jsme, to je otázka pro filozofy, nicméně je to prostě fakt. Nejlepší by bylo, kdyby měla každá matka možnost zakusit, jaké to je mít pedofilního syna. Nebo ještě lepší by bylo, kdybychom si na chvíli mohli vyzkoušet prohodit mozky se všemi pocity apod., které máme. Pak by možná mnoho lidí změnilo názor... Mamka byla ze začátku taky dost proti všemu, pořád říkala, že nejsem pedofil, nepřála si, aby mohla Klárka přijet k nám na prázdniny... dnes je její přístup úplně opačný. Osobní zkušenost se svým vlastním synem ji nakonec přiměla vytvořit si na věc trochu jiný názor než mají lidé, kteří se s pedofilií setkali jen prostřednictvím médií, kteří informují o lidech, kteří zneužili dítě, z nichž mnozí ani pedofilové nejsou. Pochopila, že být pedofil je něco diametrálně odlišného od člověka, který je dětem nebezpečný. Dětem nebezpečný může být kterýkoliv člověk, je jedno, jestli pedofil nebo nepedofil. Tohle pochopila zhruba za 6 let. Je mi jasné, že ne pro každého je to téma natolik blízké, aby mu věnoval víc než několik minut v nějaké diskuzi. Kdo se zajímá a má nastudovánu problematiku v celé šíři, a navíc kdo má opravdu osobní zkušenost s nekriminálním pedofilem, ten méně často zaujímá okamžité odsuzující postoje. Odsoudit je totiž hrozně jednoduché, snažit se pochopit je o mnoho složitější (pro někoho dokonce nad jeho síly). |
Panímáma |
• |
28.10.2010 22:57:29
Vsadím se, že kdyby se vědělo o nějakém učiteli, že je pedofil, měl by na druhý den prázdnou třídu a výpověď na stole.
Prožívám bolest, když si představím, že nějaký učitel nebo hodný strejda si moji malou holčičku představuje nahou a že s ní dělá různé věci... Proto s pedofily nemám slitování. Nechci, aby to vyznělo hrubě, vím, že za to nemohou, ale co s tím? Ze mě mluví strach, protože jsem přesvědčená, že pedofilie je deviace a velmi mi vadí, když se tito lidé ochomejtají kolem dětí. Už jen svými erotickými představami špiní dětskou nevinnost. Někdo řekne, že jde jen o představy...ale co když se ty představy týkají vašeho drobečka, kterého se snažíte chránit před zlem světa? Copak tohle vás nevyburcuje? |
štěpánkaa |
28.10.2010 22:53:46
panímámo, souhlasím s tebou
|
Jitka, 2 prťata |
• |
28.10.2010 22:49:57
Znovu bych chtěla zopakovat, že by tam měli být jen ti, kteří se dopustili sexuálního násilí na dětech, a byli za něj odsouzeni. Je to dobrá věc, ať už jakýkoliv pedofil argumentuje čímkoliv.
|
Panímáma |
• |
28.10.2010 22:43:38
Kazsi, zcela naprosto chybné je tvoje jednání a tvůj přístup k dětem. Definice nechme stranou. Snažíš se obhajovat neobhajitelné. Jdi s tou svojí láskou k dětem k čertu. Markétku zneužíváš a je úplně jedno, zda si to připustíš nebo ne, nebo zda o tom ví i prezident republiky. Zneužíváš totiž její nevědomosti, její dětskosti a nevinosti. Je mi z tebe zle a zle je mi ze všech, kteří se tváří netečně a tak blahosklonně. Erotická, sexuální láska k dětem je podle mne zločin proti lidskosti. A máš-li své erotické představy, neventiluj je prosím ven směrem k dětem, nech si je pro sebe a svého doktora. Nechci moralizovat, i když přesně možná to dělám, chci se jen zřetelně a jednoznačně zastat dětí a jejich práva na to, aby je dospělí nezatahovali do svých sexuálních problémů.
|
štěpánkaa |
28.10.2010 22:23:42
kasz, pokud jsi četl dobře, co je v těch odkazech, tak sis jistě všiml, že tam je napsáno, že definice nejsou jednoznačné,.... nebudu to opakovat.
To že má někdo rád děti je jistě hezké, ale jak se píše v článku, pokud je na děti eroticky orientován, měl by se práci s dětmi (učitel, vychovatel, vedoucí kroužku,...) vyhýbat. Takové kamarádění co jsi tu v diskusi popsal normální a běžné není a divím se, že to tvé okolí akceptuje, zejkména pak nechápu rodiče té Markétky... Včera jsem měla dojem, že jsem jediná, komu to v diskusi připadá divné, ale dnes se ukazuje, že nejsem "letadlo" a najdou se i jiní, kdo chování tvé a Listerovo za normální nepovažují. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.