28.10.2010 0:40:47
Je to Váš názor a já ho respektuji. Každý máme na svůj názor právo. Naplsal jsem to co jsem napsat chtěl (i když jsem se do toho trochu zamotal). Určitě v tom nemam žádné zlé úmysly. Ale do hlavy si vidím jen já. A chápu že může mít někdo obavy.
|
28.10.2010 0:24:42
Markéto, také jsem se dívala na Kaszův blog, a některé věci mi tam přijdou takové, že bych si to u svého dítěte rozhodně nepřála.
Třeba toto: "Jak vlastně může vypadat taková láska k dítěti? Je podobná lásce k dospělé osobě, téměř se vším všudy, co k tomu patří, možná jen o něco jemnější. Potěšení z krásy dětí, které člověk potkává. První pohled do tváře krásného stvoření, zamilované vzplanutí a bušení srdce, radost z prožitých chvil v blízkosti milovaného člověka. Milovaná bytost se stává sluncem života a bez ní je život prázdný a beznadějný. Příjemné pocity z přiblížení i doteků, objetí a přitulení, někdy i sladké polibky na tvář a na ústa. Většinou jsou to právě děti, které vztahy prožívají mnohem spontánněji, přirozeně a bez předsudků. Instinktivně lásku i s ní související blízkost vyhledávají. Jen zřídka se stává, že dojde k většímu tělesnému sblížení. I pak se obvykle kontakt omezuje na mazlení a hlazení po těle nebo takové aktivity, jaké, dějí-li se mezi dětmi, se považují za běžné a neškodné. Jakákoliv forma soulože je v případě pedofilů velmi neobvyklá, což potvrzují i výzkumné statistiky." Já chápu, že on to takhle cítí, vím, že je to asi maximální možná míra sebezapření, vím, že za svou orientaci nikdo nemůže, ale prostě by mi i toto silně VADILO. Kdyby někdo takto smýšlel o mém dítěti a snažil se ho líbat na ústa (brr), nebo mazlit a hladit po těle. Myslím, že dějí-li se takové aktivity mezi dětmi navzájem, je to něco úplně jiného, než mezi dítětem a dospělým. Pedofilů je mi opravdu lidsky líto, ale také si myslím, že by s dětmi přímo prostě pracovat NEMĚLI, a kdybych se dověděla, že učitel mého dítěte je pedofil, vadilo by mi to také. Klidně ať si o mně někdo myslí, že nejsem dost moderní, ale skutečně je mi bližší košile než kabát. |
28.10.2010 0:10:35
Lystere,
psal jste o tom, že se fyzicky vzrušíte při mazlení s dítětem. A že to považujete za normální. Já to za normální nepovažuji. Teď jsme to probírali s manželem a oba jsme se shodli, že mazlení s dětmi je pro nás jistě po mnoha stránkách příjemné, ale zcela jistě to s námi fyzicky nedělá nic. Když jsem děti kojila, dotýkaly se erotické zóny par excellence, ale s fyzickým vzrušením to nemělo nic společného. A manžel, pokud se děti nevědomky dotknou jeho intimních míst, snaží se je od toho odvést, případně rovnou řekne "tam mi prosím nesahej." Takže mi to, co říkáte, normální nepřijde, a vadilo by mi, kdyby se někdo takto mazlil s mým dítětem. Asi je to diskriminace, ale možná se začnu na muže učící v MŠ nebo na nižším stupni ZŠ dívat dost podezíravě. |
MarkétaP + 4 dcerky |
28.10.2010 0:01:27
Kudlo, asi je to jiné, když toho člověka už nějakou dobu předtím znáš. Ale také sama nevím, jak bych v takové situaci reagovala (a poctivě jsem si dnes přečetla Kaszův blog, rozhovory na iDnes a na Zenain; asi nejzajímavější je tam odkaz na přednášku holandského sociálního pracovníka, který pracuje s mladými s pedofilní orientací).
|
27.10.2010 23:43:25
Kasz, chápu, že to máte blbé, protože jste odsouzen k tomu nikdy svou sexuální touhu nenaplnit.
Vím, že za svou orientaci nemůžete, oceňuji, že jste ochoten se k tomu "přiznat" aspoň zde na tomto fóru, a chápu, proč se k tomu nepřiznáte v reálu. Ale přesto přese všechno se mi nelíbí, že člověk s Vaší orientací pracuje přímo s dětmi. Vím, že jste rozhodnutý nikomu neublížit, ani slovem nenaznačit, ale když to mám říct na rovinu, je mi bližší košile než kabát a pro tu nemožnost stoprocentně vyloučit, že to někdy přece jen "nevydržíte" by mi hodně vadilo, kdybyste učil moje děti a já bych jenom stínem tušila.... S tou Markétkou to vnímám jako hodně tenký led. Její maminka ví o tom, že jste do ní zamilovaný? Zase chápu, že je to vůči Vám strašně nespravedlivé, ale já si neumím představit, že bych přijímala návštěvy dospělého člověka, který by byl zamilovaný do mého dítěte. Prostě neumím. Je mi líto. |
27.10.2010 23:42:13
Když si znovu čtu to co jsem napsal, tak zjištuji,
že jsem si to zavinil sám. Použil jsem tam příjemný pocit a "příjemný pocit" pokáždé v jiném smyslu. Dost jsem přepisoval formulace a koukám že jsem se do toho hezky zamotal. Stejně, neni ta ten náš Český jazyk krásný? (Krom pravopisu) |
27.10.2010 23:36:18
Nevím, ale tohle mi také moc v pořádku nepřipadá. Navíc mi vadí, že to prezentujete jako něco normálního, nad čím nemá smysl se pozastavovat.
myslím, že " samozřejmě jako chlap se raději mazlim s holkama, to dá snad rozum" "Narovinu přiznám že při "mazlení" příjemné pocity mám a mužské tělo prostě někdy reaguje. Pevně věřím, že ženy se s dětma taky rády mazlí, protože z toho maj příjemné pocity. Ale na nich to prostě neni vidět (penis jim asi nenaroste i kdyby se stavěli na hlavu.) Když už se tak ale u mě stane, snažím se to neřešit (i když je to pro mě trapas, zas ale jen proto, že to připadá společnosti nenormální). Prostě to naprosto normální z biologického hlediska je. K doktorovi by jsem musel jít, kdyby tělo na nic nereagovalo. To by podle mě bylo něco v nepořádku. (Tělu je jedno jestli mu po erotogenních zónách skáče dítě, dosplělá osoba a nebo já nevim co... " Já jako žena se s cizími dětmi nemazlím ani mi nepřijde v pořádku takové mazlení vyhledávat. S vlastními se mazlím poměrně dost, ale po erotogenních zónách mi neskáčou (a pokud ano spíš mě to bolí), a rozhodně mne to nevzrušuje fyzicky, to ani náhodou. Chápu, že nikomu nechcete ublížit, Lystere, ale přesto bych se necítila dobře, kdybyste učil právě moje dítě. |
štěpánkaa |
27.10.2010 22:58:34
Lyster,
pedofil ale nemusí být nutně deviant - to až tehdy, když své představy a preference začne uvádět v praxi a nějakému dítěti ublíží. Podle toho co píšeš, to u tebe tak není. V článku je ta hranice popsána celkem dobře, i způsoby jak s tím naložit.... |
štěpánkaa |
27.10.2010 22:56:48
No, kdybych toto zjistila o sobě, hodně by mě to znepokojilo a odborníka na konzultaci bych tedy vyhledala. Asi tak. A s cizími dětmi se tedy nemazlím, max.pohladím po hlavě, pofoukám bolístku nebo držím za ruku (doprovázela jsem jako zdravotník děti na táboře, ale ty nebyly úplně cizí - samozřejmě). A souhlasím s tím, že pravdu zná jen on.
|
27.10.2010 22:56:45
Neurazil jsem se, spíš vylekal
Přesně tak to myslím. Vážně mi spadl kámen ze srdce. Už jsem si vážně začínal myslet že jsem DEVIANT (HUF) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.