1.11.2010 21:25:24
"chráním víc pokud je ta orientace pedofilní,"
K tomu mám jen jedinou krátkou poznámku: Za všechny nekriminální ale i třeba potenciálně kriminální pedofily říkám, že pokud se v tomto bodě ze strany lidí nic nezmění, těžko lze očekávat, že se pedofilové budou jakkoliv dobrovolně (a v některých případech by to potenciálním kriminálním mohlo pomoci stát se nekriminálními) s tím, že jsou pedofilové, komukoliv (i odborníkům sexuologům, psychologům apod.) svěřovat, což má (i dnes) za následek, že někteří se s tou odlišností nedokážou sami vyrovnat tak, aby neublížili sobě nebo nějakému dítěti. Předsudky vůči pedofilům tak zvyšují riziko, že někteří pedofilové nakonec nějakému dítěti ublíží. To vyjádřil i sexuolog Trojan v článku v MF Dnes, který vyšel v rámci mého setkání s paní redaktorkou Nejezchlebovou: „Předsudečné opovrhování pedofily zvyšuje riziko trestné činnosti. Kdyby si jich společnost uměla vážit za to, že se s deviací úspěšně perou, žilo by se jim líp a riziko by bylo menší.“ Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zpoved-mf-dnes-jsem-pedofil-a-ucim-dl0-/domaci.asp?c=A071109_152603_domaci_ton A ještě kdyby někoho zajímal online rozhovor tehdejší se mnou: http://zpravy.idnes.cz/ctenarum-idnes-cz-odpovi-pedofilni-ucitel-petr-fl5-/domaci.asp?c=A071113_150341_domaci_zra |
Pawlla |
1.11.2010 19:49:28
Sylvo,v podstatě se shodneme,já navíc tvrdím,chráním víc pokud je ta orientace pedofilní,protože se to dětí týká,i kdyby to byla jen fantazie,ty děti jsou jejím předmětem a to by mi vadilo.
|
Apolena. |
1.11.2010 19:33:12
Pawllo,
vždyť já nepíšu o tom, že by se děti neměly chránit. Jen o tom, že dítě chráním bez ohledu na sexuální orientaci případného ohrozitele, nebo jak to napsat . Rovněž tak soudím člověka podle chování, nikoli podle sexuální orientace. |
Pawlla |
1.11.2010 18:47:32
Sylvo,já ho neodsoudím,dokud něco neprovede,ale chránit své děti budu i předtím.Píšeš o kněžích,no zrovna v církvi bylo těhle afér dost.Sexuální pud nepřeceňuju,ale zas očekávat,že jen tak se někdo smíří s celoživotním celibátem by bylo naivní.Někdo určitě ano,ale všichni ne a Ti kteří se nesmíří nemusí být devianti,prostě to nezvládli,ale bohužel priorita je chránit děti.
|
Apolena. |
1.11.2010 17:31:20
Pawllo,
no právě, že si to nikdo neumíme představit. Já právě z toho důvodu nechci odsoudit člověka, o kterém víme akorát to, že by mohl ublížit, kdyby se neovládal. To není idealizování, ale presumpce neviny . A opravdu považuju za důležitější, jestli ten člověk je hodný, protože skutečně bych víc věřila známému hodnému pedofilovi, než neznámému heterosexuálnímu muži. Jo a ještě něco - nejsem si jistá, jestli sexuální pud nepřeceňujeme...chci věřit tomu, že je dost kněží, kteří nikdy žádné dítě neznásilnili. |
Pawlla |
1.11.2010 16:36:46
Sylvo,promiń,ale ani Tvůj muž nemůže vědět jak by se zachoval,když to nikdy nemusel řešit.Předsevzetí má jistě většina dobré,ale ten pud je může přemoct.Odmítám si to idealizovat,sexuálně je vzrušují děti,na to neumím říct"no a co,hlavně,že je hodný".
|
Apolena. |
1.11.2010 13:53:03
Pawllo,
ano, v tom máš asi pravdu. Já to nedokážu posoudit, nezažila jsem to. Můžu si myslet, jak bych se v nějaké situaci zachovala, ale to je asi tak všechno, pokud jsem to sama nezažila, tak to prostě nevím. Tady vycházím jen z toho, co napsal Kasz a z toho, co mi řekl můj muž. Že si spíš dokáže představit, že by žil trvale bez sexu, než že by někoho znásilnil. |
Pawlla |
1.11.2010 13:45:36
Sylvo,ale jde o to,že sexuální pud je dost silná záležitost.Heterosexuál i homosexuál vždy najdou vhodného partnera a ublíží pouze pokud jsou deviantní.Pedofil nikdy nenajde vhodného partnera,celý život se musí ovládat a je odkázán jen na mastrubaci a fantazii,to ale není tak jednoduché,proto pedofil může snadněji tu hranici překročit.
|
Apolena. |
1.11.2010 13:40:29
Kudlo2,
znovu ad 3) - to přece nemusí být problém jen pedofila, jde o to, že NĚJAKÝ DOSPĚLÝ dělá něco, co se v dané chvíli dítěti líbí, ale dítě z toho může mít později následky - no jasně, přesně to je důvod, proč svoji dceru nikdy nenechám samotnou s nějakým mužem (kromě táty a dědečků). Jsem extrémně nedůvěřivá, akorát svoji nedůvěru neomezuji na pedofily. |
Apolena. |
1.11.2010 13:35:42
Kudlo2,
pleteš si úchylku a "jinou" orientaci. Jestli se nepletu, pokud je někdo "uchýlený", nic moc s tím nenadělá, každopádně by se měl léčit. Pokud někdo nemá žádnou úchylku, jen je jinak orientovaný, vůbec nemusí mít problém se ovládnout. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.