1.11.2010 13:31:51
Sylvo,
ad 1) pokud by to bylo tak, že dotyčný tu holčičku jen zpovzdálí zbožňuje, ale nepodniká v tomto směru žádné "nadstandardní" aktivity (což si myslím, že už Kasz tak trochu podniká, i když nesexuální) tak OK ad 3 vidím právě problém v tom, že tomu dítěti to v danou chvíli vadit nemusí, naopak mu to může být i docela příjemné. Četla jsem kdysi knížku, ve které takto cca 16 - 17tiletý bratranec zneužíval asi šestiletou sestřenici v danou chvíli jí to bylo příjemné, i jí lichotilo, že se o ni zajímá takhle velký kluk, cítila se tím být jakoby "vyznamenaná" ale v dospělosti jí to pak úplně rozhodilo vztahy s muži, byla promiskuitní. Takže je jasné, že zabráním dospělému v tom, aby dělal něco, co je dítěti nepříjemné, ale jak by sis poradila s tím, kdyby mu to v podstatě příjemné bylo? To ponechání o samotě - v tom s Tebou souhlasím. I když našim kamarádům - mužům, vesměs dětným, bych své děti svěřila i o samotě bez obav. |
Apolena. |
1.11.2010 13:21:41
Kudlo2,
ad 1) vycházím z toho, co psal Kasz, jiné informace nemám - pokud ho holčička přitahuje a přitahuje ho i v dospělosti a on do té doby dokáže a chce počkat, nevidím v tom nic špatného ad 2) totéž - pokud mu "ke štěstí" stačí být v přítomnosti milovaného člověka (dítěte), uvědomuje si, že kontaktáž je v daném případě nevhodná a tudíž nic podobného neudělá, event. počká na kontaktáž do doby dospělosti, opět v tom nevidím nic špatného ad 3) pokud dítěti ani jeho rodičům nevadí, že někdo (učitel, cizí člověk, kdokoli) jeho dítě hladí, proč řešit, jakou sexuální orientaci ten člověk má? Moje dcera je po mně, nemá ráda dotyky cizích lidí, takže pokud se jí bude chtít kdokoli dotýkat, bude se bránit a já zasáhnu. Nebudu řešit, jestli ji ten člověk chce pohladit "jen tak" nebo jestli je pedofil. Někdo chce udělat něco, co je jí nepříjemné, zabráním tomu. A je mi jedno, jestli se u toho vzruší nebo ne. Ale neumím si představit, že by moji dceru pohladil nějaký pán a já bych následně řešila, jestli to náhodou nebyl pedofil, páč v tom případě by to mohlo pro dceru mít nějaké negativní důsledky...? Nechávat dítě samotné s pedofilem je pro mě stejně nepředstavitelné jako nechávat dítě samotné s heterosexuálem. |
1.11.2010 13:07:17
kili, vnímám to velmi podobně.
Chápu, že se někdo narodí s úchylkou, za kterou nemůže, a jen pro tu úchylku samou bych ho určitě na lucernu nepověsila. Ale když jsme to už přirovnávali k alkoholu, brala bych pedofila, který jde pracovat s dětmi, jako vyléčeného alkoholika, který si jde sednout do vinného sklípku. Může to vydržet a nemusí, ale to riziko tam prostě je. Chápu, že tito lidé, pokud se ke své orientaci postaví zodpovědně a bez úmyslu někomu ublížit, to mají mnohonásobně těžší než my ostatní. Úplně bych chápala autoerotické aktivity, povídky nebo komiksy s touto tématikou, třeba i prohlížení anonymních nahatých fotek (v žádném případě ale pořízených za účelem sexuálního vyžití, myslím tím něco ve stylu "mimino na kožešině"), prostě nic takového, v čem by figurovalo skutečné dítě, ale jen fantazijní představy. |
kili |
• |
1.11.2010 13:00:53
principiálně mám za běsné už to, že se tato dívenka stáva objektem zájmu pramenícího ze sexuálních pudů
a je jedno, zda to ona vnímá nebo nevnímá. Jen představa, že mé dítě je objektem lásky dospěláka, mi stačí k tomu, abych je před ním chránil, a to všemi prostředky. |
kili |
• |
1.11.2010 12:56:35
především - a naznačila jste to v přírovníní opilosti jako příčiny dopravních nehod - je třeba si uvědomit, že těch hypotetických 10% ublížení připadá na násobně menší zlomek pedofilů v populaci. Stejně jako opilých řidičů není ani zdaleka dvacet procent ze všehc řidičů, ale podílejí se na těch 20 % nehod.
A je na první pohled zřejmé, že opilý je už z podstaty opilosti nebezpečný, a to ještě před tím, nmež nehodu způsobil. Jestli někdo nechá navštěvovat své dítě pedofilem, je to analogní tomu, že někdo sedá za volant opilý. Oba tvrdí, že se nemůže nic stát, že jsou pod účinnou samokontrolou. |
1.11.2010 12:38:21
.. jinými slovy.. ublížit zdaleka nemusí znamenat znásilnit, a u té malé holčičky mohou ublížit i věci, které u dospělé ženy budou naprosto normální.
|
1.11.2010 12:23:21
Sylvo Š, to sice ne, ale vidím rozdíl v tom, že u normálního nepedofilního a neagresivního heterosexuála, který má zájem o dospělou ženu:
1) je cílem, aby ti dva spolu začali žít i fyzicky, zatímco u malé holčičky je to naprosto nepřípustné, 2) zpravidla muž provede nějakou "kontaktáž", žena mu dá najevo že má/nemá zájem, má to určitá pravidla, je to svým způsobem hra, a oba ta pravidla víceméně znají, tohle všechno u holčičky naprosto padá 3) jedna věc, kterou pokládám za velmi nebezpečnou - už tu padly argumenty, že na někoho sahal v dětství pedofil a dotyčnému to bylo příjemné nebo aspoň nebylo nepříjemné. Jako nebezpečné vidím to, že jakmile k fyzickému kontaktu dojde, tomu dítěti to možná nepříjemné vůbec nebude, ale to dítě není schopné odhadnout všechny důsledky. A už tu také padly argumenty, že vlastně proč ne, že to tak hrozné není a že si na to lidi musí jen zvyknout . Kdo Ti zaručí, že ten pedofil, zůstane-li v příhodné situaci s dítětem sám, tu pomyslnou čáru nepřekročí, protože ji prostě bude mít posunutou? Opět nemyslím hned sex, ani přímé osahávání, ale myslím, že i bez toho může na to dítě sáhnout/sahat tak, že mu to bude nepříjemné. A další věc - ano, je možné, že dotyčný jen pohladí to dítě po zádech úplně stejně jako by to udělal nepedofil, ale přitom se mu s prominutím postaví. Tobě by tohle u Tvého dítěte nevadilo? Mně tedy ano, a dost. |
Apolena. |
1.11.2010 10:25:55
Kudlo2,
nevím, třeba jsem to pochopila špatně, ale "normální" pedofil, tedy ten, který ke své sexuální orientaci nemá žádnou úchylku, by dítěti nikdy nijak neublížil, stejně, jako by můj heterosexuální muž nikdy neublížil žádné ženě. To, že tě někdo přitahuje, že někoho miluješ, přece neznamená, že se toho člověka chystáš znásilnit...ne? |
1.11.2010 10:21:34
Sylvo, jasně, ale u toho pedofila přece jen vidím větší pravděpodobnost, že bude chtít jít do nějakého fyzického kontaktu a bude mu to dělat tak dobře, že už to nebude dělat dobře tomu dítěti (a zdaleka nemyslím přímo sex).
|
Apolena. |
1.11.2010 9:50:23
Kudlo2,
kdyby mi na dítě sáhnul kdokoli "křivě", shodím ho ze schodů a nebudu zjišťovat jeho sexuální orientaci. To jsem svým příspěvkem chtěla říct. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.