1.11.2010 9:29:12
Sylvo Š,
ano, shodím, pokud by mi na něj sáhnul "křivě". Tvoje logika mi připomíná logiku "20% nehod způsobují opilí řidiči, tedy de facto 80% nehod způsobují řidiči střízliví a policajti by měli chytat je." |
Apolena. |
1.11.2010 8:22:42
Kudlo2,
cca 90% případů násilí na dětech mají na svědomí heterosexuálové. Kdyby ti nějaký heterosexuál chtěl sáhnout na dítě, shodíš ho ze schodů? |
1.11.2010 7:54:14
maryčko, já bych pedofily, jako je Kasz a jako popisuješ svého známého, do klece nezavírala, ale myslím si, že by se ve vlastním zájmu k dětem neměli přibližovat a už vůbec ne podlehnout zamilovanosti a s tím jedním "vyvoleným" se stýkat víc (i když třeba ne přímo sexuálně).
Ale zajímala by mne jedna věc, a to je otázka na Kasze: pokud to u Tebe funguje tak, že se zamiluješ do konkrétní osoby, i když v dětském věku, bylo by pro Tebe řešením si "počkat" až dotyčná už nebude "pod zákonem" a vyznat jí lásku až pak? (Vím, že Tě dvě už odmítly, ale nemusí to být přece tak pořád)? Tohle je pro mne novinka, ač je to v podstatě logické: domnívala jsem se, že jakmile dítě dospěje, přestane pedofila zajímat, kdežto podle toho, co píšeš, by to vypadalo spíš na to, že stejně jako heterosexuál se sice zamiluje do mladé dívky, ale zůstane s ní (a miluje ji) i když už je to stará babička. |
maryčka magda |
1.11.2010 0:41:55
kaszi, dík za příspěvek a odvahu.
mám pocit, že pedofilie by mohla být příčinou depresí mého známého. je to opravdu hodnej a citlivej člověk, a vůbec to není s nadsázkou, když řeknu, že by se raději zabil, než by ublížil dítěti. Díky němu a tvému příspěvku jsem byla schopná přestat uvažovat v intencích fanatické matky, která by všechny pedofily zavřela do klece, a radši se zamyslela nad tím, jak se k tomu racionálně postavit. Pod pojmem pedofilie si teď spíš představím boj o sebepřijetí ve společnosti, která má ryze nepřátelský postoj. A to asi proto, že se v novinách lépe prodávájí různé násilnosti a nechutnosti, než články o tom, že to může fungovat i normálně a v pohodě - jaký jsi napsal ty. To pro mě znamená, že jsi svůj boj o sebepřijetí už zčásti vyhrál a já svému známému přeju totéž a hodlám mu plně důvěřovat. Ještě díky a přeju hodně důvěry a pochopení |
štěpánkaa |
31.10.2010 22:23:47
Vrie, mimochodem pedofilové mohou být též heterosexuální, nebo homosexuální (nebo jsem četla špatné vysvětlení)
|
štěpánkaa |
31.10.2010 22:22:37
kudlo, díky, vidím to úplně stejně jako ty
|
31.10.2010 22:04:30
Vrie, prdlajs na to přijdou.
Pokud by mi nějaký pedofil chtěl sáhnout na dítě, shodím ho ze schodů. Tečka. V tomto případě o žádné porozumění NESTOJÍM a stát nebudu. A je mi úplně u zadku, co o tom napsaly bůhvíjaké kapacity. To, co píšeš, je slizké a jen mě to utvrzuje v tom, že pedofilii prostě NE. Kaszův úhel pohledu do určité míry chápu (a uznávám ,že je záslužné, že o tom mluví a že se snaží držet na uzdě, seč mu síly stačí), myslím, že není zlý, ale to nic nemění na věci, že bych od něho své děti držela hodně daleko. Naprosto nechápu maminku Markétky, že nechává svou dceru hlídat (!) u sebe doma cizím člověkem, o kterém navíc ví, že je do ní zamilovaný. Kaszi, vím, že to máte mnohem těžší než my ostatní, neodsuzuji Vás pro Vaši úchylku (protože za tu nemůžete), i věřím, že se snažíte chovat maximálně ohleduplně a tak, abyste neubližoval, vím, že jiní podobného založení se chovají podstatně hůře ale pro mě byste byl i tak "za čárou" a na rovinu říkám, že by se mi nelíbilo, aby se mé děti s Vámi nějak blíže stýkaly. |
štěpánkaa |
31.10.2010 17:48:45
Vrie, docela by mě zajímalo, jak jsi ke svému závěru dospěla. Já tedy ke svým přátelům opravdu sexuální náklonnost nepociťuji. Zejména pak ne ke svým kamarádkám. Přitahuje mě k nim zejména stejný či podobný smysl pro humor, podobný žebříček hodnot, pochopení pro životní a rodinnou situaci a minulé i případné budoucí společné zážitky.
|
Vrie |
31.10.2010 16:01:44
To jsem ráda, že nedošlo k nedorozumění. Mě trochu zmátla ta věta, že pedofil si bere příklad z pedofila. Já už se opravdu budu muset jít věnovat jiným věcem, takže děkuji za diskuzi a vám Kaszi přeji hodně lásky a pochopení. Oni na to přijdou, tak jako přišli na to, že na sexu není nic hříšného, tak jako přišli na to, že chránit se proti početí není nic hříšného, že mluvit o sexu není nic hříšného... Přijdou na to, chce to čas.
|
kili |
• |
31.10.2010 15:55:46
doufáte správně, nikterak jsem to ani nenaznačil
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.