| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pralesní výchova v džungli velkoměsta

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 39 [Dalších 9 >>]
Binturongg
28.12.2010 9:32:36
Líný ~:-D
Binturongg
28.12.2010 9:32:16
Gaudí - líný rodič je báječná kniha! Řvala jsem nadšením jen u četby obsahu ~t~
Ano, pár výhrad mám, ale to asi každý u každé knihy - nicméně mě potěšila ~R^ ~:-D
Gaudí+2
  • 
28.12.2010 8:41:56
jasně, pořád se tu diskutuje o knihách, které nás akorát ujišťují o tom jaké jsme špatné matky. Myslim, že bysme o výchově měli méně přemýšlet, více se radovat a používat svoje instinkty. Které třeba mě říkají: v lese jdu a nechám děti lítat kam se jim chce, stejně tak doma, na zahradě. Ve městě ho samozřejmě držim za ruku a nemusim o tom číst litanie. Jediná kniha o výchově, kterou bych vzala trochu na milost je Líný rodič se svoji teorií, že nejlepší je popíjet pivo a nechat děti na pokoji.
Petra Neomi
  • 
28.12.2010 1:27:14
No, on možná ne každej chce vůbec číst knihy o tom, jak se starat o vlastní dítě, předpokládám, že samice savců je taky nečtou, aspoň moje čuby teda nečetly nic :D
Hilly.
27.12.2010 21:54:44
čiči, tak to si ten článek asi špatně pochopila a možná i tu knihu "koncept kontinua". Autorka by řekla, že kontinuum bylo přerušeno už před tím, než se dítě narodilo.
kreditka
27.12.2010 20:22:19
jestli chceš testovat na svým dítěti pralesní volnost tak prosím, já jej raději budu dál vláčet ve městě po chodníku za ruku a dávat záslepky do zásuvek, asi jsem jiná no, ale pro mě je život mýho dítěte vzácný
kreditka
27.12.2010 20:19:52
Kopřivo souhlas, dneska se mi na cestě dcera sekla a dál prostě odmítla jít, no fajn byly jsme na bezpečném místě tak jsem ji tam nechala že já jdu teda dál, odešla jsem za roh vzdálený přes 50 m a dcera se ani nehla natož aby mě následovala potom by klidně odešla s cizíma dětma, který tam náhodou procházely ~o~
Binturongg
27.12.2010 20:06:57
Bumbi - jojo, Koch je skvělá věc! Myslela jsem, že jsem jediný magor, který tu zastaralou literaturu čte ~;)

Jen bych poopravila tu větu o chtění a nechtění:

Kdo chce, nevymýšlí blbosti a prostě to tak dělá, nebo to aspoň zkusí, ARGUMENTY, proč to nejde, používají ti, kteří mají pocit viny, že nechtějí nebo neumí být "in" (nevím, jak jinak nazvat všechny ty staronové metody péče o dítě)a takoví jako já nemají potřebu se obhajovat.
Já chci porodit dítě za co nejmenších bolestí a problémů, chci ho porodit v porodnici, chci mít dítě v papírových plínách, v postýlce, v kočárku,ale taky na mně visí jak opičátko, čím častěji, tím lépe, chtěla jsem ho kojit a kojila do roka (než se samo odstavilo), a to i na veřejnosti, nechci mu dávat dospěláckou stravu a kravské mléko, nechci mu dávat čokoládu a sladkosti, vím, jak je důležitý kontakt dítěte s matkou... prostě od každého něco - to bych se jen obhajovala ~t~
Bumbi&05,08,10
27.12.2010 19:31:28
a mimochodem - miminko nemá maminku čistě pro sebe, maminka se stará o další dva starší sourozence a pracuje. Miminku se věnuje ve "výchovných chvilkách", jak to nazývá docent Koch ~;)
Bumbi&05,08,10
27.12.2010 19:29:26
s tou změnou v hlavě máš naprostou pravdu.
Dneska jsem se poprvé odvážila nechat miminko bez plínky. A ejhle, ono to šlo a naprosto bez problémů. Jen jsem v sobě musela změnit to, že miminko MUSÍ mít plenu, protože čurá FURT. Ne. Miminko to v pohodě zvládlo včas mamince zahlásit, že ho má dát vyčurat (ale nebylo to ze dne na den, umožňuju miminku čurat a kajdit mimo plínku od narození, takže nechat ho úplně bez plínky a naslouchat potřebám miminka bylo jen dalším krokem). Miminku jsou právě 4 týdny.

Kdo chce, hledá ZPŮSOBY jak může, kdo nechce, hledá ARGUMENTY, proč nemůže.

Ale článek mi nepřišel jako proti KK. Navíc, mě samotné přijde, že zpětně se dá zjistit, kde se stala "chyba" a že výchova druhého a dalšího dítěte není nikdy stejná, jako u předchozího, ani rodiče nejsou titíž - aneb nevstoupíme dvakrát do téže řeky, ne?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 39 [Dalších 9 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.