| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Horečka: spojenec, ne nepřítel

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 74 [Dalších 14 >>]
karma
11.1.2011 16:01:09
Já kombinuju paralen a nurofen, poradila mi to kamarádka-sestra dětské JIP, moje dcera mívá horečku 39 i při blbé rýmě...
11.1.2011 15:12:20
Také mě zaujal ten zákaz střídání léků (Paralen vs. Nurofen). Několika odborníky jsem byla ujištěna, že v případě vysoké teploty, která se po dvou třech hodinách od podání jednoho léku vrátí na svou původní úroveň, je možné podat na střídačku druhý lék. Řekli mi to v lékárnách i u doktora. Jak to tedy je? Může se prosím vyjádřit nějaký odborník? Případně, Mab, jsi zdravotník? :-) Díky!
Katjan
11.1.2011 14:35:02
Je to maso. Já podlehla mudře a teplotu srazila když byla 38,5, Nurofenem, zlato mi usnulo a jakmile přestal N působit, teplota vyletěla neuvěřitelně nahoru, hodně přes 40, febrilní křeče, křičel a křičel a křičel - a v nemocnici jsme se dozvěděli, že se to stává, když se teplota srazí a organismus je opravdu rozhodnutý ji mít, aby vše potřebné vyhubil, může dojít k takovému skoku. Takže my jsme zase opatrní na druhou stranu - prostě hnus, velebnosti.
Horama
11.1.2011 14:24:19
Taky mě zaujal konflikt některých zde uvedených informací s tím, co mi v minulosti řekli lékaři.

1/ Teplotu pod 38°C nesrážím, kdy dosáhne 38°C a drží nebo se zvyšuje, nasazuju podle doporučení lékaře léky.
2/ Taky mi chyběl popis zábalů celého těla. (Zpětně děkuju sestřičce z pohotovosti, která mi je před pár měsíci po telefonu o půlnoci popisovala.)
3/ Při horečce 39°C mi lékař na pohotovosti doporučil koupit Paralen a Nurofen a střídat je s tím, že jeden lék se podával v polovině doby účinnosti toho druhého. Řekli mi, že zvýšit např. dávku Paralenu nesmím, ale přidat jinou účinnou látku ano.
4/ Ne u každého horečnatého onemocnění je pravda, že dítě zaleze ochotně do postele. Šestá nemoc je z toho docela obvyklou výjimkou - a dceru jsme při ní jen velice neúčinně brzdili v běhání po bytě. :-)
Eva a RJ
  • 
11.1.2011 14:21:11
Syn měl v 18-ti měsících febrilní křeče.Lékařka spěchala na chalupu a tak nás jen odbyla panadolem s tím,že nemám hysterčit.Do hodiny měl skoro 40 a křeče.O diazepanu jsem se dozvěděla až v nemocnici,kam nás odvezla rychlá!! Bohužel u nás došlo k následkům které vyústily k těžkému poškození mozku.Pak se řekne nesrážet teplotu,raconálně uvažujete,že tedy ne,ale po takové zkušenosti vás uvede do tranzu i 37,5.Zvláštní je,že po tomto nám psala lékařka diazepan při každé návštěvě.
Mab
11.1.2011 14:09:29
článek začal sice hezky, ale má tam "chyby". škoda.

Osobně doporučuji léky na teplotu podávat při teplotě nad 38°C měřeno v podpaží u všech dětí i dospělých a u kojenců při teplotě nad 38°C měřeno rektálně. Ibalgin a Paralen doporučuju střídat jen výjimečně, ale střídat se smí. Samozřejmě čím více léků, tím větší zátěž pro játra. Ale pokud má dítě 40°C, po Nurofenu to klesne na dvě hodinky, tak si myslím, že podat Paralen má smysl.

Za druhé v článku chybí dávkování těchto léků. V letáčku bývá většinou poddávkováno.

Za třetí chybí popis jak správně dělat zábaly celého těla - většina rodičů v tom má nejasnosti.

A za čtvrté tam chybí, kdy vyhledat lékaře, co jsou varovné příznaky dehydratace, meningitidy atd.

O tom jak vypadají příušnice či spalničky je také zbytečné zde psát. Jsou to u nás vzácné infekce vzhledem k očkování. Takže by tam měly být spíše jiné infekce - zánět ledvin, střevní chřipka, meningitida, běžná angína atd.

Jak říkám článek začal pěkně, ale skončil katastrofálně.
Soňa a 2 holky
  • 
11.1.2011 14:04:35
Bohužel už doma taky žádný rtuťák nemáme! A jak to děláme?? Bylo by asi dost těžké, donutit 6-ti letou dceru k tomu, abych ji zasunula teploměr do zadečku a naprosto nepředstavitelné, chtít totéž po 11-ti leté slečně :-D Zastrčit teploměr do úst taky nejde, mám pocit, že to není přesné a holky nevydrží dlouho mlčet!
A tak jsem vyvinula metodu zkombinovanou ze zkušenostmi z dětství. Prostě jim strčím digitální teploměr do podpaží- vypnutý!!! - a nechám ho tam 10 min. Za tu dobu se tam stihne vytvořit objektivní teplo. Pak teprve teploměr zapnu a vyndám ho, až začne pípat. Je to přesné stejně jako měření rtuťovým teploměrem ale 10 min v klidu, se musí dodržet.
Ještě k těm teplotám obecně. Většinou dávám paralen když si začnou stěžovat na bolest ucha, hlavy .........Když je nic nebolí, tak až při 38,5 stupních.
Já sama byla min. týden nachlazená, teplotu jsem měla 37,2 tedy nic moc ale tak strašně mě bolela hlava a píchalo v uchu, že jsem si ibalgin bez výčitek vzala!!! Tak a teď suďte, jak je to správně :-)
11.1.2011 12:53:13
I když vím, že horečka je tělu prospěšná, nevydržím čekat, až vystoupá na 39. Moje děti mají tendenci při teplotě nad 38 zvracet, pak se do nich těžko nacpe sirup proti horečce. Takže začínám srážet teplotu už když překročí 37,5. Když jim opravdu něco je, tak stejně mají teplotu kolem 38 i po podání sirupu. Asi jsem srab, ale potom, co jsem měla doma v pátek večer dítě bezvládné jak hadrovou panenku s teplotou 41 a nemohla jsem zaboha teplotu srazit, radši podávám léky proti horečce včas.
Kvíza
  • 
11.1.2011 12:35:01
Máš pravdu, špatně jsem četla!
11.1.2011 12:19:04
Ta informace tam je. :-)
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 74 [Dalších 14 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.