| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč je v ČR nízká informovanost o očkování?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 228 [Dalších 208 >>]
Hanka 75
9.2.2011 22:34:11
to byste se tedy divil jak jsem páčila z ministerstva informací a hlavního hygienika informace o účinku očkování proti TBC. Smysluplné jsem nedostala, takže jsem se na základě toho, že ani tyto instituce validní informace nemají nebo je tají rozhodla neočkovat. JIné info jsem neměla, než že mě svými nedostatečnými informacemi nepřesvědčili resp. potvrdili stranu pro neočkování.

Vy jako lékař možná máte jiné přístupy k informacím. Měla jsem i jiné váždné zdrav. problémy, a potřebovala inforamce a zjistila, že jsou často jen pro odborníky. Přesto jsem si zjistila více než ví lékaři z oboru a díky tomu mám možná též vůbec děti. Jako perličku mohu doplnit, že se mi též dostalo od lékařky (která zřejmě žije stále v nevědomosti o této problematice) urážky, že bych udělala lépe, kdybych na internetu nic nestudovala.

Mnohému našemu zdravotnictví vděčím, s obou smyslech, tom dobrém i špatném :-)
Hanka 75
9.2.2011 22:24:02
jinak děkuji za článek.
Jaký je váš názor k očkování tretravakcínou ?
Hanka 75
9.2.2011 22:23:24
Dobrý den,

také mne zaujala vaše věta:
Rodiče mohou totiž volit očkovací schéma 3+1, nebo 2+1 –pokud s očkováním dítěte začnou po 6 měsících věku, ušetří mu jednu injekci.

Mluvíte o hexavakcíně ? Též jsem nechávala očkovat po 6 měsíci věku, a měli jsme 3+1. Moje pediatrička je z těch, které nedodržují obvyklé povinné schéma očkování. TBC plně souhlasila odložit na vyšší věk dítěte-ted již tedy nikdy. Posunutí mi schválila, ale očkovali jsme též 3+1. Je mi to tedy velice divné. Je to novinka. V roce 2008 jsem si nechala poslat očkovací kalnedář od ministerstva zdravotnictví, jak vše má být. Též tam není info o tom, že může postačovat 2+1. Moc by mne to zajímalo. Děkkuji
Eva Dolakova, 2 deti
  • 
9.2.2011 19:42:42
Dobry den,
zaujala me tato informace:

"Rodiče mohou totiž volit očkovací schéma 3+1, nebo 2+1 pokud s očkováním dítěte začnou po 6 měsících věku, ušetří mu jednu injekci.(ale předtím je zřejmě čeká samostudium)."

Ockovala jsem dcerku po sestem mesici veku a rada bych mela v ruce nejake podklady k ockovani jen tremi vakcinami. Nemohla byste mi prosim poslat nejake odkazy na internetu, pripadne doporucit literaturu, ktera se toho tyka. Rada bych to pak probrala s detskou lekarkou. Moc dekuji.
S pozdravem
Eva D.
kili
  • 
27.1.2011 8:30:53
- ptát se a zjišťovat je správné, je to ale spojeno se dvěma věcmi - s nalezením validních relevantních zdrojů informací a s pochopením obsahu sdělení

- kontraindikace lékaře zajímat musí a zajkímá

- nepovinné očkování nemám za špatnou možnost, jakkoli si dovedu představit jeho jistá risika,
m.j. i pro děti těch, kteří se ho dožadují

- v tomto okamžiku není volba neočkovat spojena s risikem postihu za nedbalost nebo jiné porušení právních norem. Krom toho, ani niky dříve nebyl trest za neuposlechnutí nařízení lékaře

- rodiče nemusí informace žádat, mají na ně nárok, daný právními normami. Problém mohou mít s rozsahem poskytovaných informací, v tompřípadě se mohou jednak na konkretní věc doptát, jednak si odpověď najít/ověřit - např. na http://www.vakciny.net/ , kde najdou i SPC coby závazný souhrn informací o produktu, i příšlučné právní normy,
Lenka + 2
  • 
27.1.2011 7:11:35
Považuji se za zodpovědnou matku, a právě proto se ptám a zjišťuji a nechávám se informovat. Po zjištění, že lékaře vůbec nezajímá případná kontarindikace a vyšší riziko následné nežádoucí reakce u dítěte, jsem se rozhodla nenaočkovat dceru proti VHB a jsem rozhodně pro nepovinné očkování.
Důvodem je, že každý rodič zná své děti a jejich reakce nejlépe a jaksi rodičovská láska a péče v tomto případě platí více než nezájem lékaře a jeho sdělení, že si myslí, že se asi očkovat může.
V tomto okamžiku stojím před rozhodnutím: mohu být trestána za nedbalost, když nedám dítě očkovat a "neposlechla" jsem nařízení lékaře, nebo bych mohla být trestána pro nedbalostní trestný čin v případě, že vím o možných nežádoucích účincích vakcíny a přesto bych k tomuto očkování dala souhlas. Jinak mé děti očkované jsou, ovšem v případě VHB měla syn nepěkné reakce - lékař netušil, zda by to mohlo být z očkování a také se tím nikdo nezabýval. Toto je hlavní důvod, proč zodpovědní rodiče žádají informace a dobrovolnost očkování.
šárka
  • 
26.1.2011 9:55:45
Jo a chci doplnit, mé deti nejsou očkované ničím a proti ničemu a ješte nemají vynechaný jediný den ve školce.Jsou maximálne zdravé a odolné,protože nemají rozbitou imunitu očkováním.Ješte nemneli nikdy antibiotika a k pediatrovi chodíme jenom na preventivky.
šárka
  • 
26.1.2011 9:36:35
Tady celkem k veci:http://www.ockovanie.org/cierny-kasel-pertussis.html
kili
  • 
25.1.2011 16:01:05
to sice říci může, ale bude to nesmysl
řimbaba
25.1.2011 15:33:03
Jo? To same může říct i většina těch neočkovaných...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 228 [Dalších 208 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.