| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nová dobrodružství Toma Sawyera

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 82 [Dalších 62 >>]
Apolena.
26.1.2011 10:26:43
Markéto,
já si myslím, že by každý měl slavit to, co slavit chce.
Binturongg
26.1.2011 10:26:01
"Dodám, že osobně je mi sympatické, když ve školce/škole učitel využije různosti národností a kultur ve třídě a seznámí děti prostřednictvím jejich spolužáků s různými "světy", u různých témat, nejen zrovna u Vánoc."

A s tím naprosto souhlasím, ale nechápu, proč by se to mělo hnát do extrému a globalizovat kulturu a náboženství, aby se čirou náhodou něco někoho nedotklo...

Když budeš seznamovat děti s různými světy a kulturami, vlítne na Tebe třetina rodičů, že si to nepřeje. Když to dělat nebudeš a podržíš se striktně tradic, bude ječet druhá třetina rodičů. Poslední třetině je to naštěstí úplně egál (což taky nní dobře), ale nechává tím učiteli i svým dětem svobodu rozhodování... ~t~
Markéta s párkem
  • 
26.1.2011 10:20:07
Já myslím, že by se mělo slavit to, co je v místě tradice. Jestli žiju v místě, kde jsou tradiční vánoce s Ježíškem, mělo by se ve školce a škole tohle umírněně slavit. Když budu žít v Americe, nebudu se ošklíbat, že ve školce naděluje SN, ale přizpůsobím se. Když budu žít v muslimské zemi, nebudu křičet, proč moje dítě ve školce neslaví vánocec. Prostě mají se dodržovat místní tradice a dítě, které to má doma jinak o tom může ostatním vyprávět. A ne že radši všechno zrušíme, abysme nenarazili.
Apolena.
26.1.2011 10:18:48
Binturong,
musím si zarejt, nemůžu odolat. Proč je tvůj (sorry ~:-D) Bůh s velkým B na začátku, zatímco Petry bohové jsou s malým b?
Apolena.
26.1.2011 10:16:35
Binturong,
ani jedna jsme u stavění kostelů na posvátných pohanských místech nebyla a evidentně čteme každá jinou literaturu, ze které čerpáme informace ~;). Já si fakt nemyslím, že přeměna pohanů v křesťany byla vždycky dobrovolná a příjemná a že křesťané se k pohanským posvátným symbolům chovali s úctou. Ono by to i postrádalo logiku - pokud chtěli křesťané svoji víru rozšířit co nejvíc a co nejrychleji, potřebovali odstrašující příklady.
Markéta s párkem
  • 
26.1.2011 10:15:38
Dneska by jí řekla "Už jsi velká děvka, musíš umět podojit kdejakýho vola." :-) Nebo bejka. :-)
Binturongg
26.1.2011 10:07:38
Sylvo - Ty moc žiješ v dnešní době, to by se Tvému vyznání stávat nemělo ~;)

Stromy na místě křesťanských svatyní se velmi často vůbec nekácely, stejně tak se nerozvalovaly kameny.
To prostý lid si přestal stromů a kamenů vážit a obojí ve velkém likvidoval pod záminkou stavby přístřeší, otopu aj. - za to taky křesťanství jako takové nemůže... ~;)
V jeho počátcích se jednalo o daleko mystičtější a magičtější náboženství, než si vůbec umíme představit.

A kam dospělo? No, kam dospěla příroda, lidé, civilizace..., že? Ale kvůli tomu, že je příroda zdevastovaná a lidský rod zcela pokřivený, na ně nezačnu globálně a hromadně plivat, když podstata je ok ~;)

A stím, že se do většiny svatyní, hrobek a vůbec památek nemůže - to je smutné, ale taky to nemá s křesťanstvím nic společného... ~d~
Binturongg
26.1.2011 9:59:56
Petra Neomi - nějak mi to dnes nepálí - co je hloupé???
Že většině ateistů nosí u nás dárky Ježíšek? Ale tak to je... ~d~

O "pohanech" , resp. o jiných náboženstvích nemluvím, klidně tančete s věnci ze jmelí kolem pěticípých ohňů, vždyť je to hezké a naplňující stejně jako jesličky s kometou.
Ty se tváříš, jako bych Ti Tvé bohy brala a vnucovala jiné - toho jsem vskutku daleka ~:-D
Petra Neomi
  • 
26.1.2011 0:01:35
Nezlob se, ale to, co píšeš, je opravdu hloupé. Právě proto, že mám jinou víru, doma prostě na vánoce ježíška nechci, muslimům nebo budhistům také nenosí dárky ježíšek. Stromeček strojíme na slunovrat, dárky dáváme 24tého, aby v tom dcera neměla hokej, ale opravdu mi není jedno, jak budeme svátky slavit. No a teď promluvím jako věřící... myslím, že mým bohům to taky není jedno. Nenapadlo by mě postavit si doma betlém, jako si ho nepostaví muslim.
Petra Neomi
  • 
25.1.2011 23:54:54
No, pro mě to opravdu to samé není a myslím, že pro křesťany taky ne :) Nevím, jak by se ztotožnili s teorií zrození mladého boha, který se na jaře stane milencem bohyně :)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 82 [Dalších 62 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.