| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dospívání, náročné období pro všechny zúčastněné

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 69 [Dalších 19 >>]
Hilly.
28.1.2011 18:27:55
Tohoto pána jsem viděla v nějaké debatě o marihuaně a všem se vysmíval, že problém mají spíš oni, když ji nekouří.
Možná by bylo přínosné udělat prozměnu nějakou reality show i z jeho soukromého života, jak se cpe viagrou, jaké má zdravotní problémy a tak...I když určité věci jsou asi médii napřenosné..třeba jak zapáchá atd. Viděla jsem s ním nějaké video, jak se zkouřil před svatbou a omámeně se chechtal a cenil své zkažené zuby do kamery..No to jsem si říkala...kam si holka dala oči...a mozek.
Jak má ale někdo takové sebedestrukční sklony, těžko mu v tom bránit...a asi ho neovlivní i vědomí, že možná nebude mít děti.
zojanda
28.1.2011 9:44:05
S těmi školami to je problém, určitě ano ... jinak jsem prolítla ten web a je tam plno obecně platných rad (doporučení nebo jak to nazvat), jako nebát se říkat ne, nebát se vyjádřit svůj názor apod., to těm děckám mnohdy chybí, bojí se, že nebudou mít kamarády, že budou odmítnutí partou apod. ... dospívání je docela těžké období v životě ...
zojanda
28.1.2011 9:29:56
Já to myslela spíš tak, že si toho učitel všimnout musí, pokud je to pravidelné, tak s tím souvisí i to, že žák nestíhá učivo, na hodině je apatický (nebo jak to napsat) ... nešlo mi o to, aby hned volala policii, ale spíš o tu komunikaci škola/učitel - rodič, třeba když jsou rodičáky (na střední jsou 2x ročně?), tak to je prostor, kde by se rodič měl dozvědět, jak se jeho dítě projevuje na hodinách. Rodiče by se měli taky sami zajímat, někteří na rodičáky ani nechodí a pak se diví. Co ze získanou informací pak udělá je na něm, zpětně může spolupracovat se školou tak, aby byl informován průběžně ... částečně jsem měla z článku dojem, že to těm rodičům resp. otci a nevlastní matce uniklo a pak už byli konfrontování s tím, že hulí x jointů denně, ale to muselo trvat nějaký čas, než se k tomu ten kluk dopracoval, aby na tom byl závislý ...

Problém může pramenit úplně z něčeho jiného, viz zmíněný web, konkrétně toto:

http://marihuana.web-zdarma.cz/pro-rodice/co-by-vam-poradily-vase-deti_

Petra H., autor
  • 
28.1.2011 8:53:44
Právě na stránkách Drop Inu jsem našla užitečnou práci, která naprosto přesně popisuje stadia závislosti na THC viz. naše stránky http://marihuana.web-zdarma.cz/informace-o-marihuane/faze-zavislosti-na-thc V Drop Inu problém bagatelizovali, protože jejich klienty jsou převážně dlouhodobí injekční uživatelé drog, pak je tráva nerozhází, když si ovšem projdete materiály na webech Sananimu, Drop Inu, Adiktologie a dalších odborné zdroje, zjistíte, že marihuana je prostě návyková látka a rozhodně srovnatelná s např. pervitinem, na který také nevzniká fyzická závislost. Toto mi jen potvrdila paní doktorka Petrákové z terapeutické komunity Kladno, kde závislost na marihuaně nebagatelizují, ale naopak řeší velmi často, tedy vědí o čem mluví.
konečně od rozlišování termínů měkké a tvrdé drogy se již ustupuje, jedná se prostě o drogy, tedy látky s potenciálem závislosti a tedy nebezpečí pro uživatele.
Pavla, 4 děti
  • 
28.1.2011 7:11:44
U nás na SOŠ a SOU je zhulených žáků ve vyučování hodně, nikdo se netestuje, maximálně se zavolá rodičům, ať si žáka vyzvednou, že je mu špatně (jako že je nemocný). Normální postup je zavolat policii a ta je oprávněná udělat testování na drogy. Tohle ale ředitel školy nedopustí, figurovaly bychom ve statistikách a o to také škola nestojí. Myslím, že takhle to vypadá na většině škol, aspoň co znám z okolí, tak je to podobné. Prostě tolerance a tichý souhlas.
Pawlla
28.1.2011 6:15:47
Petro,to Vás lituju,musí to být hrozné a chápu,že se zlobíte,když nevíte kudy kam a okolí Vám říká,že o nic nejde.Moc Vám přeju,aby Adam začal opravdu chtít přestat,protože potom se to podaří.~x~
Jíťa
  • 
27.1.2011 21:33:08
Někteří to vědí možná ještě lépe. Třeba ti, kteří zrovna takové děti mají. S tím se totiž nic moc dělat nedá. I rodiče mají velmi omezené možnosti, jak dětem pomoci, pokud o tu pomoc děti zrovna nestojí.
s s
27.1.2011 21:26:02
Věřím, že jsem v tomto natvrdlá, ale podle drop inu není tráva návyková, jak může who řadit nenávykovou látku mezi tvrdé drogy? myslím tím návyková fyzicky.
Jája
  • 
27.1.2011 21:25:59
Co jsem chtěla sdělit? Že to nebude žádná sranda, protože rozpor mezi zbožnými přáními a reálnými možnostmi je bohužel moc velký. Hoch je mladý, mohl by se chytit, ale bez pomoci jeho rodiče to bude těžké. Vím, co to je za legraci, mám v okolí taky rodiče, jejichž děti skončily flákáním se s partou, pak přišly krádeže, zadlužení, rodina je nakonec vyhodila, protože si s nimi nevěděla rady a konce ani nechci znát.
Petra H., autor
  • 
27.1.2011 20:59:42
Díky všem za vaše názory. Ano souhlasím s tím, že jen malé procento lidí užívajících alkohol a trávu se stane závislými. Ohradila bych se proti označení lehké drogy, podle WHO (Světová zdravotnická organizace) se do této kategorie řadí jen tabák a také kofein. Všechno ostatní jsou opravdu tvrdé drogy. Nicméně teď po návratu z Terapeutické komunity na Kladně se mnohé vyjasnilo, přidáme kontakt na ně do Kam pro pomoc, protože paní doktorka Petráková je velmi intuitivní a citlivá paní, která problém velmi rychle rozklíčovala a pomohla nám si mnohé věci ujasnit. Každopádně se musí začít u otce a od něj se odvíjí vše ostatní. kdo by řešil podobný problém s čistým svědomím ji doporučuji.
Rozhodně souhlasím s názorem, že represe nic neřeší a o prevenci se právě snažíme :-) Třeba to alespoň pár dětí donutí zamyslet se, před tím, než si dají čouda s kamarády.
Nicméně závislost na marihuaně je vážný problém, jako závislost na čemkoliv jiném.
Díky za vaše názory a ohlasy.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 69 [Dalších 19 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.