| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dospívání, náročné období pro všechny zúčastněné

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 69 [Dalších 9 >>]
Binturongg
27.1.2011 19:49:19
Záleží na tom, o jáké žáky, a jaký předmět jde. Třeba byla úča ráda, že jsou konečně zticha a tupě hledí ~t~
Warhammer
27.1.2011 18:21:18
Učitel nic nepodchytí, protože by s tím měl jen potíže. Loni dcera chodila do deváté třídy. O polední přestávce si někteří spolužáci koupili vodku a dávali si tak, že je spolužáci dovedli do vyučování a posadili do lavice, protože sami by ani nedošli. Proběhla odpolední výuka a nikdo si ničeho nevšiml. Podle mého si učitelka všimnout musela, ale proč by se tím zabývala? I když to bylo zcela pravidelné? Sorry, jestli na vás působím jako skeptik, ale na některých školách je možné všechno.
Gavašetka
27.1.2011 16:41:36
Oddělila bych spekulování, jak to asi je v rodině autorky,což je tady asi to nejsilnější podnět k diskusi, a držela bych se těch stránek.

Dívala jsem se na ně, líbí se mi docela grafika, jsou přehledné a jednoduché.
Info a plakáty o škodlivosti - to asi jde najít všude, ale osobně je mi sympatickém že se autoři snaží podpořit tu skupinu mladých lidí, kteří se lehce stanou outsidery v kolektivu jen proto, že to třeba ještě nezkusili a nebo ani zkusit nehodlají (znám od sebe s cigaretami, co jsem si vyposlechla komentářů...).
Přitom bych to ale nehrotila podobně jako je to u kouření se sloganem "normální je nekouřit". Že to tak mám já, nemusí platit pro každého.
Jíťa
  • 
27.1.2011 16:10:59
To je sice hezké, že máš tak jasno, ale nějak nechápu, co jsi tím chtěla ostatním sdělit.
zojanda
27.1.2011 15:06:04
Na začátek by mohlo pomoci omezení, než-li úplný zákaz. Pokud hulí 3-4 jointy denně, tak to znamená, že je z 12 hodinového dne 5-6 hodin zhulený (mimo) tj. neschopen se učit, liný cokoli dělat. Na začátek by bylo dobré zkusit, aby si zahuli večer, třeba v 21:00 jednoho jointa a celý den by se věnoval napravování škod tj. škole/učivu + volnočasové aktivity (sport, třeba karate - nebo jinou aktivitu, ve které lehké drogy nemají místo, ale přitom je s lidma, v jiném kolektivu, než doted´).

Neměl by pocit, že se toho musel vzdát (večer si přeci zahulí), ale během dne bude něco dělat (výsledky), což by ho mohlo nakopnout .... ~d~ nevím jen teoretizuju, opírám se o to, že dospělý člověk se závislostí často není schopen bojovat, pro dítě to může být snad i těžší, jak už v diskusi bylo napsáno.
zojanda
27.1.2011 14:55:56
Souhlas ~R^, určitě je fajn, že něco takového (ten web + aktivita kolem toho) vzniklo a může pomáhat, když bude potřeba ... nicméně není nutné alkohol/marihuanu/cigára apod. démonizovat do obřích rozměrů ... s trochou nadsázky se skutečně dá říct, že hulí všichni. V mém okolí je to hodně lidí, ale závislí fakt nejsou, je to rozptýlení, stejně jako jít si občas zapařit nebo sednout do hospody. Slabší článek tomu může propadnout stejně jako jakékoli jiné lehké droze ...

Každopádně 3-4 jointy denně problém je, vždycky se to pozná na škole, když si rodiče nejsou jistí, tak na výsledcích studia to poznají, když jde děcko s učivem dolů, tak je potíž + zhulené dítě během výuky by měl podchytit učitel, což by vzhledem k účinkům marihuany neměl být problém poznat ... tím chci jenom říct, že pak se dá už jednat na základě konkrétních faktů (hulíš ve škole=problém, zhoršení v učivu=problém) ...
Jája
  • 
27.1.2011 14:51:31
Já si myslím, že přetrvává něco, co se asi dá těžko zlomit, a to je skutečnost, že mládě se chce bavit a užívat si, ale škola a nová macecha po něm chtějí práci. To je dost velký rozpor, který neřeší ani otec, protože ten si patrně neuvědomuje, že v případě, že se mládě rozhodne flákat, ho bude možná živit až do konce jeho života.
Jo, vážení, práce je sfiňa, zabírá moc času, moc za ni není a bolí od ní tělo.
Jíťa
  • 
27.1.2011 14:30:19
Já také věřím v úspěch odborné léčby, pokud ji dotyčný podstupuje dobrovolně. A pokud se jeho okolí pokusí eliminovat příčiny závislosti.
Proč si myslíš, že spousta tzv. vyléčených do toho stejně zase spadne? Možná právě proto, že se vrátí do stejného prostředí, které je už jednou k závislosti přivedlo. Tím prostředím mám na mysli hlavně mezilidské vztahy mezi ním a jeho nejbližšími.
Jíťa
  • 
27.1.2011 14:24:41
Souhlasím, jen s malým dodatkem. Řešit je potřeba už když mám podezření, že by dítě mohlo mít problém. Ale ne stylem rodičovská přednáška o škodlivosti čehokoliv.
Jíťa
  • 
27.1.2011 14:15:55
Vidíš to příliš jednoduše. Ano, začal, když se rodiče rozváděli. Něco v tom období psychicky nezvládal, potřeboval berličku a našel ji v trávě. Proč v tom jede pořád? Proč má problém, když marihuana všeobecně není považovaná za nebezpečnou?

Spousta lidí v pubertě kouřila trávu a spousta si občas šlehne dodnes, je to podobné jako s alkoholem. Ale jen malé procento z nich se stane závislými.

Podle mě pořád od něčeho utíká. Zřejmě to harmonické sžívání pro něj nebylo tak harmonické, jak si (nebo nám) zakladatelka namlouvá.

Těžko radit, netuším v jakém stadiu jsou závislost i vztahy v rodině. Ale spíš než cpát kluka násilím někam na léčení, bych fakt napřed hledala příčiny a snažila se je odstraňovat, nebo alespoň zmírňovat. Jasně, rozvod už proběhl, partneři si žijí nový život. Ale zřejmě něco z toho období stále ve vztazích přetrvává.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 69 [Dalších 9 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.