| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme doma

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 254 [Dalších 194 >>]
kili
  • 
2.4.2011 14:02:18
- kdo si u čeho kam ťuká, to není má věc

- můj příspěvek byl konkretní reakcí na konkretní příspěvek
2.4.2011 13:56:57
Myslím, že lepší je najít porodnici se vstřícným přístupem. Já byla spokojena, s žádným špatným přístupem jsem se nesetkala, tak nevím, jestli jsem měla tak moc štěstí? Ale stejné zážitky si přinesly i moje dvě sestry, tak mi to nepřipadá jako náhoda. Každopádně porod doma bych v ČR neriskovala a nejsem si jistá, jestli někde jinde jo. Přišla jsem o sedmitýdenního chlapečka, měl srdeční vadu, která se bohužel včas neprojevila. Stát se může cokoli a šance na záchranu je v nemocnici podstatně vyšší. Myslím, že dnes, kdy je svobodná volba porodnice a podmínky v porodnicích jsou oproti tomu, co zažívaly naše matky naprosto luxusní, tak porod doma je zbytečným rizikem. Daleko lepší mi připadá výběr správné porodnice se vstřícným personálem.
Mishelas
  • 
2.4.2011 10:18:56
POkud jde o mě, po zkušenostech s prvním porodem nedám na porodnici dopustit.Těhotenství jsem měla naprosto bez komplikací, voda mi odešla v 38 týdnu, holčička 2,5 kila se narodila po třech hodinkách,vše v pořádku než mi odešla placenta a začala jsem velmi silně krvácet a doktor měl se mnou spostu práce...Já si pamatuju jen jeho nervozní hlas a pak to jak jsem začala "usínat".Druhý porod chlapečka byl takový, že jsem se dívala zda nemá personál pod oblečením andělská křídla.Klidná tichá atmosféra, sprcha na porodním sále, rádio, soukromí.Za hodinu kontrakci byl chlapeček na světě.Na Kralovehradeckou porodnici nedám dopustit.
zuzini
2.4.2011 9:46:43
Kdby jste byl konkrétnější, možná by si většila lidí u vašich příspěvků neťukala na čelo.
kili
  • 
2.4.2011 7:32:00
hodina čekání na dotepání pupečníku ne ní věcí trpěivosti, ale smyslu/nesmyslu takového počínání

2.4.2011 2:00:45
Čtu dobře? Se svojí vlastní PA? Která směla dokonce sama vést porod? To ani nebyla z té porodnice? Prosím, KDE??? (Že bych třeba šla ještě do toho třetího miminka, až se finančně zmátoříme~;).)
2.4.2011 1:54:24
~t~ Tak to je fakt dobré. V tom případě mám řešení pro případný domácí porod - to chce porodního asistenta, ne asistentku~;)
2.4.2011 1:49:31
To je fakt. Já jsem to zjistila až po prvním porodu~;)
2.4.2011 1:48:09
U mě to doma rozpoznala pediatrička 4 hodiny po porodu (vrozená infekce - šanci na přežití netuším - mně se zdál v pořádku, ale při dýchání prý vtahoval hrudníček). Porodní asistentka říkala, že si toho všimla taky, do porodnice nás prý nehnala hned jen proto, že věděla, že brzy dorazí lékařka. Po poledni jsme jeli do porodnice, syna přijali nakonec na novorozenecké, nabrali krev (ta se někde ztratila, takže druhý den ráno mu ji nabírali znovu), dali do vyhřívaného lůžka (možná mu už tehdy přidávali kyslík, to už si nepamatuju), teprve druhý den ráno (tj. cca 24 nebo 25 hodin po porodu), když byla zjištěna z krve neznámá bakteriální infekce (CRP 83, ale původce ani lokalizace infekce nezjištěny), ho dali do inkubátoru a nasadili dvoje antibiotika.
Jinak švagrová rodila v noci v porodnici a pediatr viděl dítě až druhý den ráno (a taky nebylo v pořádku, být to v porodnici s JIPkou, myslím, že by na ni rychle putovalo,ale nebylo na ní vůbec...).
2.4.2011 1:36:03
V první řadě by nevyvolávala porod~j~.
Pokud se mimčo škrtilo už v bříšku, patrně by porod nepostupoval a jelo by se do nemocnice.
Pokud by už mělo venku hlavičku, tak by tu šňůru přehodila a bylo by. Můj druhý syn měl šňůru kolem krčku při domácím porodu taky a nic se mu kvůli tomu nestalo.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 254 [Dalších 194 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.