| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prevence rakoviny?!

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 53 [Dalších 23 >>]
RadkaM.
9.4.2011 14:42:19
Taky jsem měla tu možnost poznat tuto zákeřnou nemoc-s nejstarší dcerou jezdíme už od r.2001 do Motola,již dvakrát se nám to vrátilo a musím říct,že se mi vůbec nelíbí hodnocení nemocnic,jaké píše autorka,že kdyby šla jinam,tak by ji odoperovali nejspíše více...ono totiž pokud by se ta nemoc vrátila,tak by zase mohla litovat toho,že ji toho neodoperovali více,já po našich zkušenostech bych raději brala odoperovat více i za cenu toho,že budu mít jenom jedináčka,než aby někde něco zůstalo a nemoc se vrátila a pak už by se taky třeba nedalo nic dělat,takže bych takovýto jednostranný postoj fakt zvážila...
sovka
  • 
9.4.2011 13:48:33
Tak by mě zajímalo, proč se k tomu tématu nevyjádří nějaký doktor, občas sem někdo přispěje odborným názorem, což si vždy moc ráda přečtu.
A teď nic (snad jsem něco nepřeskočila..), tak si říkám, že buď je to fakt úplně mimo (názor, nechat si zjistit hodnotu těch markerů), nebo jsou na to extrémně odlišné názory v lék. obci, anebo je v tom něco jinak kontroverzního, proč se nevyjadřovat?
Jana79.
8.4.2011 20:09:42
Nejsem lekar, ale hadam, ze to doporuceni bylo proto, ze zbyl uz pouze kus jednoho vajecniku, tudiz omezene mnozstvi zbyvajicich vajicek. Tim, ze vajecniky jsou bezne parovy organ, tak v dobe odstraneni jednoho prevezme druhy jeho funkci a dozrava z nej vajicko kazdy mesic, tj. zbyvajici zasoba vajicek se vycerpa 2x rychleji.
Nováková Dana
8.4.2011 18:47:33
problém s mamografem je v tom,že je to záření(i když samozřejmě mnohem míň než třeba na rengen hrudníku),a jako takové je považováno za další faktor,který může podpořit vznik rakoviny . u žen mladších 45let je riziko ,že by záření mohlo přispět později ke vzniku rakoviny větší, než pravděpodobnost,že se plošným preventivním snímkováním zachytí nějaký nález.kdežto u starších žen,kde počet rakoviny prsu významně roste(s klimakteriem i věkëm jako takovým) je ta přínosnost mamografie mnohem vyšší,takže převáží případná rizika-od 45 do 50let se chodí 1x za 2 roky.od 50let 1x za rok. u mladších se místo toho používá k prevenci raději ultrazvuk.u rizikových pacientech se samozřejmě používá i mamograf.ale prostě se nedělá plošně u všech mladých jako prevence...
Hanka 75
7.4.2011 23:31:59
No nevím proč používáš výraz hodně neuváženě - to se mi zdá silný výraz. Ať brzy otěhotní ji doporučil lékař - ono opravdu nejde ve všem lékaře "kontrolovat" a po všem se pídit - člověk to musí dělat, ale nejde vždy, jinak by se asi zbláznil. Někdy se prostě spolehnete.

A u článku píše, žeje to názor a postup laika - takže také nevím proč píšeš neuváženě. Nikomu tu nepředkládá absolutní pravdy (jako někdy lékaři) a doporučení tak sice padají, ale myslím, že z celého článku vyplývá, oč autorce jde a vyzývá k doplnění, nehlásá, že vše je tak jak píše ona a ne jinak. Docela ji chápu a díky za článek, byt jak se tu ukazuje s tumormakery to nebude asi ta nejlepší prevence. Přesto díky za snahu, já článek oceňuji. A věřím, že lékař by nedoporučoval brzo otěhotnět, kdyby to bylo pro ni jednoznačné riziko, asi rozhodují i jiné věci, individuální.
Hanka 75
7.4.2011 23:10:43
A co je v těch oděvech, nechápu ? Kdyby to byli boty, kde je plast ? Ale tohle může být maximálně špatně hnojená balvna, nebo ošetřená... že by se nedožívali více jak 40 let. I když je fakt, že v Číně je možné všechno, je to šílená země co se týká lidských práv a vůbec.
Hanka 75
7.4.2011 23:07:38
Já měla mimoděložní těhotenství, bála jsem se, aby mi s jedním vejcovodem nevzali i druhý, tak jsem požádala doktora, který se mnou probíral předoperační papíry (souhlas s odebráním vejcovodu atd.), že na ten papír velkým písmem dopsal, v žádném případě neodebírat druhý vejcovod !
A co myslíte ? Ne neodebrali mi ho, ale při první vizitě po operaci jsem se ptala, jak vypadá druhý vejcovod a víte co mi Dr. odpověděla: chvíli hrabala v papírech a pak řekla, asi dobře, jinak by ho odebrali !
Nevím, zda to jen plácla, protože to nemohla v papírch najít, nebo by ho fakt odebrali, přes můj výslovný zákaz, ale na psychice mi to tehdy nepřidalo. Ořesená, že jde o mimoděložní těhotenství (dozvěděla jsem o těhotenství i o tom, že je mimoděložní den předtím, pak hned operace, sama jsem si to pomalu diagnostikovala-to už je zase jiná kapitola, mnou tohle prohlášení taky otřáslo). Jen to zvýšilo mou nedůvěru v zdr. systém. Ttěhotněla jsem pak IVF, a myslím, že i tohle prohlášení tehdy v nemocnici mi mo c na psychice nepřipadlo. Samozřejmě, že jsem se pak setkala s idioty (kdybych zůstala jen v jejich "spárách" tak věřím, že dodnes nemám děti, naštěstí doktory jsem schopná změnit), plus ve spojení s tím, že snad na nic se nejde spolehnout mi to celkově moc nepřidalo. Samozřejmě znám i jiné vtipné historky, takže když jde o něco vážného, dohledávám si vždy infomace i sama - samozřejmě pro laika to je těžké, ale alespon něco se dá dělat, všetně toho co radí autorka, hledat různé zdroje informací, číst zprávy, "kontrolovat" a nebát se změnit lékaře a chtít vyšetření atd.
Markéta s párkem
  • 
7.4.2011 13:12:07
Je to mimo téma, ale když je manžel ten pediatr - co dělá, když tam chodí vyloženě tlustý dítě (130/50)? Upozorní rodiče, že je dítě obézní a doporučí nějakou poradnu a dělá nějaký vyšetření na cukr a srdce apod.?
Lída+2
7.4.2011 9:10:46
Kolega 29let měl rakovinu tlustýho střeva.........~a~
7.4.2011 6:49:35
Strava jistě zmůže hodně, ale jedy jsou kolem všude, nejenom v tom, co běžně jíme. Jsou v ovzduší, v našich oděvech, a hlavně v naší psychice. K těm oděvům - rakovina zabíjí v houfech asijské dělníky, kteří pro nás drtivou většinu oblečení vyrábějí, neuvidíte dělníka nad 40 let. K nám se ty oděvy dostanou už pročištěné, ale něco v nich přece zůstává.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 53 [Dalších 23 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.