| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mezi trestem a týráním je velice křehká hranice

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 54 [Dalších 24 >>]
7.5.2011 13:15:08
Hledala. Například jsem četla Respektovat a být respektován. Aplikovala jsem, částečně to neslo ovoce. Problém byl v tom, že někdy jsem já pak byla děsně naštvaná, jak papiňák, a děti v pohodě ... tak by to tedy podle mě nemělo být. RaR se mi líbí, tento přístup je pro měš často naprosto přirozeným chováním. Ale pokud konflikt trvá dlouho, zkrátka mi dojde trpělivost. Došla jsem k tomu, že by děti měly vědět, že rodič je jen člověk. Že se může stát, že to přeženou a fakt ho vytočí. Holt nejsem robot ani profesionál. A to nemluvím o tom, když mám za sebou pár špatných nocí, nestihnu se najíst (to jsem pak děsně nervózní) nebo, nedej bože, mám premenstruační syndrom. To nemohu vydržet ani se sebou, natož s dětmi. Ale co s tím? Den za dnem, pořád se točíme dokola vše se vaří ve stejném hrnci ... Jo, a jsem ještě ke všemu založením trochu cholerik.
Pawlla
7.5.2011 8:16:44
No to já jsem nebyla taky,zato jsem byla kapku přecitlivělá a labilní~:-D
ALL
7.5.2011 0:21:28
Martino, a hledala jsi jiné možnosti? Existuje spousta knih, kurzy... třeba by Ti něco z toho pomohlo... Člověk se pořád učí - a jako rodič dvojnásob.
7.5.2011 0:05:42
To je pěkný nesmysl. Za ty roky, co vychovávám svoje děti jsem vypozorovala, že je uhodím jen, pokud mi rupnou nervy. Pokud situaci zvládám v klidu, tak vůbec nenacházím potřebu a důvod fyzický trest použít. Už jen ta představa mi připadá absurdní.~a~
Žžena
7.5.2011 0:03:28
To zda matka dítěti neustále vyrábí nemoci se ale dá celkem snadno předfiltrovat ze zdravotnické dokumentace že...
Většina dětí se do špitálu dostane výjimečně, normální matka je ráda, že je dítě zdravé. Jejich "hospitalizační historie" je čistá...
A pak jsou děti, co mají smůlu a jejich zdravotní stav není celkově růžový. Tam je jasný, že hospitalizace je častější.
Ale děti, které jsou oběti matek vyrábějících jim nemoci, jsou drtivá menšina a je špatné chovat se paušálně ke všem hospitalizovaným dětem tak, jako by byly matkou týrány a potřebovaly by od rodiny oddělit.

Stejně tak jako nedáváme do děcáků preventivně úplně všechny děti, protože některé by mohly být doma týrány.
Petra Neomi
  • 
6.5.2011 23:53:25
To je hodně perverzní... A represe by nikdy neměla být první volbou.
Aignes +1
6.5.2011 22:21:42
A jak jste se , s dovolením , vymanila a od tohoto muže odřízla? Právě u těchto společensky uznávaných týpků je to šíleně těžké...Děkuji.
Tenna /2
6.5.2011 21:45:11
Souhlas.
6.5.2011 20:52:10
No, někdy si tak v duchu zapškle říkám na adresu svých dětí: já tady makám, mám za vás zodpovědnost, jsem tu pro vás ve dne v noci. A vy se řežete, děláte bordel, neposloucháte, ani když jde do tuhého... Proto si myslím, že srovnávat pozici a práva dospělý-dospělý a dospělý-dítě nelze. To by nebylo fér. Tím nechci obhajovat násilí na dětech. Přiznávám, že někdy nevím, jak danou situaci vyřešit a na zadek dostanou. Nebo (výjimečně) pohlavek, facku. Ten (skoro) pětiletý tak jednou do měsíce. (Skoro) tříletý cca jednou týdně, možná spíš méně často. Není to řešení, s nímž bych byla spokojená, radost mi to nedělá. Ale aspoň nějaké řešení to přece jen je. Myslím si, že nejlepší je, pokud na fyzické tresty vůbec nedojde. A když už ano, připadají mi pochopitelnější spíše v tom nižším věku, kdy se s dítětem člověk opravdu dohodne stěží. V těch pěti letech mi na tyto metody syn připadá docela velký, s takovým dítětem se situace spíše dá řešit jinak.
Naposledy dostal mladší facku, když po mé opakované žádosti a vysvětlování, aby našemu miminku nekopal nohama kolem hlavy, kopl malou do hlavy tak, že začala řvát. Jemu to přišlo asi legrační. ~d~
Baobab
6.5.2011 20:33:57
Fyzicky trest je nasili a do vychovy nepatri.
Jste vsichni tak tolerantni k tomu, aby i manzel obcas dal manzelce par facek (samozrejme, bez emoci), protoze proste u nekterych zenskych to jinak nejde?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 54 [Dalších 24 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.