| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mezi trestem a týráním je velice křehká hranice

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 54 [Dalších 14 >>]
ALL
6.5.2011 20:05:51
Psychické vydírání je taky moc "pěkné". Já jako dítě byla asi dost přecitlivělá, dotkly se mne daleko jemnější věci...
ALL
6.5.2011 20:02:55
No tak to je drsný... Tak teď si představte, že by se praktikování této metody rozšířilo i na dospělé - a proč vlastně ne?
6.5.2011 18:56:27
DObsona jsem četla a naprosto s ním souhlasím. U některých dětí je to do určitého věku jediný použitelný způsob plácnutí.
Ale právě, že to nesmí být poslední volba, ale první.
6.5.2011 16:15:48
Taky považuji článek za povedený, celkem plný přehledných informací a bez zbytečné omáčky okolo.

Zaujal mě názor na Dobsona, kterého já považuji za poměrně nebezpečného s velkým potenciálem k psychickému týrání. Nechci se dotknout křesťanů - ale právě Dobson je podle mě ikonou úzkoprsého křesťanství a v pozadí bych viděla "vymítání ďábla" z děti. Nebezpečné mi připadá to, že teoreticky mluví o lásce, přijetí, sebevědomí dítěte a hranicích a prakticky doporučuje za neúctu rozumem řízenou exekuci (bez emocí) - dokonce se v těchto kruzích používá jakýsi speciální proutek i s návodem, doporučená frekvence trestu je 1x za sekundu, aby si dítě mohlo v mezidobí uvědomit, že je to jako pro jeho dobro a končící podáním ruky a usmířením. Z toho je mi teda na zvracení.
rezignovaná
6.5.2011 15:46:22
Adámek nepoděkoval.

No ale já jsem nebyla žádná intelektuální elita a přišlo mi to podobně jako ostatním vesnickým spolužákům spíš, že ta matka je praštěná a slepá.
Dobra1
6.5.2011 15:26:18
Tohle znám. Když máma hlídala naši roční dceru (pomáhali jsme jí se stěhováním) a dcera se rozplakala, tak si babička sedla proti ní a plakala taky se slovy : "Podívej, co jsi udělala, babička teď kvůli tobě pláče, tak přestaň..." Při návštěvě s mladší dcerou, která je kdekoliv jinde než doma uzavřená, a trvá jí cca 1/4 hod. se rozkoukat, jsem pořád slýchala, jak jsem ji špatně vychovala, babička celou návštěvu probrečela a dcery se á 3 min. ptala:"Ty mně nemáš ráda, viď?" Hádej, co z 3-letého dítěte asi vypadlo za odpověď.
Stupňovalo se to, slovní útoky na děti i na mě, musela jsem vztah dost drasticky omezit, jinak bych se z toho zbláznila já i děti (starší pak měla noční můry, mladší doteď (půl roku)občas brečí, když jdeme kolem babičina domu).~:(
moje máti je taky učitelka. Ona není zlá, ale její slova, to jsou fakt jedovaté šípy. Je hrozně despotická, takže aby dosáhla svého, je hrozně tvrdá.
Martina, 2 kluci
6.5.2011 14:09:42
Tak ten ve ve slabikáři pro 1. třídu stále! Mě přišel hooodně krutej, našemu prvňáčkovi přišel poučnej. Vida nejsem přecitlivělá sama:-)
Katka, kluci 12 a 8
  • 
6.5.2011 14:01:28
To je teda síla, kdyby nešlo o malé dítě, je to až k smíchu "nemůžu tě mít ráda, když si stále sundáváš ponožky..." Nedivím se, že tě to štve.
Já mám matku bývalou čitelku a nemá to rozhodně tyto grády. Pouze např. po mém příchodu domů, poté co se stavila: "Víš, co se stalo ???!!!" (vyděšeně, důrazně) . "Ne, co ?" já na to (také vyděšeně, neb se hrozně leknu, co se tak hrozného stalo...)Matka : "Frantík dnes neměl penál!!" Já : "hmmm..(úleva, jde o prkotinu, z mého pohledu"). Ona : "no jak myslíš, zřejmě máte důležitější starosti než VAŠE DĚTI"...atd...atd....půlhodinová hádka. Tož tak. Jsem zvědavá, jestli jednou budu reagovat podobně:)
Dlouhý
6.5.2011 13:58:20
Jen upozorňuju, že v ČR běžně vycházejí knihy z pera amerického lékaře Dr. J. Dobsona, který to vidí opačně. Patří k středově konzervativnímu křídlu a učí, že fyzický trest má být první volbou a nikoli poslední. Samozřejmě přiměřený trest, pod nímž si představuje cca proutek na zadek. S tím, že rodič musí zvládnout svoje emoce, samozřejmě. Ale s tím, že je to mnohem snazší, pokud udrží vládu. Omezený trest obklopený láskou. Že hádky s dítětem, které překračuje hranice, křik apod. jsou skutečným psychickým týráním.

Ne že bych s tím plně souhlasil, nebo to praktikoval, ale je to určitý ideál, který v naší společnosti též existuje.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 54 [Dalších 14 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.