| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mezi trestem a týráním je velice křehká hranice

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5154 z 54 
Jana
  • 
6.5.2011 9:32:20
Pracovala jsem jako ucitelka, pak i detska therapeutka, tak muzu tento clanek jen odsouhlasit a vychvalit az do nebe.

Jenom snad pridat dalsi "zneuzivani" ditete:
jako partnera.

Dite je dite - i kdyz v nebo po puberte, ne "partner" na poslouchani stiznosti a narku na toho opravdoveho partnera nebo na pomoc pri reseni manzelskych/ partnerskych problemu...
To se deje casteji ve "vzdelanych" rodinach, kdy se s detmi "da prece o vsem mluvit"...
Pawlla
6.5.2011 9:26:23
To je myšleno tak,že dítě,které je hospitalizované samo psychicky strádá,když vidí,že ostatní tam jsou s mámou.
Pawlla
6.5.2011 9:24:40
Opravdu po dlouhé době jsem si přečetla na hlavní straně něco tak dobrého.~R^I když mě tahle problematika zajímá,některé věci jsem nevěděla.Například pojem systémové týrání-rodiče a objednávka na tumor na mozku,šílené,ale jsem ráda,že to vím.Líbí se mi jak autorka přesně definovala rozdíl mezi týráním a fyzickým trestem,protože opravdu není třeba hystericky křičet při každém výchovném pohlavku nebo plácnutí po zadečku.Další věc co mě zaujala,pokyn MŠMT,který odporuje zákonu~a~.No a psychické týrání,příběh o chlapci,kterého rodiče strašili dětským domovem,děs.A je dobře,že je to popsané,protože mnohdy panuje názor,že týrání se děje jen v sociálně slabých rodinách a u nevzdělaných rodičů.Já jsem se setkala i v práci(protože dělám s postiženými),s dívkou,která nevydržela psychický nátlak rodičů VŠ,byla trošku opožděná,ale nic strašného,jenže oni se s tím odmítali smířit a tak na ni tlačili,ohledně školy,že se její stav natolik zhoršil,že dnes žije v ústavu.
Ajlina
  • 
6.5.2011 9:14:11
spousta faktů je pravdivá, ale co naprosto nechápu, že týráním je hospitalizace rodičů s dětmi? Takové tvrzení je proti snaze mnoha občanských sdružení, aby hospitalizace dětí a rodičů byla samozřejmostí...
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5154 z 54 

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.