| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsem líná. Používám látkové pleny.

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 420 [Dalších 320 >>]
3.6.2011 22:48:31
luc-luc, já mám taky tu zkušenost, potvrzenou kamarádkama, že papírovky protékaly a látkovky ne. Papírovky měly hladký horní lem a tamtudy to utíkalo na záda. Látkovky mi tohle nedělaly, ty tam měly gumičky.
Luc.
3.6.2011 22:45:57
maw, já měla věčně opruzené dítě v látkovkých, do krve, boláky na zadečku. Dítě v jednorázovkách se mi neoprudilo nikdy.

K myčce... to si děláš srandu? Mám srovnání - na chatě meju ve dřezu a je to pěkněj vopruz, vysušený ruce, 5x denně trávim 10 minut u dřezu, což je 50 minut denně. Oproti tomu do myčky si každý dá svůj talíř sám, dát tam hrnce je otázka 2 minut, rp je tam vkládám průběžně během vaření, meje sama a vyklízím ji 5 minut. Na kolenou mi při tom ještě nikdo neviděl, to by si asi rodina ťukala na čelo.
Luc.
3.6.2011 22:40:00
Zzubejdo.........matky papírovky snad každou chvilku perou dupačky a bodýčka, na které to z papírovek každou chvíli proteče...a pochybuju, že to vyvařujou ;) ......... a na tohle jsi přišla jak?

Při prvním děcku jsem používala látkovky a pročůraných a prokakaných dupaček jsem měla denně nespočet
Při posledním dítěti jednorázvky a jestli se mi malej pročůral 2x za celé plenkovací období a jen díky tomu že babička to neuměla úplně dobře nasadit, pak už se jí to nestávalo.
Hanka 75
3.6.2011 22:28:58
to ti fakt uschnou, tak jak potřebuješ ? máš je kam rozsvěsit ? V ruce bych kolikrát pokakané dočista nepřeprala, taky chtějí svou teplotu 60 stupnů.
mám dvojčata a jen táhnout ty haldy látkovek do zásoby, plus ty počůrané a pokakané domů.
Látkovkám fandím, ale jsem realista.
Hanka 75
3.6.2011 22:26:38
Jo ještě doplním, že v cca roce jsem přešla na jednorázovky a byla to velká úleva. Byli jsme na dovolené (ještě jsem tam chtěla jet s látkovkami ~t~ a zjistila jak jsou jednorázovky prima. Protože jsem měla sadu různých látkovek, jak je člověk zkoušel v praxi, tak mi třeba odpadlo i to, že jsem musela neustále někomu, kdo přeboloval říkat, jakou plenu má použít, či je chystat. Prostě pohoda.
Na jednorázovky jsem přešla i proto, že mi to bylo doporučeno i od rehabilitační, jeden chlapeček chodil hodně ze široka a s látkovkami to pro něj bylo horší.
Kdybych měla jedno miminko, tak jdu do látkovek na začátku, tak do jednoho roku, ale pak, jak se děti hýbou, tak bych asi stejně přešla na jednorázovky. Měla jsem s tím problémy. Oba se pokakali, než jsem jednoho přebalila, druhý umazal svrchní kalhotky, ty jsem musela přeprat, do večera neuschli... tak jsem řekla dost a nelituju toho.
Hanka 75
3.6.2011 22:23:16
Ani jsem nečetla celý článek, ale chci varovat. Měla jsem dvojčata a vklubu dvojčat dělali přednášku o látkových plenkách. Vědoma si jejich výhod a smýšlejíc ekologicky jsem do toho šla. A nebyla jsem tam jediná nastávající maminka dvojčat. Po své zkušenosti, to ale žádné mamince dvojčat to nedoporučuji ani zkoušet. Pořizovací náklady jsou docela vysoké a práce s plenami je, ne že ne. Rozhodně s jednorázovkami je to jednodušší. Dost času (kterého bylo pomáhlu) jsem také strávila s dokupováním plen, ne všechny vyhovovaly, takže jsem to řešila, doobjednávala... atd.
S dvojčaty je prostě tolik práce, že doporučuji si šetřit síly a využít možnost jednorázovek.
Navíc látkovky špatně schnou (ty moderní, bambusové obzvlášť). Když to přehodíte s pračky do sušičky tak to jde, ale jinak, jsem rozvětšovala, převěšovala, zkoušela, které už jsou suché, rovnala... no prostě a dobře, s jedním miminkem bych do toho šla, s dvojkama už ne.
pasivní
3.6.2011 19:13:14
Hele, Maw, ty sis teda pořídila myčku a teď ti stojí v koutě a myješ ručně?

3.6.2011 19:09:56
Souhlas. Víc tolerance ze všech stran. Pro mě je děsná představa, že se mi dítě na dovolené osype z jednorázovek, krom toho, že tam, kam jezdíme, je není kam vyhazovat. ~;)
A s myčkou - pro mě je daleko pohodlnější, jednodušší, rychlejší mít nádobí ve dřezu než lozit po čtyřech do myčky, opruz hroznej, časově delší a ještě ulepený nádobí, takže já si vybírám dřez nebo klidně škopek.
S těma plínkama je to v tomto bodě podobný. U látkovek např. nikdy neřeším, zda jich mám s sebou dost, pže i nepředvídaná spotřeba se vyřeší přepráním, a někoho přeprání hrozně stresuje. ~;)
3.6.2011 18:03:13
Insulo, je tak těžké pochopit, že těch faktorů je hodně? A jednorázovky jsou jeden z mnoha.
Dalších mnoho potkalo Tvé vrstevníky.
3.6.2011 18:02:28
Článek je napsanej hrozně, to souhlasím.

Naše ~p~ má zase citlivou kůži, takže by v jednorázovkách byl brzo do masa, nechápu až nevěřím, že by v nich atopikům bylo líp (příspěvky výše).
Nicméně po 24 hod, kdy byl novoš v jednorázovce (a to ani nic moc nevylučoval, že) jsem se tak začla těšit, až budeme doma a strčím ho do látky. A dost jsem se modlila, aby to v tý porodce v přijatelným stavu přežil, doma jsme to pak 2 týdny dávali do kupy. Stačilo. Ostatně, pediatr pak taky radil "do látky", když to viděl.
Proti občasnému použití jednorázovek nic nemám, neberu to fanaticky, a to ani z principu, ani z ekologie, ani z fin. důvodů. Prostě to pokládám za lepší a jednodušší. Ale musím říct, že to je jak rozdíl mezi vložkou z obchodu a látkovou - taky jsem nevěřila, ale ten pocit je nesrovnatelnej.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 420 [Dalších 320 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.