| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsem líná. Používám látkové pleny.

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 420 [Dalších 310 >>]
3.6.2011 17:55:48
No, rozhodně má větší šanci, že jí potomek ten zadek utře, pže potomek je z domu zvyklý, že "výkaly jsou nromální a kdo se o své nemůže postarat sám, o toho je třeba se šetrně a laskavě starat". Oproti tomu dítě zvyklé na to, že výkaly jsou hnus největší a je třeba se toho štítit, tak ten to asi jen tak nepřekoná.

Ze stejného důvodu já třeba nemám problém uklízet po svém psovi, ale ti štítiví lidi svého psa nechají bobek udělat kdekoli a nikdy to neseberou, pže se štítí, ale budou vykládat o čistotě. Je to něco obdobného.
A štítit se vlastního psa nebo vlastního dítěte mi přijde totálně uhozené. Nedostatek citu a lásky. Ale to je taky na jinou debatu. A propos, co takhle úplně čerstvé novorozeně? Na břicho nebo prvně umýt, aby tam nebyla ta krev?

Postoje si děti z domu často nesou, takže Magráta má tu šanci na slušnou péči od aspoň jednoho svého dítka docela vysokou, oproti jinám matkám. A za péči o staré a nemohoucí rodiče smekám. ~R^ ~g~ a strašně mě těší, že dnes ještě jsou takové lidé. ~s~
MartinaNov (dva rošťáci
3.6.2011 15:38:29
vidím to pohodlně.

Tupého manžela, který si nevšiml, že mu dítko z minimimi vyrostlo v roční torpédo bych poslala plínky vyměnit, aby se z té letargie probral ~t~

BTW: u nás nakupuji já, takže mi není líno se v obchodě, kam stejně jezdím pro potraviny a ostatní trapně nutné věci do domácnosti, projít taktéž k patřičnému regálu a ten balík plínek naložit.

A není pravda, že jednorázovky dělají líné děti, kdežto látkové (díky mokrému povrchu) nutí děti naučit se dříve na nočník. Tady by si autorka odporovala - viz. dítko je v suchu.
MartinaNov (dva rošťáci
3.6.2011 15:31:44
no zrovna autorka tak jaksi působí. A zase to vypadá na další souboj látkářky vs. pampersačky.

Já používám jednorázové plenky, tak jsem špatná matka. Dávám dítě do chemicky vytvořeného igelitu nacpaného kdovíčím.

BTW. veškeré argumenty v článku jsou o ničem, protože na ně jde odpovědět úplně ve stejném stylu, jak byly samy uvedeny. Finance jsou relativní, protože autorka nezapočítává energii a prostředky vynaložené na praní, pousmála jsem se nad argumentem, že jí doma nic nesmrdí (fakt ne??? Ani ten kýbl s víkem, kde to má namočené, než tu pračku za 3 dny zapne????) - kecá, nebo nemá čichové buňky.

BTW2: kamarádka látkařka zrovna nedávno čekala dva dny na opraváře pračky a nadávala, že jí tam smrdí plíny. Jak byla ráda, že může sáhnout po jednorázovkách ~t~
  • 
3.6.2011 15:24:19
jo jeste jsem zapomela dodat par latkovek mam... ale po pul hodine byli deti procurane na kost vse vsade desne zapachalo moči nebo hovinkama stokrat za den ciste obleceni ..... v jednorazovce cisto sucho nikde nic proteceneho prokadeneho. :-)))))))

a nepachne mi to jak latkove.....a uz vyrabi i eko plenky takze zatez na prostredi take minimalni oproti prasku vypousteneho s pracek pri zvysenem prani plenek....

bez prasku se asi neperou - ani ja bych neprala jen ve vode bez niceho :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • 
3.6.2011 15:16:52
no asi nápodobně,latkove sice mohou mit neco do sebe ale pri 5ti detech a dvou cvrkach na plenach,
a kor počatečni investice do latkovych jelikoz kdyz devet denne za den neuschnou a nejake museji byt vzdy v záloze a pri dvou na plenach by investice byla opravdu ne zrovna mala,to same s prostredky na prani voda energie.?????????????????????????

nejsem lina ale kdyz si to za rok spocitam plena za 3.5kč je pro me stejne vyhodna jako pro látkařky.nikdy sme nebyli opruzeni,
je to srovnatelné jako za rok vyhozene kes za jednorazovky - netrha mi žíli ani memu muži zajit do obchodu nebo pri klasickem velkem nakupu prihodit baleni navic

muj chlap neni jitrnice aby si za tu dobu po tolika detech nevsiml cisel na balíku váhy atd aby koupil rocnimu mini.
co se tyce odpadu s plen nic mi doma nesmrdi existuji kose na netu se daji sehnat za par korun netreba drahe sacky kdyz se vybere ten spravny kos
a nohy mi to taky neutrhne jit cca 6metru k popelnici ze dveri baraku.

a za usetrene penize mame doma taktez male hrackarstvi - :-))

nemyslim si že by az tak byli cenove rozdili v latkovych a jednorazovych ...jak jsem napsala pocatecni investice do vsech komponentu v plenkovych vyjde na cca 12tisic zakladnich par kusu castka se tedy muze vyslhat az na 30tisic pro jedno dite,coz jsem se divala na netu..
a jelikoz i ty maji svoji životnost je treba na dalsi pripadne ditko dokoupit ci uz jen s higienickych duvodu poridit dalsi....ac jsou prane udrzovane ....plus jak pisu prostredky na prani voda energie ta se gratis nedavá :-DDDDD

neni pravdou ze bych za rok vyhodila 50tis za plenky - 2baliky pro mimi a jeden pro starsiho je cca 14tis za rok za oba...2tis rocne za popelnice a 500kč za sačky do odpakoveho kose...

kazde vyhovuje neco jineho...:-))))))))))))
3.6.2011 14:38:29
Jó jó, jázačla látkovat až u druhého dítěte a snažila se ušetřit - takže co nejlevnější plínky, žádné barvičky a tak - teď u třetího jsme pořídila pár barevných kousků a strašně si je užívám, už to dělám proto, že mě to baví, navíc teda papírovky mi smrdí už nové, natožpak počůrané! Prostě mám kladný vztah k textilu, navíc je mi právě líto vyhazovat tu málo pocvrkanou papírovku, zatímco to počůrané se zase vypere...a doufám, že to praní je pořád ekologičtější než vyhazování toho humusu. a praní....matky papírovky snad každou chvilku perou dupačky a bodýčka, na které to z papírovek každou chvíli proteče...a pochybuju, že to vyvařujou ;)
Ivusa-liska
3.6.2011 13:26:29
Nemůžou, protože kazítě děti pro svoji phdlnost.
Já taky měla obě děti v bavlněných plenkách a bez opruzenin.
Iva
Lepiota+4
3.6.2011 11:59:30
Taky používám látkové pleny, tedy používala jsem a zas brzo budu. Při prvním miminku jsem je používala výhradně, při druhém jsem na ven dávala někdy papírové, při třetím jsem na noc už většinou dávala papírové, přes den látkové, do města či výlet papírové. S přibývajícím počtem dětí je čím dál míň času a čím dál méně se mi chce přebalovat v noci :-)
Teď čekáme nečekaně čtvrté miminko a bude to asi jako u třetího.
- nejsem zas takový ekolog, ale musím šetřit, poctivě jsem si vypočítala, že náklady na látkové pleny jsou zhruba třetinové oproti papírovým v cca 4-5 měsících věku dítěte. Před tím jsou náklady větší (ale myslím, že ani zpočátku nejsou vyšší než u papírových plenek), plínky se zpočátku vyvářejí a žehlí, perou denně, později peru na 60 a nežehlím...
- vadí mi, že kvalita dnešních látkových plen - klasických čtvercovek, je dost pochybná. Po prvním ani po druhém dítěti mi nevydržely déle než rok, až po třetím - a vida, budou se hodit :-)
- v zimě mám přemáchnuté plínky v kbelíku s vodou a nesmrdí ani několik dní, horší je to v létě
- upřímně - práce je s látkovami víc, ale mě to nevadí. Skládal a žehlil mě je vždy manžel u fotbalu nebo u zpráv :-)
- nevím, jak je to s chozením na nočníček u papírových plenek, ale všechny moje děti chodili v 1 a 1/2 roce. ale jak říkám, nemám možnost porovnání
- vlhčené ubrousky moje děti nesnášely, na otírání jsem používala žínku
Toť pár mých postřehů. Každý ať se rozhodne, jak uzná za vhodné...
3.6.2011 10:27:35
To je různý. My třeba jezdíme na dovolenou na místa, kde s 20 látkovkama vystačím v pohodě a vyperou se samy. Jednorázovky bych musela s sebou vláčet kdovíkudy, netuším, jak bych je skladovala v létě ve vedru, když nejbližší popelnice je 15 km daleko - a pěšky. To by mě zabilo tam každej den lítat. Látkovka se hned přemáchne, za chvíli uschne a je to. A stačí jich pár, ne plný auto, když jedu na dýl.
3.6.2011 10:23:23
Skladuju na mokro v octové vodě v kýblu s deklem, nesmrdí ani bez víka. Dá se použít třeba silnější tea tree ap.
Pokakané ani nemáme, miminko zvládá kakat mimo ~;) Jinak přemáchnout, ale se separačkama i tak pohoda.
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 420 [Dalších 310 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.