| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsem líná. Používám látkové pleny.

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 420 [Dalších 390 >>]
Renata
  • 
12.6.2011 16:32:48
Můžu jedině popřát, aby dítě plenky dobře snášelo, současná představa se může od reality dost lišit. Čekala jsem narození alergiků, látkovky jsem nakoupila dle názoru dermatologů, podle kterých je látková plena šetrnější - smůla. Oba snášeli pouze jednorázovky, v látkovkách byli rychle zapruzení i při přebalování několikrát za hodinu... takže přeju, ať představa s realitou odpovídá...
M
  • 
11.6.2011 9:32:09
Zdravím. Když si spočítám, že mě tak 100 plen a 5 kalhotek vyjde na cca 3500Kč a pak už jen ceny za praní, dle mého názoru opravdu ušetřím. Nevím kolik, ale za jednorázovky dám měsíčně cca 800Kč - za ty levnější, to máme za rok kolem 10000Kč a to neproperu, ani kdybych chtěla ...
M
  • 
11.6.2011 9:24:30
Paní naprosto sdílí můj názor. Rodím za pár dní a mám nachystány klasické bílé pleny, ne moderní látkovky a přesně jak říká, chci ušetřit. Nemusím tak co chvíli běhat k popelnici a do obchodu, abych nakoupila, nejlépe pleny ve slevě. Pokud vím, tak prádlo se pere a suší tak jako tak, takže pleny navíc nám ještě naplní pračku. Ano, dá se polemizovat o ekologii látkovek, ale jak říkám, pere se tak jako tak, takže prášek se využije. Tímto neútočím, jen říkám, že mám s paní tentýž názor ...
pajakrataska
9.6.2011 20:57:03
U mladších synů jsem dávala látkovky a u nejstarších kluků - předčasně narozených dvojčat - jsem dávala jednorázovky takže můžu trochu srovnat.
Tedy žádné propočty jsem nikdy nedělala. Ale řekla bych že to vyjde skoro stejně. Záleží jaké jednorázovky člověk koupí. Já jsem se spokojila s babylove z DM a ty jsou dost levné a navíc jsem nemusela studovat letáky a chodit(do mnou nenáviděných) hypermarketů.
Bavlněnky by byly zcela jistě výrazně levnější kdyby měl člověk jen čtvercovky. Což už má dnes už málokdo. Od 6měsíců už jsem používala Popoliny. Už jejich cena je poměrně značná. Všude tvrdí že stačí jedna velikost, což je téměř pravda. Ale musí se počítat ještě cena za svrchní kalhotky a ty jsou většinou potřeba troje ke každé velikosti. Jedny stoji v průměru 300,-....
Náklady s praním jsem moc neřešila. Je to srovnatelné jako s tím vynášením odpadků. Se čtyřmi dětmi peru stejně každý den tak pár plen navíc mi nepřišlo jako práce navíc.
Byla jsem s bavlněnkama za exota, ale bylo mi to celkem jedno. Mě to prostě bavilo. Zatímco mrňousek pásl koníky já jsem vedle něho skládala novorozeňák nebo draka. Byl to pro mě relax ne "práce navíc". Na druhou stranu ,kdysi u dvojčat, mě každou neděli večer děsila před naším domem popelnice plná plen.
Ať tedy každý používá co ho baví.
Jo a neznám nikoho kdo by používal látkovky kvůli úspory peněz. Prostě je to naše radost.
Majda
  • 
9.6.2011 17:11:10
To jako vážně?
Já mám dva kluky, starší už s plínkama pomalu končí.
Kluci po sobě dědí spoustu oblečení, ale co fakt dědit nebudou to je spodní prádlo. A dědit plínky i když 100x vyprané mi přijde docela síla.
Jo jasně, naše maminky to tak taky dělaly, ale taky dělaly spoustu věcí, které by jsme my už "díky pokroku" neudělaly.
Magda
  • 
9.6.2011 16:53:17
Taky jsem se rozhodovala, zda své kluky budu balit do jednorázových nebo látkových. Vyhráli jednorázové - jsem pohodlná.

Nevadí mi, že musím každý den s nimi běhat do popelnice - to dělám i tak s ostatními odpadky, tak hold přiberu ještě sáček s plínkama.
Plínky mi doma nesmrdí, když jsou v sáčku. To jsem se spíš bála, že budou smrdět látkové, když se perou jednou za dva, tři dny.
Zajít do vzdálenějšího obchodu kvůli akci mi nevadí - stejně bych tam šla pro jiné věci, tak jestli přiberu ještě plínky...

Docela by mě zajímalo, jestli si některá z maminek dala práci spočítat, kolik je bavlněné opravdu stojí. Tj. nejen kolik utratí za samotné plínky. Ale ono ani to praní není zadarmo. A nevěřím, že na počůrané plínky stačí cyklus cca 45 min a 40st. C.
Jo nepopírám, že je to levnější, ale tvrdit, že jsem ušetřila 50 tis. na plenkách...
Katuka+Vítek11/06+Danek10/09
8.6.2011 21:27:59
To tedy je počteníčko!

Hlavně mě tedy velmi pobavily všechny reakce, které se tu strhly. To bylo mnohem více na cenu než článek, který mě připomíná jistě propagandistické letáky z minulé éry.

Kdo nelátkuje, jde proti nám.

Já bych se i upřímně sklonila před matkami co látkují, jak zachraňují naší zaprasenou planetu, ale takhle?

Také jsem chtěla býti ekologická a v roce 2006 zakoupila Bambinomio soupravu s tím, že doma látkovat a na ven papírovky.
Pořizovací cena byla velká a vyplatilo by se to finančně jen za předpokladu látkování 24 hodina denně, jak jsme jednoduše spočítali.
A dopadli jsme jak sedláci u Chlumce.
První chybu jsme udělali, že jsme informaci používat do 5-ti kg brali jako orientační. Ale syn byl okamžitě mokrý, tedy oblečení.
S většími kalhotkami to vypadalo již lépe. Jenže při použití na ven vznikl problém, že již při malém počůrání a zjišťujte to venku, plenka již tak pěkně nedržela tvar.
O ztvrdnutí zde byla řeč. Já místo aviváže používám trochu octa, ale časem se měkkost vytratila a navíc se udělaly žmolíčky, tak jako na všem co jsme hodně používali. Na omak nic moc a separační plínka, která byla jemná nebyla dost velká přes celou plínku.
No a do některého oblečení se syn s látkovkou nevešel, byl fakt macek, což nám při nákupu nedošlo, nehledě na to, že hodně oblečků jsme měli po známých a kupovat fongl novou výbavičku jen pro látkování jsme považovali za značně ulítlé.
A když vyrostl a měli jsme přejít na látkovky velikosti 2, které nacpat do kalhotek byl problém bez dítěte natož s temperamentním téměř batoletem, zatroubila jsem s lítostí na ústup a látkovky strčila někam hodně hluboko.
Druhý synek měl vystouplý pupíček do nějakých 2 měsíců a tak látkovky zůstaly ve skříni.
A o praní, které pokud nechce člověk umřít smrady, musí provádět opravdu maximálně za dva dny, už tu také byla řeč.
A tak jsme skončili u jednorázovek. Dnes jsou možná látkovky vymakané, ale já už jsem znovu neinvestovala.
Možná by se všeho mohl ujmout D-test a udělat srovnání - nějaké regulérní podmínky, aby pak třeba bylo více látkujících, ovšem doufám, že by nenarostl počet supermatek.

Upřímně se přiznám, když jsem vytahovala na výletech termosku, také jsem si připadala jako supermatička a říkala si, že můj drobeček se má, že má domácí stravu a nikoli unufikovanou sklenici, ale že bych kvůli tomu musela hned z bubnem na ptáky?
Žít a nechat žít toť mé motto!!!
blanka
  • 
8.6.2011 21:12:09
kalíšek vyvařovat jde a měl by se vyvařit 5 minut po každé menstruaci
susu
  • 
7.6.2011 10:16:27
Ježíš, nebuď taková fanatička. Když musím, tak odpor k hovnům překonám. No a nemíním se tvářit, bůh ví, jak si v tom libuju.
susu
  • 
7.6.2011 10:09:23
"Kazíte děti pro svou pohodlnost"

Ach jo, to je demagogie. Ani to není úsměvné.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 420 [Dalších 390 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.