| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsem líná. Používám látkové pleny.

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 420 [Dalších 360 >>]
6.6.2011 0:14:52
a už v článku není ani ťuk o tom, jak je Lego neekoligické - vždyť je z plastu, je to vůbec recyklovatelný plast~j~?
(Osobně proti Legu nic nemám, taky bychom ho mohli prodávat, ale ve spojení s propagací látkovek se to trošku tluče~2~).
6.6.2011 0:06:25
Souhlasím. Pro mladší dítko jsem ještě před narozením nakoupila sadu "moderních" látkovek, ale používala jsem je tak napůl - zatímco papírovku mi stačilo přebalit po 2-3 hodinách bez následku opruzení, látkovka i se separační vložkou musela pryč po každém čurání, což bylo minimálně každou hodinu~:( A zdá se mi, že "moderní" látkové pleny je docela podvod (už jsem to v nějaké diskusi psala dříve) - proč jou froťáčky takové objemné a ještě se k nim přidávají navíc savé vložky? Určitě ne proto, aby je mamky přebalovaly po každém vyčůrání... Nebo se snad mýlím~j~? MOje dítko, sotva se naučilo trochu vyjadřovat (tj. cca kolem 1 - 1,5 roku roku), mi jasně řeklo, že látkovky nechce, a byl konec... Kupovali jsme plenky cca po 3-4 Kč, dítě má citlivou pokožku (měl jeden čas atopický ekzém, začalo to od opruzenin na zadečku - vždycky, když jsme dali na pár dní s látkovkami pauzu, zmizely...). Před narozením 2. dítěte jsem kupovala novou pračku. Když jsme látkovali, prala jsem plenky cca každé 2-3 dny, sušila jsem je 1 až 2 dny, přes zimu někdy možná i 3 dny. měla jsem co dělat, abych mezitím stíhala prát a sušit ostatní prádlo (v průměru jedna plná pračka denně), obzvlášť v zimě. Prala jsem vždy, když se mi naplnil plenkami kyblík (objem 10l, skladovala jsem je nasucho). Mám velmi dobrou pračku, ale i tak se mi zdálo, že dostává docela zabrat~:( Kdybych měla 3. dítě, tak nejspíš: a) zkusím bezplenkovou metodu v kombinaci s jakýmikoliv plenkami, b) zkusím klasické čtvercovky, c) budu dávat papírové plenky (přednostně ekologické, pokud nebudou moc drahé) a nebudu to řešit~d~ Můj závěr - je určitě dobré látkovky zkusit, ale nikomu bych je nenutila. Spíš bych uvítala širší nabídku ekologických jednorázovek.
5.6.2011 23:07:17
Mám druhé dítě a používám obyčejné látkové pleny a svrchní kalhotky , jen na noc a na cestování dávám jednorázovky. Vyjde mi to praní látkovek jednou za tři dny, spotřeba cca 1,2 balení jednorázovek na měsíc, jednorázovky kupuju obyčejné, žádné značkové, takže to vyjde cca 250 korun za měsíc. U látkovek se mi líbí, že sice co chvíli měním, ale velmi často je po vybalení plenka suchá a baby se mi vyčůrá navolno (od malička - asi něco jako plenková-bezplenková metoda), nechám dítě vyvětrat a balím. Navíc když se nyní pod sebe vyčůrá, všimne si toho a zajímá se o to (je jí rok). (a uklidit se dá všechno). A taky je to chvíle, kdy jsem s dítětem v kontaktu, kdy s ním komunikuju, kdy po něm něco chci, aby spolupracovalo. Ono je asi jedno, jestli látkovky nebo jednorázovky, musí to vyhovovat mamině. Mně se dítě poprvé oprudilo až v osmi měsících poté, co jsem použila značkové jednorázovky. Takže nedám na bavlnu, používám je už u druhého dítěte, navíc finanční úspora je maximální. Jednorázovku dám zase na noc, protože už od novoroznce mi přijde lepší s dítětem v noci manipulovat co nejméně a podporovat nerušené spaní a jednorázovka prostě po celé noci bude sušší než látkovka, to je jasné.
  • 
5.6.2011 22:46:38
Opravdu nevím , proč paní vystupuje tak agresivně, asi jako chvalte mne, co všechno zvládnu,,Mně sedy u mladších dětí používáním jednorázových plen značně ulevilo , z ekologického hlediska je to také sporné, té vody a prášku. Je tedy pravda, že jsem denně žehlila, a to nemluvím o přeždímávání,protože stará tatramatka byla prostě stará tatramatka...Nebráním se ničemu , co matkám šetří čas a námahu a nebudu se tady chválit, co jsem všechno s dětmi zvládala. Samozřejmě, že zdraví dětí je na prvním místě, jsou děti, které jsou na papíráky alergické a na nočník se v klasických plenách naučí taky rychleji, ale všeho s mírou! Mám samozřejmě raději svou novou pračku a nebudu prát na valše a taky myčka, no to je vysvobození z otroctví. tak tedy, žádné plamenné rezoluce, ale všeho s rozumem.!
5.6.2011 21:02:02
Nejsi tak trochu fiflena?
Petra
  • 
5.6.2011 20:21:27
Nesnáším matky, co mají pocit, že všechno dělají nejlíp na světě! Každá matka, bez ohledu na to, jak o své dítě pečuje, to dělá tak, jak cítí, že je to pro její dítě a pro ni nejlepší! Nemyslete si paní dokonalá matko, že to děláte líp než ostatní, děláte to jinak, ale myslet si, že to děláte líp, to je opravdu hloupé. Protože to líp neděláte! Žádná z nás to totiž líp, ani hůř, ale vězte, že se o to každá maminka snaží! Každá máme ale na věc jiný pohled, jiný názor, jiné možnosti ...
Blondilek
5.6.2011 15:46:44
Nechci být vyloženě militantní, je mi jedno, kdo jaké plíny používá. Mám první dítě a používám látkové plíny, taky mi nepřijde, že bych měla méně času na našeho prďouska i když peru každý den, nepřijde mi fajn mít plíny namočené několik dní, ale máme sušičku, tak je nemusím mít rozvěšené po bytě. A ohledně prášku, používám mýdlový sliz jeho příprava mi zabere cca 20. minut), tak nezatěžuji životní prostředí. A proč napůl exot? Používám i jednorázovky, když jdeme ven, k doktoru a nebo na cesty, To se mi nechce vozit pokakané plíny v igelitce :-©
MartinaNov (dva rošťáci
5.6.2011 15:14:14
on je taky rozdíl kůže a sliznice 8-)))

MartinaNov (dva rošťáci
5.6.2011 15:10:48
tak to prrr! Takhle se houpat nenechám. Ukažte mi matku, která je schopna vyprat pokakané!!!! plínky jenom mýdlovým slizem! Pak tam ale asi nezapočítáváš namáčení a předpírání (což taky bez jakéhokoliv pracího prostředku nepůjde)!
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 420 [Dalších 360 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.